Microsoft reklám: The Windows Phone Challenge - Galaxy S3 vs. the Nokia Lumia 920

A tavalyi - kínos közjátéktól sem mentes - "Smoked by Windows Phone" kihívás után a Microsoft nem bízta a véletlenre, ezúttal ügyesebben, kontrolláltabb körülmények között rendezte meg az új Windows Phone Challenge cink kihívását. A videóban szereplő Brittany-nak 100 dollárt ajánlott a Microsoft embere (Ben Rudolph - Windows Phone marketing igazgató, evangelista), ha az a Galaxy S III készülékével jobb képet tud készíteni, mint ő a Nokia Lumia 920-szal...

Hozzászólások

Hát ez nagyon gáz! nekem csak s2-m van, de ahhoz, hogy ilyen bemosódott szar képet csináljak, ügyeskednem kellene.
De ahogy elnézem a lumia sincs a helyzet magaslatán: erőteljesen túlexponálta a képet.

igen, erre már nem is tértem ki, hogy amúgy meg rohadtul nem attól függ az éjszakai fényképezés minősége, hogy milyen OS fut rajta. De a ms megpróbálja felhasználni előnyként, hisz ha megmutatják egy laikusnak, aki sokat nem ért hozzá, akkor döntő szemponttá válhat. Bár nem tudom, hogy tényleg jobb képeket tud-e készíteni, mert amit a SGS3-mal csináltak azon látszik, hogy integettek a telefonnal, miközben fényképeztek. Gondolom a nokiát meg akár állványra is rakták.

Evangelista a muki, ez fontos info a telefonokkal kapcsolatban.

Ebben is le lehet cserelni a metrot a regi start menure? :D

Microsoft reklámozza a Nokián keresztül magát. Érdekes. Az utolsó reménységük?

És attól jobb a Microsoft Windows Phone, mert jobb képet csinál a Nokia?

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

sírok..nyehehehe....pont belefutottak egy s3-ast használó csajba a setét estében. A Lumia tuti nem volt beállítva az esti fényviszonyokhoz, meg a csajé sem (a véletlenül találkozás miatt ugye nem is lehetett volna). A srác keze, mint egy tripod oly' stabil, tuti nem mozdult be az S3-nál (talán csakha nem attól az érzéstől, hogy egy igazi telefon van a kezében) ....Nyehehehe....sírok :D

Kb. leszarom milyen képet készít a HTC-m, mert ezeknél jobbat, de úgy se a vaksötétbe fotózom a lányomat, mer akkor alszik. :D

Lehetne mondani annyi mindent, ami miatt ez gáz lehet, bele lehetne kötni sok dologba, de nem, ti nyeherésztek hogy igen jobb, de kinek kell ez? Minek talicska ehhez a pár zsák szarhoz? Majd viszem kézbe és fordulok kétszer... Minek buszozni, majd gyalogolok, ha meg messze mész vegyél autót!

Na, ilyen szintű a rötyögésetek.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

...én sehol nem olvastam eddig - rajtad kívül - hogy "igen jobb" lenne a wp7. Pont arról volt szó, hogy mind a kettő (kép) egy nagy rakás szar, és telefonnal ne akarja lefotózni az ember a csillagokat. Semmilyen beállítással nem fog menni még a csúcs szuper, istenemelélvezekolyanjóawinphone TM R telefonnal sem. Még ha a chip képes lenne is rá, se az ISo-t, se a záridőt nem tudod a szoftveresen odatett értékek alá és fölé vinni. Kivéve természetesen, ha átírod. Valószínűleg az összepisilemmagamagyönyörtölwinphone ezt out-of-box engedi egy egyszerű felületen keresztül (mondjuk add_iso_value=100000 egy widget egy gombjára klikkelve és máris befordította a kamera alkalmazásba), de kevesen értenek hozzá.
A záridőn és ISO-n kívül pedig megemlíteném a vérnyomást, mint olyat, ami lüktet az ujjad végétől az egész testedben, így nagy valószínűséggel nem vagy stabilabb, mint egy tripod. Vagy azt is tudja a winphone? Biztos....

Pont arról van szó, hogy a zsák szart(esti kép) nem kislapáttal (mobilos fotó) akarjuk elvinni, hanem traktorral (jó fotót fényképezőgéppel este).

Ja ertem annyi az egesz problema a keszulekkel, hogy szimplan keptelen vagy megerteni, hova pozicionaltak ezt a termeket es mire terveztek.

Bocs, hogy nem szuletik mindenki profi fotosnak, kovetelem, hogy fosszunk meg mindenkit az elettol valo jogatol, aki csak egy kepet akar es nem az ISO-kkal foglalkozni. (Egyebkent van benne valami 100,200,400,800, akarmit is takarjon...)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nézd, folyamatosan mentegeted az S3-t, hogy miért lett szar a kép, tehát nyílván a Lumiáé lett jobb. Én meg se néztem a képeket, nem is állítottam, hogy jobb lett, azt állítottam, hogy te szerinted jobb lett és úgy érzed, meg kell magyaráznod.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

én gyakran használom fotózáshoz az SGS2-t, mert:
- mindig nálam van
- ha van fény, akkor meglepően jó képeket készít
- nem tudom hogy csinálja, de remegő kézzel optikai stabilizátor nélkül is képes elmosódás mentes képet csinálni
- a 8MP-lel kényelmesen tudok még dokumentumokat is fotózni/"szkennelni"
- éjszakai módba kapcsolva éjszaka is használható valamennyire (sokkal jobban, mint ahogy az ms reklámozza ebben a videóban!)

