A Microsoft is áldozatává vált a legújabb cybertámadásoknak

A Facebook és az Apple után a Microsoft is bevallotta, hogy áldozatává vált a legújabb cybertámadásoknak. A MSRC-n Matt Thomlinson közölte, hogy a vizsgálataik szerint kis számú számítógépük - beleértve néhányat a Mac divíziójukról - oly módon fertőződött meg rosszindulatú szoftverrel, ahogy azt más cégek korábban jelezték. A vizsgálatok még folynak, de nincs a kezükben semmilyen bizonyíték arra nézve, hogy ügyféladatok jutottak volna illetéktelenek kezére. A cég jelezte, hogy folyamatosan felülvizsgálja biztonsági helyzetét és újabb emberi erőforrásokat, folyamatot és technológiát vet be annak érdekében, hogy megakadályozza a hálózatához való jövőbeli illetéktelen hozzáférést.

A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

Hátha rászoknak a szoftvergyártók arra, hogy nem félkész lomhalmot adnak ki, merthogy majd az userek kitesztelik. Elmebeteg mértéket öltött a hajsza, hogy minél hamarabb kihozzanak új funkciókkal felszerelt kiadásokat, úgy, hogy a régi hibák meg maradnak, mert a verseny ezt kívánja. Nevetségesnek tartom, hogy naponta kell(ene) valamit frissítenem a masinákon, ami egy komoly change management mellett oda vezetne, hogy csak nőne a lemaradásom.

Bocs, de ez már régóta nyomja a szívemet.

+1

Nagyon érdekes egyébként ez a dolog, hogy alapból azt gondolnánk, a nagyobb verseny eredménye a jobb minőség. Erre pont fordítva működik: pont a nagyobb a verseny miatt hatékonyabbnak kell lenni, ezért valamin jobban kell spórolni - és pont a tesztelésen teszik ezt. Elég megnézni egyébként a korai android telókat - olyan durva hibákkal voltak tele, hogy normális piacon ez megengedhetetlen lenne.