Szeptembertől az Apple csapatát erősíti a Microsoft egykori biztonsági zsenije

Címkék

A neves biztonsági szakértő, Chris Paget Kristin Paget mostantól az Apple csapatát erősíti. Paget volt egyike azoknak a szakembernek, akiknek a Windows biztonságának rendberakása fűződik nevéhez. A Wired elérte Paget-et, aki megerősítette, hogy az Apple alkalmazásában áll, de munkájáról többet nem árult el. Hogy korábban a Microsoft-nál mi volt pontosan a feladata, azt is titok övezi. Annyit lehet tudni, hogy egy rakás bugot lapátolt ki csapatával a Vista-ból. Neki és csapatának sikerült annak idején rávennie a Microsoft-ot, hogy halassza el a Vista kiadását annak érdekében, hogy abból minél több bugot el tudjanak távolítani. Annyira jól végezték a munkájukat, hogy a végén kaptak egy "I delayed Windows Vista" feliratú pólót, amelyet Brian Valentine, a Windows Development divízió alelnöke szignózott számukra.

Paget LinkedIn profilja szerint szeptember óta az Apple-nél dolgozik "core operating system security researcher" minőségben.

A részletek itt.

Hozzászólások

Akkor egy témába vágóbb kérdés: Nem a Vista volt az egyik legbugosabb rendszer mikróék kínálatából az elmúlt 10 évben?
Én tényleg nem tudom. Sosem használtam, és valószínűleg már nem is fogom. Mondják errefelé, hogy a Win7 az tulajdonképp egy Vista, de önszántamból azt sem szándékozom használni. Szóval ez a srác lány javított valamit, vagy kihozta a legtöbbet a legnépszerűtlenebb vindózból?
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Én 2008-tól tavaly októberig-novemberig használtam. Egyetlen bajom volt vele: reboot után kb. húsz percet kellett várni, hogy ténylegesen használhatóvá váljon a gép, mert addig valamit fűrészelt a vinyón. Ezért szoktam rá a hibernálásra.
Hogy milyen bug reportok jelentek meg róla, azt nem tudom, nem követtem.

A sok probléma dolgot nem csak itt a "hupuk" között hallottam, azt viszont igen hogy a vinhét tulajdonképp egy javított viszta.
Igazság az hogy mind a kettő volt előttem, de huzamosabb ideig nem használtam. A szokásos problémáim voltak vele (pl. archívumkezelő hiánya).
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Lassan tényleg eljön az idő amikor az regisztrációknál, vállalati statisztikákban ez szerepel: férfi, nő, nem tudja.

------------------------------------------
Lenovo Thinkpad T61 :: FreeBSD 9.0
Lusta vagyok én már a csempézéshez...

Hmm, csak így a statisztikákat fogja torzítani, amit a feministák lobogtatnak, hogy debezzeg mennyi jó női szakértő van. Egy starcraft játékos jut eszembe, Scarlett, aki szintén humoros, mert megnyert egy csak-női kupát.
Mondjuk mióta az Olimpián is foglalkoznak a kérdéssel, és nem teljesen elutasító módon, hát, majd kiderül. De nem hiszek benne, hogy ilyen könnyen "le lehet butítani" egy férfi teljesítményét, hogy tisztességes legyen a verseny.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

A haján nem kellett változtatni.

Baszki, mi a franc van ezzel a világgal, ennek is nemátalakító műtétje volt?! MI FOLYIK ITT GYÖNGYÖSÖN???

Jelenleg nincs tervben, hogy női ruhába bújjak, messze még a farsang. Viszont kíváncsi voltam, hogy mi vitte arra, hogy normális férfiből csúnya nőt csináltasson magából. De ahogy nézem a blogbejegyzés kommentjeit, nem csak bennem merült ez fel.

Mindazonáltal nekem semmi bajom sincs vele. Ha így érzi jól magát, nekem nem fáj.

--
trey @ gépház

És aztán úgy éli le a hátralévő életét, hogy bár papíron nő, és a világ udvariasabb fele megpróbálja úgy is kezelni, de ez soha nem lesz őszinte, ő is tudni fogja, mindenki tudni fogja.
Vannak jó esetek, amikor idejében kezdik, lásd Kim Petras. Ő elmegy nőnek, úgy is nőtt föl. 20-30 felett, férfiként szocializálódva, kifejlett férfi testtel már bajos, soha nem lesz igazi nő, és a társadalomtól nem lehet elvárni, hogy ezt ne vegye észre. Emiatt neki sem lesz jó. De sok boldogságot, ha így találja meg.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

A blogja szerint sem ő, sem a felesége nem akarnak elválni, de kaliforniában érvénytelen a házassága, az UK-ban meg nem minősülhet nőnek, amíg felesége van.
De amúgy egy normális, férfi-nő kapcsolatban is feltehetnéd ugyanezt a kérdést, ott sem mindig egyértelmű a nadrág helyzete :)
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Baszkiii!
Ilyen bugos a mákos?

