NetBSD 5.2 RC1

Címkék

Jeff Rizzo bejelentette a NetBSD legacy ágán érkező NetBSD 5.2 első kiadásra jelölt verzióját. A projekt az 5.2-es kiadást azoknak ajánlja, akiknek van NetBSD 5.0.x vagy 5.1.x verziókon futó alkalmazásuk, de nem akarnak még a 6.0-re frissítéssel bajlódni, viszont szeretnének hibajavításokhoz és stabil, új funkciókhoz jutni. Számos változtatás született az 5.1 óta. Ezekről részletesen az src/doc/CHANGES-5.2 fájlban lehet olvasni.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

NetBSD mivel jobb mint a többi bsd változat vagy akár egy linux?
Most itt tényleg kíváncsi vagyok, régóta kipróbálnám, de nem látom értelmét.
8bit Gabber

> NetBSD mivel jobb mint a többi bsd változat vagy akár egy linux?

NagyZ fejleszt bele. ;-)

Komolyra fordítva, amit én tudok mondani stabil, vaskályhán is elfut (btw. hol érdemes a portolást elkezdeni, ha új architektúrára szeretném átvinni? Ha lesz időm rá, belenéznék).

szerintem abban, hogy eleg korrekten ki van talalva az egesz es tenyleg nagyon kenyelmes rendszer (persze nem desktop szempontbol sajnos), a kod eleg jo minosegu (ujabb reszek legalabbis, van par regi bsd-s kovulet meg), SMP tamogatas hasznalhato, persze nem olyan szinten van, mint egy linux vagy solaris
ki kell probalni (persze nem ezt, hanem a 6.0-t)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Elismetlem: akkor tedd azt. Nem en ismetelgetem itt mar miota, hog ki szeretnem probalni, hanem te. En pampogas heyett feltettem a FreeBSD-t a gepemre. Aztan hasznaltam. Nem leirast kertem, hanem kerestem, es elolvastam. Mindezt kb 16-17 eve, pedig akkor joval kevesebb doksi volt elerheto. Azota hasznalom. Szoval mi a kerdes?

Eleve milyen leirast akarsz? Tedd fel, aztan ha megakadtal valahol, es a Google nem ad ertelmes keresesre ertelmes talalatot, kerdezz. Vagy kapsz valaszt, vagy nem.