MiiPC - androidos családi PC szülői felügyelet mobilalkalmazással

Címkék

A ZeroDesktop, Inc. 50 ezer dollárt kért a Kickstarter-en egy esztétikus, Android-ot futtató "családi PC" gép projekt valóra váltásához. A céljukat nem egész két nap alatt elérték. A részletek projekt Kickstrater oldalán.

Hozzászólások

érdekes. ha rákapnak valami ilyesmire a nagyobb gyártók is, eléggé megkavarhatja a dolgokat.

szerk. és 99$ a kickstarteres ár. mondjuk lehet ennél drágább lesz, mert nagyon kevés támogatói hely van.

off
Azt a Justin Bieber-es oldalt se engedném meg...
/off

A családon belüli kommunikáció hiányát nem fogja pótolni egy ilyen gép.

--
"Azt mondták a hatalmasok: akinek hat alma sok, az már hatalmas ok, hogy ne legyen hatalma sok."

Tasnádi Márton - KisTasi

Nyilván ez nem helyettesíti a családon belüli kommunikációt, nem is az a célja.
Az a célja, hogy ha egy szülő szeretné korlátozni a gyerekei számítógép használatát, akkor ebben technikai támogatást kapjon és ne neki kelljen figyelnie (főleg, ha otthon sincs akkor), hogy a gyerek mikor, mennyit és mikkel tölti az idejét.
Itt a támogatáson van a hangsúly, nem a helyettesítésen.

A Mii-ért lesz a Nintendo-nak pár szava...

az jut eszembe, hogyha én titkosszolga/kormány lennék, akkor támogatnám a hasonló projektet, mert a gyerekek már a totális megfigyeléshez szokhatnak hozzá, így szocializálódnak... szóval amikor majd felnőtt lesz, természetes lesz, megértik/tudomásul veszik a kormány totális megfigyelési szándékát....

miért ne, hisz csak egy eszköz, s meg kell óvni a lakosságot magától/terroristáktól...

pl 1848-ban nem tudom ki tudta volna anyagilag jobban kihasználni a technológiát a szabadságharcosok vagy a másik fél... illetve melyik meddig jutott volna..............

nekem is ez jutott eszembe. egy kis kínai családi nagy tűzfal. cenzúra a gyerekek védelmében. ugyanakkor valóban tény, hogy tele van az internet olyan tartalommal amit talán jobb ha nem látnak gyerekek.
akik commodoreon, lemezújságokon nőttek fel korlátozás nélkül, teljes mértékben használhatták gyerekként a computereiket, ezzel később értékes tudás alapjait lehetett így megszerezni. ebben a világban nem volt káros tartalom, egy Larry nem volt ok a cenzúrára. :)
ma egyrészt sokkal könnyebb minden, másrészt a gyerekeknek nehezebb dolguk van. egy cenzúrázott, tűzfalakkal körülvett védett világban hamar elmehet a kedve a gyereknek attól, hogy önállóan felfedezze a világnak azt a részét, ahova beengedik. hiába van töménytelen gyerekbarát engedélyezett tartalom, egy idő után csak a falakat fogja látni.

Jó kérdés, hogyan lehet megvalósítani a szülők igényeit hiszen eltérő, hogy ki mitől akarja távol tartani a gyerekét.

Wikipédián rengeteg olyan tartalom van, aminek a szülők többsége örül, ha érdekli a gyereket de mondjuk nem szívesen látná, hogy a kínai slow slicing képeit nézegeti. Tegyük fel, hogy ebben a többség egyetért. Más tészta mondjuk a Biblia "érdekes" történetei pl. Ábrahám gyerekgyilkosági kísérlete vagy Lót angyalvédése. Van aki ettől is megkímélné a gyerekeit, másoknál a Wikipédia szexualitással foglalkozó oldalai verik ki a biztosítékot.

Lehet, hogy később fog jelentkezni a probléma, de egyelőre azt látom, hogy 10 és 12 éves gyerekeimet nem veszélyezteti az úgymond nem nekik való tartalom, mivel egyszerűen nem érdekli őket más, mint ami egy 10 és 12 éves gyereket érdekel általában. Nem tévednek "véletlenül" rossz oldalakra, miért tennék. Megnézik a leveleiket, játszanak az online játékokkal. A nagyobbik olvassa a Wikipédiát, de - milyen meglepő - nem a szex és az erőszak érdekli, hanem pl. az iskolában tanultakhoz olvas hozzá.

A tiltás szerintem teljesen haszontalan, sőt káros. Amit nem nézhet meg otthon, majd megnézi máshol, pl. egy barátjánál. Ha meg bajba kerül, akkor a szülő nem fog tudni segíteni, mert bizalmi viszony híján ő lesz az utolsó, aki erről értesül.

Itt nem a megfigyelés, hanem a korlátozás a cél. Ésszerű határok közötti korlátozásra pedig mindig szükség lesz a gyerekek esetén.

1848-ban még nem voltak internetes tartalmak, így egy ilyen eszköz legfeljebb levélnehezéknek lett volna jó. :-)

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.