ZTE Geek - smartphone 2GHz-es Intel Clover Trail+ processzorral

Címkék

Az Intel nem adta fel azt a tervét, hogy processzorait az okostelefonokba szélesebb körben besuvassza. Tegnap, az Intel Developer Forum rendezvény első napján Pekingben a ZTE bejelentette ZTE Geek nevű készülékét, amely 2GHz-es Intel Clover Trail+ processzor köré épül. A telefon szoftvere Android Jelly Bean. A belső címszavakban: 5 hüvelykes 720p kijelző, Gorilla Glass, 8 megapixeles főkamera, 1 megapixeles előoldali kamera, 8GB tárhely, 1GB RAM, 2 300 mAh akku, vezetéknélküli töltési lehetőség, 802.11a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0 LE, GPS.

A részletek itt.

Hozzászólások

Specifikáció alapján akár jó is lehet.

Legyen hozza fizikai bill, es johet! :-)
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Igen a fogyasztás itt a nagy kérdés, bár az utolsó intel-es próbálkozás már elég korrekt volt.

Viszont ezekkel a péklapát telefonokkal nem tudok megbarátkozni...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Csatlakozom, szep es jo hogy latod a kijelzot, de nem kivanok venni egy hatizsakot a telefonomhoz is pluszba, mert a zsebembe nem fer be. szerintem 4" is mar nagyon a felso hatara a kenyelmes mobil meretnek , mellekesen en azon is boven latom amit akarok es irni is tudok ha akarok, pedig nekem aztan peklapat ujjaim vannak. :D

"Engem inkább az érdekelne, hogy az akku átlagos használat mellett mire elég."

Én biztos vagyok benne hogy ekkora aksival is csak 1 napig él szegény.
Eszembe jut erről az egykori magyar vicc az orosz technikáról.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Én nem. Egy hónapja van egy Grand X In, meglepődtem, mert simán bír 1,5-2 napot bekapcsolt GPS, kevés zenehallgatás, kijelző fényereje autómatán. A blade után meglepetés volt, az ugyanis kikapcsolt GPS-sel, lehalkított kijelzővel, zenehallgatás nélkül is nehezen bírta a napot.

A Unity tud x86-androidra forditani?

Gondoltam megnezem, hogy hany program hasznal architektura-specifikus libeket a telefonomra telepitett csomagok kozul. Attoltottem a gepemre az osszes .apk-t a /data/app-bol, kicsomagoltam, es megneztem hany .so van koztuk.
158 csomagban osszesen 166 .so volt (nyilvan az egyszerubbek tisztan javaban vannak, viszont ahol van lib, ott sokszor tobb is akad)
Volt par csomag, amiben talaltam x86-ra forditott libet is, de tobb olyat is, ami csak arm-on menne jelenleg. Amig nem eri el a kritikus tomeget az x86-android, addig a fejlesztok nem fogjak felkesziteni erre az alkalmazasaikat (es a toolchaint), es addig a hello worldnel bonyolultabb programokrol lemondhatnak a felhasznalok.

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell

Valószínűleg azért rakják ilyen "péklapát" telefonba az Intel-es chip-et, mert így kevésbé látszik, hogy a fogyasztása még mindig túl sok (bár kétségkívül sokkal jobb mint volt). Igy rá lehet fogni, hogy persze a nagy képernyő miatt van.

A gyártástechnológiai előnnyel együtt egyébként az ARM-ot nagyjából behozta az Intel, de ennek ellenére én biztosan nem veszek Intel chipes telót, ameddig van ARM-os megoldás.

Semmi szükség rá, hogy az Intel ebben a szegmensben is monopóliumot építsen ki, és miután a mindenféle piacellenes lépéssel kinyírta a versenytársakat (lásd az utolsó AMD-ellenes, "marketingtámogatás"-os trükkjeit, amivel rajtavesztett az EU-nál), utána évekig üljön a babérokon fejlesztés nélkül, pusztán a monopóliumát kihasználva.

Egyébként az ARM üzleti modellje sokkal flexibilisebb és árbarátabb a mobil-eszköz gyártók számára ezért műszakilag SOKKAL többet kell tudnia a cuccuknak ahhoz, hogy az ARM-os tábor szépen átmenjen hozzá. Ez pedig nem hiszem, hogy be fog következni, mert jelenleg az ARM teljesen jó irányba, jó stratégiával fejleszt. Az első gépek a Cortex A53/57 14nm és 20nm gyártástechnológiával 2014-be már megjelennek, addig pedig én nem látok olyan nagy durranást az Intel-nél.