IllumiRoom - perifériás kivetített illúzió a Microsoft Research-től

Akár a következő generációs játékkonzolok kiegészítője is lehet az a jelenleg még "proof-of-concept" prototípus, amelyről a Microsoft Research az éppen ezekben a napokban folyó CHI 2013 rendezvényen ígért több infót.

A részletek itt.

Hozzászólások

Pornófilm végén meg el kell hajolni ?

--
"olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..!"

Szerintem nagyon jó ötlet, csak picit drága a projektor miatt. Majd ha olcsóbbak lesznek a LED projektorok..

Az ötlet nem rossz, de a megvalósítás... Kb. mint mikor az eredeti MS Surface-ről állította az MS, hogy a Különvéleményben feltűnő kezelőfelülethez erről vették az ötletet.
Ez majd akkor lesz jó, ha azt meg tudják majd csinálni, hogy a kiterjesztett felület színtől és formától függetlenül egységes fehérnek lesz tekinthető a kivetített kép szempontjából, tehát a kivetített képet (szín, irány) úgy módosítják majd, hogy az eredeti színeket lássuk.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Lehet, elmondták, csak ez a videón nem nagyon látszott. Ott az látszik, mintha egy 280" átmérőjűre felnagyított 1920*1080-as vetített kép közepén lenne egy külön kis 40" kijelzőnyi 1920*1080-as LCD-képen a "lényeg".

Arról már nem is beszélve, hogy a kivetítés tökéletes illúziót legjobb esetben is csak megközelíteni tudja, mert sosem onnan vetít, ahonnan nézed aka parallaxis-hiba.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Olyan butor, fal, stb.. ami olyan tiszta piros, hogy csak azt a komponenst (hullamhossz) veri vissza nincsen. Tehat innentol elmeletileg csak technologia kerdese, hogy hogyan lehetne akar feher szint is eloallitani. Az mas kerdes, hogy ez jelenleg nem megoldott. De ha minden subpixel intenzitasat tudnank hatalmas, akar tobb millios skalan valtoztatni, akkor valoszinuleg kepesek lennenk erre is. Persze felmerul meg a fokusz problema, hiszen a targyak terben is kiemelkednek, de ez ugye periferias latasnal nem igazan gond.

de minek a TV, ha van a projector? nem lenne egyszerűbb elvenni onnan a TV-t? nem lenne jobb egyszerűen egy üres vetített projectorral játszani?

na jó gondolom az élesség, kontraszt miatt. de szerintem tök látszik, hogy a TV kilóg innen. az igazi egy éles képet adó projector lenne, ami vetíti az egész szobát.

egyébként szerintem innen az ötlet. volt több ilyen is:
http://www.youtube.com/watch?v=VrgWH1KUDt4

Horrorfilmeken a kísértet legalább élethű... de ha már ekkora képernyő kell/kéne, nem lenne célszerűbb/plcsóbb/egyszerűbb pl. egy 4x3m-es monitor?

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Szerintem ez király ötlet. 1--2 évig veszik majd mint a cukrot. Utána gyorsan elfelejtjük, hogy ilyen is volt.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.