A 2004-ben vasarolt (kicsit korabbi tipusu) digit. fenykepezogepemmel szivesem kihivok egy WP telefonost egy kis ejszakai fotozasra :)

Amugy nincs semmi kulonos az S3-at hasznalo csajban, az ilyen utcai forgatasokon eleg gyakran megtortenik az ilyesmi. Pl. egy kanos ficko setalgat Budapest/Praga utcain, es pont az elso szembejovo valami ismert pornos, aki eppen fel akar menni a lakasara. Vannak ilyen veletlenek.

--
I can calculate the movement of the stars, but not the madness of men. -Sir Isaac Newton

Nice, de akkor ha a Nokia 808 PureView még jobbat csinál, az azt jelenti, hogy a Symbian még jobb?

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Nem tudom, ki hogy van vele, de ha én telefont veszek, nem fényképezőt veszek, ha meg fényképezőt szeretnék, akkor nem telefon veszek :) Teccikérteni...

A trükk az, hogy egy átlag felhasználó egy átlag mobillal már olyan képeket csinál,
mint a régi kompakt gépekkel, viszont cserébe nem kell cipelni kiránduláshoz a
plusz egy eszközt, ráadásul egy klikkel fel lehet tolni a picasa-ra. Kollégám
videókat csinált Quatar-ban, meglepően jó minősége volt.

"A videóban szereplő Brittany-nak 100 dollárt ajánlott a Microsoft embere (Ben Rudolph - Windows Phone marketing igazgató, evangelista), ha az a Galaxy S III készülékével jobb képet tud készíteni, mint ő a Nokia Lumia 920-szal..."

Na várjunk csak, ez így értelmetlen. Szerintem helyesen így néz ki a mondat:
"A videóban szereplő Brittany-nak 100 dollárt ajánlott a Microsoft embere (Ben Rudolph - Windows Phone marketing igazgató, evangelista), ha az a Galaxy S III készülékével rosszabb képet tud készíteni, mint ő a Nokia Lumia 920-szal..."

Nem ertem, mi koze a software-nek ahoz, hogy a jobb hw-t raktak pl. a Lumia-ba? (ugy tudom, jobb)

Elvileg a Nokia is reszelt még szoftveresen bőven a kamerán. Egyébként, hogy legyen itt valami konrkétum is a flamen kívül:

- Lumia 920 tényleg jó képeket csinál.
- Éjjel is.
- Éjjel azért be lehet szivatni.
- Vagy nagy kontrasztkülönbséggel (pl. árnyékos falat fényképezel úgy, hogy a felette kéklik az ég - bár erre szerintem bármelyik fényképező anyázni fog, ha csak szoftveresen rá nem segítünk).
- Tényleg jó a képstabilizátor...
- ...de azért be lehet rántani, ha valaki nagyon elkapkodja.
- Kompakt fényképező emellett totálisan felesleges.
- Ami van is gond a WP8-al, az nem itt van.

Mondom ezt kb. az a 350 kép alapján, amit Rómában csináltam február elején. (Meg azóta néhányat.)

Más:

- Azok, akik itt fikkantanak, hogy jaj, mert megint az MS reklámoz* azok nemhogy Lumia 920-at nem fogtak a kezükben, de még valószínűleg még csak egy tesztet sem voltak hajlandóak megnézni, csak elvből fikázni.

* trey, ennyire kell a flame?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Azok, akik itt fikkantanak...csak elvből fikázni"
Vagy mert nekik a fotózás több, mint hogy teljes homályban lévén hozzáértésük teljes hiányát illetően kattintgatnak pár ezret, valamelyik csak jó lesz felkiáltással. ;)

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ahaahaaha, mindenki profi fotos itt hirtelen a hupon. Cool story bro...

Legyszi, hadd lehessen mar olyan igenyem, hogy "hozzaertes teljes hianya" mellett "kattintgassak par ezret" nehanyat, ha latok valami olyasmit, amit meg szeretnek orokiteni egy vallalhato minosegben es ezert nem akarok kulon kompakt gepet vinni magammal es ne kelljen komplett fotos tanfolyamon reszt vennem.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Tedd bátran! Ezzel még nem lesz igaz, hogy "Azok, akik itt fikkantanak...csak elvből fikáz"nának. ;)
Nincs szükség komplett fotós tanfolyamra. Mert a funkciót betölti: emlékeztet. Az átlagjúzernek ez kell.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ahhoz kepest, hogy a beled fordul ki tole, ahelyett, hogy leszarnad magasrol, gyonyoruen lehozod az osszes marketing anyagukat (es hadd legyen mar olyan elmeletem, hogy direkt flame es egy kis mubalhe keltese erdekeben).

