Megérkezett a kameramodul a Raspberry Pi-hez

Címkék

A Raspberry Pi blog bejelentése szerint megérkezett a régóta várt kameramodul az apró hardverhez. Megrendelhető az RS Components-től vagy a Premier Farnell/Element14-től. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

+ szállítás
Farnel-től, fdh.hu-n keresztül bruttó 9581 huf (ebből 1900 huf az utánvételes szállítás). 2-3 munkanap az érkezés, ha épp van uk raktáron. Sajna első nap későn adtam fel a rendelésemet, már csak a másnapi pakkból kaptam, pénteken már az országban volt, ami a hosszú hétvége miatt csak keddre lesz itt.

Emiatt nem aggódom, 1 munkanapos futáros kiszállítás, pénteken már a gls-nél volt a csomag. Nem tudom hogy koordinálják, de az előző rendelésemben is volt amit a brittektől kellett berendelniük (rubycon kondik) és a második munkanapon már a budapesti futárnál volt, harmadikon pedig megérkezett. Mondjuk ezt is ígérik "Angliai raktárkészlet erejéig 24 óra Budapest, vidékre 48 óra.". Hmm, 63 óra alatt kézbesítették úgy, hogy munkaidő után este adtam csak fel.
Hehe, most látom az akkori trancking infóban, hogy elkeresztelték a portásunkat :D

http://fdh.hu
úgy lehet használni rendelésre, hogy a farnel oldaláról le kell olvasni a rendelési kódot
http://hu.farnell.com/raspberry-pi/rpi-camera-board/raspberry-pi-camera…
a kamera board esetén ez 2302279
és azt adni meg az fdh-nál a gyors rendelésnél. Kicsit idióta az oldaluk, de utána már simán megy a rendelés feladása (ez nettó ár és rájön még a futár is, de erről vannak infók az oldalon is). A farnel is meleg, hogy a keresőből is már továbbirányít. Globális felmelegedés van ;)

Pár teszt képet és videót feldobtam ide:
http://pc.drag2web.com/~azbest/pi/
Elég szabadon konfigolható a kamera működése, ezek még teljesen alap, automata beállításokkal készültek.
Fenn vannak a forrásai a képet és videót készítő progiknak: https://github.com/raspberrypi/userland/tree/master/host_applications/l…

Ahogy nézem mjpeg-re át lehetne írni a timelapse módot és akkor egy egyszerű cgi scripttel már lehet is ip kamerának használni, pl lighttpd-vel ilyen cgi progival már http-n elérem a képkészítést:

#!/bin/bash
echo "Content-Type: image/jpeg"
echo ""
raspistill -t 0 -ex off -ifx none -q 100 -rot 90 -hf -o -
exit 0