Qt 5.0

Címkék

Közeledik a karácsony, így a Qt Project és a Digia úgy gondolta, hogy ideje átadni az egyik karácsonyi ajándékot. Bejelentették, hogy elérhető a Qt 5.0 végleges kiadása.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Épp ma fordítottam forrásból Kubuntu 13.04-en, hogy megnézzem a fordítását. A statisztika szerint szörnyen áll a magyar, és sikerült egy olyan bugba is beleszaladni, hogy az "őŐűŰ" karakterek egyike sem jelenik meg a felhasználói felületen. Ott vannak, de láthatatlanok.

Hát volt valamikor olyan QtCreator a gépemen 1 óráig kb ami teljesen magyar nyelvű volt. Ráadásul nem tudtam beállítani rajta más nyelvet, mert a rendszerből szedte, hogy milyen nyelvű legyen. Szörnyű volt, nem értem miért kéne magyar nyelvűnek lennie az UI-nak.
Csak, hogy leszögezzük nem tudok megszólalni angolul és sosem tanultam angolt.
Amire nagyobb szükség lenne az a dokumentáció fordítása, bár az is érthető még google translate-vel is.

- Az emlitett karakterekkel (nem vagyok hajlando kiosztast valtani ertuk) valo problema inkabb rendszerbugnak tunik, talan rossz a default fontod.
- Es mostanaban keves idom van. Meg van ket pending forditas is, amit be kellene mergelnem, de egyszeruen meg idom sem volt ra. Sry. Remelem, hogy az unnepek alatt tudok ezekkel a projektekkel foglalkozni (igazabol most is lenne idom ra, de inkabb pihenek egy kicsit, tul sok mindennel foglalkoztam mostanaban... de ez mar off).

Az 5.1 jobban fog kinezni, I promise :-)
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Az alapértelmezett betűkészlet az Ubuntu, de Times New Roman se változtat a helyzete. Egyébként még április végén, május elején írtam e-mailt, hogyan lehetne beszállni a fordításba, akkor is kaptam egy ígéretet, hogy majd. De semmi gond, a kezdeti összetűzések után már fegyverszünetet kötöttem a gittel és lassan-lassan haladok magamtól is (assistant_hu.ts és qmlviewer_hu.ts kész, linguist_hu.ts készülődik).

https://gitorious.org/+qt-hu-translators/qt/qt-l10n-hu

Egyelore ennyi infot tudok adni... a work branchet nezd meg.

Sorry, nagyon suru evem volt, lakasfelujitassal, uj munkahellyel, meg mindennel, mostanaba kezdem rendbeszedni az eletemet.

A repon elvben van neked is commit jogod.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

https://codereview.qt-project.org/#change,43502

Akadt némi félreértés először, de rendbe lett szedve és már folyamatban van a qt_hu szétbontása is, a szükséges négy (valójában öt, de azt mondta ossi, hogy a qtxmlpatterns-t senki sem fordítja) kettő kész, a qtbase és a qtquick1 hiányzik. Azokat még nem kommitoltam, majd egyben.

Asszem a QML-es cuccokat se kell forditani a qt_hu -bol, csak elkezdtem.

Majd szolok ossi-nak hogy dobjon mar hozza az uj projekthez approverkent - ha ennek igy meg van ertelme, nem tudom, hogy a Gerrit-tel most mi valtozott. Ranezesre jo amit csinaltal.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Hohó, ezért megyek és bontok egy sört. :)