Mit mondhatott Kristin távozáskor? Hasta la Vista Steve?

Teljesen meg vagyok dobbenve. Miert a erintett nemevel (vagy annak valtozasaval) vagytok elfoglalva a szakmai teljesitmenye helyett?

--
L

Mert meghökkentő - és lássuk be nem mindennapi -, hogy valaki férfinek születik, majd szilikonmelleket varrat magának. Nincs ezzel baj, ha neki nem kényelmetlen, viselje. Viszont aki ilyet tesz, az bizton számíthat arra, hogy csodálkozni fognak rajta. A világ még nincs erre teljesen felkészülve.

--
trey @ gépház

"A világ még nincs erre teljesen felkészülve."

Remélem soha nem is lesz, ha már valaki átműtteti magát, akkor legalább a jól látható helyeken plasztikáztasson igényesen, fel se merüljön bennünk, hogy más neme lehetett korábban. Ha meg mégsem, számítson a társadalom nagy részének a megvetésére, tudjon azzal együttélni és vállalja a következményeket. Nehogy már eljussunk odáig, hogy mi vagyunk a hibásak, hogy ezt visszataszítónak látjuk és kihasználva a szabad véleménynyilvánítási jogunkat le is írjuk róla az őszintét. Ne kényszerítsenek már arra, hogy erről (is) elfogadó véleményem legyen.

azért, mert a liberálfasizmusnak még nem sikerült földbe döngölnie pl. apádék stb tradicionális értékrendjét. pár év múlva, amikor pl. a te döbbeneted hatására már ez a buzulás lesz az alap, lehet még meg is veregetik majd a vállát a tündibündi bátorságáért, vagy épp a te unokádnak esetleg (ne legyen személyeskedés a vád) az én unokámnak lesz a példaképe az összes ilyen beteg. jó esetben nem ilyet fog majd hazavinni bemutatni, hogy figy nagyfater ő saci tegnap a fszát szoptam ma már a befordított pélóját használjuk pnaként.

a meglepetés erejével àthatva hadd foglalkozzunk a nemével is hangyányit. egészségesebb, mint tök természetesnek gondolni ezt a kibaszott beteg fszságot. meg hát ki kell élvezni az időt míg be nem köszönt a fentebb vázolt apokakipszis. mert az sajnos nem elkerülhető. a szakmai ténykedése mellé bulvárblog szinten megfér ez is. nem a munkahelyen baszlatjàk érte, hanem mi itt szánjuk. ennyi. kápís?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

pár éve én sem lettem volna ilyen finom és kimért pedig eléggé tartok attól, hogy milyen világra fog felnőni a lányom. mivel nekem nem tetszik amit előre sejtek, nem jelent problémát megfogalmazni a veleményem ezzel kapcsolatban. pedig nehezebb, mint csendben olvasgatni és rázni a fejem. szóval nekem nem tetszik a műsor, bár tényleg az baszna be, ha mindenki csak szeretettel mosolyogna.

az, hogy szerinted mennyire égő annyira érdekel, mint az érintetteket a vonal másik végén az én szánakozásom és rosszallásom kb arra a véleményre reagálva kontra, hogy "nemár ez most miért nem természetes".

a hír eleve bulvár jellegű, első sorától kezdve. maga a hozzászólasok jellege is várható volt, hiszen van benne meglepő dolog. tapasztaltunk már itt ilyesmit. mármint mindenféle reakciót hasonló témakörben.

mindenesetre köszönöm a véleményed. nem az illető szakmai munkássága lepett meg. a kiindulópont annyi volt, hogy "hát már ez is?"