"Ősi redmondi szokás."

Nope, osi nyugati szokas. Nyugaton lehet, (itthon nem), => elnek vele.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem, nem. Nem szarom le magasról, sőt ha látom, hogy a hozzád hasonlók ilyen gyönyörűen pörögnek rajta, még mulattat is.

Majd kérek egy listát, hogy miről ne legyen szó. Ami eddig volt:

- ubuntu
- Microsoft AD
- játék
- tablet, mobil
- iOS
- iphone
- stb.

Már csak azért, hogy tudjam, hogy miről kelljen még többet írnom. Fejezzétek már be az instruálásomat, hogy miről írjak! Nem tetszik a tartalom, el lehet ballagni. Javaslom a PC fórumot. Ott pont az ízlésed szerint jönnek a hírek.

--
trey @ gépház

Értem a viccet, csak nem szeretem. :)

Csak hogy tiszta legyen a jövőre nézve. Semmiféle politikai korrektséget, pártatlanságot nem ígértem soha, nem is is fogok. A kínos politikai korrektség és erőltetett pártatlanság látszatát is messze el akarom kerülni. Nem vagyok pártatlan? Nem. Na és? Van véleményem. Nem tetszik? Lehet vele vitatkozni, lehet figyelmen kívül hagyni, lehet rajta nevetni. Annál jobban semmit nem utálok, mint amikor valakinek nincs véleménye, vagy ha van, próbálja a "én rendkívül korrekt vagyok" pózt felvenni. Olyan nincs, hogy valaki ne húzna valahova.

Te sem vagy pártatlan, saxus sem pártatlan, BaT sem pártatlan. Mi a tökömért lennék pont én az? Millió egy pártatlan(nak látszó) hírforrás van a világon. Tessék onnan válogatni, ha az tetszik.

--
trey @ gépház

Semmi gond vele. Nem kell erőltetett visszatörlés, nyugodtan nevezd blognak. És ha már ezt tisztáztuk, akkor nem is kell már máskor másnak hívni (sj haverodnak is add át, ha beszélsz vele). Én egyébként szeretem a vicces dolgokat és a jövőben is be fogok róluk számolni. Ezen kár pörögnöd. Most már remélem sok mindent tisztáztunk (bár ezeket szerintem az elmúlt 10 évben többször is leírtam, de hát mindig vannak újoncok, jobb feleleveníteni). Lehet, hogy beírom ezeket a FAQ-ba.

--
trey @ gépház

Mindenesetre a Microsoft léte gyakorlatilag erről szól.
Ja, végül is csak olyan piacvezető termékeket fejlesztenek, mint például a Windows vagy a Microsoft Office, szóval tényleg csak erről szól a létük.

Mellesleg, feltételezem a Googl€ is undorító cég a számodra, hiszen a 'vetélytársak termékeinek sározása' tőlük sem idegen.

Kollégák közül csomónak van lumia-ja. Na most hogy pont 920, azt nem tudom, de majd megkérdezem. Lumia és HTC One összeütközésben szabad szemmel nem nagyon volt különbség. A Lumia talán kicsit élesebb, a HTC talán kicsit színesebb (telítettebb). Este nem próbáltuk. Az a pár kolléga pedig, aki komolyan foglalkozik fotózással mind a kettőt körberöhögi. na nekik van igazuk.

Nem fikkantottunk, hogy "az MS reklámos". Fikkantottunk (bár szerintem csak gúnyolódtunk), hogy az "MS milyen módon" reklámoz.

Az OIS ugye hosszabb záridőt enged, ami jó pl., ha valami statikusat akarsz fényképezni gyenge fényviszonyok közt. Ha viszont embereket fotózol, akkor a soktizedmásodperces exponálás alatt ők be fognak mozdulni. Ugyanez a helyzet, ha valami minimalista állvánnyal is kísérletezgetsz.

A másik probléma az egésszel, amit már mások is pedzegettek, hogy ez a nokia, és a kameraegységet gyártó érdeme, nem a wp8-é. Emiatt nem vágom én sem, miért kell ennek örülni. Persze van értelme, de köze nincsen hozzá a ms-nek.

Van egy képesség, amiben az egyik telefon jobb mint a másik és ezt hangsúlyozzák. Nincs ezzel semmi gond.

Azért lehet, hogy célszerűbb lett volna két azonos árfekvésű telefont összehasonlítani. A lumia kb. harmadával kerül többe mint az S3. Ebbe az árba pedig beleférhet már egy jobb képstabilizátor és/vagy egy jobb kamera.
Minden esetre, habár szoftveresen is durván el lehet cseszni egy fotót, de azért ez inkább a telefon jó tulajdonsága mint a rajta lévő oprendszernek.
Ennek ellenére szerintem a lumia mint telefon sokkal szebb a gagyi szappantartó kinézetű Samsung(ok)nál. A W8 csempéitől viszont meg helyből hányingert kapok.

Sok pszich*-tanonc látogatja a HUP-ot, mert a közösség rengeteg elemezni való anyagot bocsát rendelkezésükre az ehhez hasonló topikokban.

:)