"LibreOffice 4.0.3"

A The Document Foundation (TDF) bejelentette a LibreOffice 4.0.3-at Windows, MacOS és Linux rendszerekre. Ez a harmadik hibajavító kiadás a LibreOffice 4.0 február eleji megjelenése óta. Sikerült megoldani az OS X Intel csomagok digitális aláírását, így a LibreOffice felhasználói beavatkozás nélkül átmegy az OS X Gatekeeper biztonsági ellenőrzésén.

Nemrég jelentették be, hogy a spanyolországi Extremadura tartomány megkezdte a szabad szoftverekre, többek közt LibreOffice-ra való átállást. 2013 végéig a 40 ezer asztali számítógépük nagy részét át fogják állítani. Számításaik szerint évente 30 millió eurót fognak megtakarítani az átállással.

További részletek itt.

Hozzászólások

Felraktam, da a calc nem követi a hyperlinkeket, hiába kattintok rá. Azt hittem, hogy a rendszeremen van valami elszúrva, de aztán windowson is ugyanezt csinálja. Ez bug vagy valami új feature? Nekem ugyanis kellene, hogy kövesse a linkeket. Vissza lehet ezt csinálni?

(Jé, és amilyen sokat ültek a korábbi verziókon, most olyan hamar bekerült a FreeBSD-ports-ba a frissítés.)

Nagyon köszönöm én is a közreműködőknek!

Nem tudja-e valaki, hogy a jobbról-balra írás támogatás általánosabb kezelése tervbe van-e véve?
Arra gondolok, hogy tetszőleges nyelven, tetszőleges karakterrel ezt meg tudjam csinálni, ahogy pl. az AbiWord-ben is lehet.
Nagy nehezen meg tudom jeleníteni az eszköz soron a jobbról-balra írásra átkapcsoló gombot, de gyakorlatilag semmi hatása, ugyanúgy balról-jobbra ír.
Ez pl. rovásírásnál lenne hasznos.

Ui.: OpenOffice-nál mintha láttam is volna rá hibajegyet, de akkor mintha az lett volna a mondás, hogy ez így jó és szép és nem változtatunk rajta. Gondoltam, hátha a liberálisabb felfogás itt is megjelenik.