--
Vége a dalnak, háború lesz...

azt hittem lejön, hogy nem az az elsődleges bajom ha valaki három mellet műtet magára, vagy levágatja a cerkát. ez szánakozásra ad okot, vagy jobb pillanatokban hangos nevetésre. bár csúnya dolog betegeken nevetni tudom, ez ennyiből saját deformáció.

az sokkal inkább félelmetes, ha annyira természetes a történet, hogy meglep valakit ha szóvá teszik a dolgot egy bulvárszar közepén. azért is ide reagáltam, mert nagyobb volumenben pl. ez melegágya a hasonló dolgoknak.

bár fentebbi véleményed igen velősre és személyesre sikerült, látod mégis képes vagyok válaszolni, mint "gyűlölő" vagy rászista vagy mittudomén. gondolom ez jött le megint.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Értem én, hogy tolerálni valamit, vagy méginkább megérteni, mit mond a másik az nehéz, inkább bekategorizálod a fekete-fehér világodba, aztán találsz valami indokot, hogy miért vonulhass ki az arcodat megtartva (haha, lol. nem, magadnak megtartod meg a füvesbölcsész haverjaid előtt (ide bármilyen ilyen gyülekezet beírható), de minden értelmes ember látja, mi vagy).
----
India delenda est.
Hülye pelikán

No comment... Fekete-fehér... Igen... Ha fekete-fehér ha undorodom a homokosokat, zsidókat, cigányokat, románokat, "tótokat", nem eléggé magyar "liberálfasisztákat" stb. gyűlölő alakoktól, akkor igen, tényleg fekete-fehér a világom. Feketék vagytok ti, a többi meg a fehér...

Édes aranybogaram! A "liberálfasiszta" jelzőt a jobbikos (nem)náci csürhe egyáltalán nem tisztelt tagjai szokták használni. Ezekben a körökben viszont csak rasszista férgeket tűrnek meg. Tudom, belülről nem elég feltűnő...
Mindegy, már írtam trey-nek, hogy törölje a nickem, mert teli a tököm a helybéli nácipalántákkal.

Búcsúzóul egy jó tanács: Olvasd már el még egyszer a szálat és vedd észre, hogy ki a szélsőséges, ki mocskolódik, ki skatulyázza be a másikat és ki nem toleráns a vele egyet nem értővel szemben. Aztán ha felfedezed magad (is), az jelent valamit.

--
Ingyenes Ubuntu One tárhely:
https://one.ubuntu.com/referrals/referee/170278/

Én már évek óta próbálom megérteni ezt a "liberális értékrendet", nem sok sikerrel. Ugyanis bőszen hangoztatjátok, hogy el kell fogadni a mások másságát (buzik, cigányok, zsidók, pirézek, stb.). Ezzel nincs is semmi baj, így lenne normális. De aki másként gondolja a dolgokat és élne is a szólásszabadság jogával és elmondaná a saját véleményét, akkor az már "fasisztauszítóticcsukbe". Az a helyzet, hogy az igazi kirekesztők az ilyen emberek, akik csak addig toleránsak, amíg a saját érdekeik azt diktálják. A tolerancia ott kezdődik, hogy MINDENKINEK a véleményét meghallgatom és megpróbálom megérteni. Ez pedig nagyon nem jellemző a mai magyar, liberális nézeteket vallókra. Tisztelet a kivételnek!

Gyűlölni szabad bárkit. Ha én leírom, hogy utálom a cigányokat, akkor lehet engem utálni, lehet egyetérteni, lehet lesajnálóan nézni. Amit nem lehet az az ez alapján büntetés. A szólásszabadság azt jelenti, hogy az is elmondhatja a véleményét, aki nem ért velünk egyet, max lehülyézzük (hiszen az is egy vélemény, amivel meg ő nem ért egyet). Amíg nincs tettlegesség, amíg senki nem ver buzikat csak azért, mert buzik, addig nincs probléma. Márpedig itthon nem nagyon történt még etnikai alapon sem erőszak (mármint a többség részéről), nem hogy szexuális orientáció miatt. Persze, itt-ott előfordul, de az háttérzaj. Magyarország egy békés hely.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Csak azt figyeld meg, honnan indul(t pl ebben a szálban) a gyűlölködő, személyeskedő, más alapvető jogát semmibe vevő és kigúnyoló homofób trágárkodás. Persze, mindehhez mindenkinek joga van, de az ilyen viselkedéssel szembeszállni is.

"-Főnök, ha azt mondanám, hogy maga hülye, kirúgna?
-Igen.
-És ha csak gondolnám?
-Hát, akkor nem...
-Na, akkor gondoltam."

