Androiddal és Chrome OS-sel kapcsolatos szabadalmi szerződést kötött a Microsoft a ZTE-vel

A Microsoft folytatja az Android-os, Chrome OS-es készülékek gyártóival való szabadalmi szerződéskötéseket. A múlt héten a Foxconn anyacégével nyélbe ütött egyezséget jelentette be a redmondi szoftvergyár, tegnap pedig azt, hogy a ZTE is aláírt. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Azért kíváncsi lennék mégis mit licenszelnek a Microsoft-tól a hardware gyártók... elvégre a szoftverhez a hardware gyártónak nem sok köze van.

"[...] technology companies around the world [...] recognize licensing is an effective way to share technology and build on each other’s work, accelerating the pace of innovation and delighting customers."

:D

Az ilyenhez hasonló pofátlan kijelentésekről mindig az a kép jelenik meg elöttem, hogy egy cápa előadást tart a korallzátony előtt, hogy milyen gyönyörű és nagy a tenger tele táplálékkal és bármelyik kis halból lehet nagy hal, csak ki kell jönnie ... és milyen szép is lenne, ha nem pont ő pofázna.

Ha a szabadalmi szerződés az előtelepített androidra vonatkozik, a ZTE helyében valami önflashelő módszerrel szállítanám a telefonokat.

És akkor máris a user döntött az android mellett, ők pedig csak egy agy nélküli hardvert szállítanak le. :)