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Nem azzal van a gond, ha valaki elmondja, hogy szerinte miért idióta, aki ennyire buziellenes, vagy csak viszolyog a transzneműektől. Azzal van a gond, ha úgy próbálja beállítani, hogy nem a saját véleményét írja le, hanem a közösség nevében elítéli a mocskos fasisztát.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

[OFF]
Nagyon jó példa a mai napi politikában a Jobbik körüli cirkusz. Az idióták ha kell, ha nem zsidóznak, cigányoznak. Ez az egyik oldala a dolognak. A másik oldala meg, hogy most már egyre hangosabbak azok, akik be akarják tiltani őket. Legutóbb ugye az verte ki a biztosítékot, hogy össze akarták írni azokat az izraeli-magyar kettős állampolgárokat, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek. Csak annyi eszük már nem volt az idiótáknak, hogy ne zsidót mondjanak, hanem kettős állampolgárt, aminek értelme is van. Ezen persze kitört az anyázás, meg divat lett sárga csillag önként viselni. Csak éppen megint a lényeg sikkadt el, hogy nem csak mi gondoljuk úgy, hogy bizonyos esetben kockázatot jelenthet, ha valaki egy parlamentben kettős állampolgár. Annyira, hogy például pont Izraelben nem lehet addig valaki országgyűlési képviselő, amíg le nem mond a másik állampolgárságáról!
Vagy ha már szélsőjobb, liberálisok, szólásszabadság, meg "ticcsukbe": évek óta szeretnék elhallgattatni azt a nyavalyás kuruc.info-t is, mert uszító, meg antiszemita, meg ki tudja még mi. Ez igaz. Meg van rajta egy rakás olyan hír, ami sehol máshol nem jelenik meg magyar nyelven, mert a fősodor szívesen hallgatna róla. Így viszont nem tud. Ez is igaz. Jelenleg amerikai szervereken van a kuruc.info. A Fidesz pár hónapja hivatalosan kérte az amerikai kormányt, hogy segítsenek a felszámolásában. A válasz az volt, hogy szó sem lehet róla, hogy korlátozzák a szólásszabadságot. Na, ez a különbség az ottani demokrácia, meg az itteni téboly közt.
Írtam mindezt úgy, hogy több zsidó, cigány barátom van és egy vallás, nép, vagy etnikum iránt sem érzek gyűlöletet, vagy megvetést. Csak szimplán utálom azt a kettős mércét, amit sokan alkalmaznak mindkét oldalon.
Itt pedig be is fejeztem a napi politikai dolgokról a véleményem kifejtését
[/OFF]

s/homokosokat/a magamutogató homokosokat/g
s/zsidókat/az orrukat mindenbe beleütő zsidókat/g
s/cigányokat/a bűnöző, tolvaj cigányokat/g
s/románokat/a rasszista románokat/g
s/"tótokat"/a rasszista tótokat/g
stb.

Ne általánosítsunk kérem, mert az rasszizmus.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Képzeld el, hogy a gyereked egy ilyen, általad kialakított légkörben felnőve kamaszként rájön, hogy ő a saját neméhez vonzódik. Mint tudjuk erre kb. 10% esélye van. Milyen szorongást táplálsz belé a zsigeri gyűlölködéseddel szerinted? Milyen élet vár rá, tudva, hogy a saját apja mit gondol a "magafajtákról?"

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Az, hogy a népesség N százaléka meleg nem jelenti azt, hogy egy adott közösség N százaléka is meleg lesz. Minden 5. ember kínai, mi öten vagyunk a családban, és mégsem volt kínai.
Minden attól függ, hogy épp hogy áll a tudomány, mennyire örökölt és mennyire nevelt tulajdonság.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Ez egy igen fontos kérdés, csak gondold végig. Ha a nevelés erős szempont az ilyen kialakulásában, az sokmindent jelent. Mivel ilyen családokban is bőséggel ütik fel a fejüket homoszexuálisok, az biztos, hogy ez a hozzáállás nem fojtja el, de mi van, ha kifejezetten erősíti? Mi lenne, ha megfelelő neveléssel (értsd: nem erőszakos elfojtással) ki lehetne írtani a homoszexualitást az emberi világból?
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Mult heten hallottam egy felmerest, ami az USA-ban keszult, most hogy mar lement egy generacio a mindenfele nem teljes (gyengebbek kedveert: apa+anya) csaladrol, hogy hogyan elik meg a kisgyerekek. Allitolag az eredmeny az lett, hogy a csonka csaladokban, ahol valas van es az apa hianyzik, ott jellemzoen a gyerek magat hibaztatja, hogy rossz volt, ahol meg egy leszbi par van, ott meg ugy erzik, hogy "olyan rosszak voltak, hogy egy apat sem erdemelnek meg".

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Erdekes modszer a noi oltozobe valo bejutasert. :)