Új Ubuntu for Android reklám a Canonical-tól

Címkék

Az Canonical egy elég figyelemfelkeltő reklámot tett közzé tegnap az Ubuntu for Android-ról.

Hozzászólások

Ubuntu egyre jobban almásodik. Pedig Apple éppen leszokott a "vírusmentes" reklámokról.
---
gameboy rocker

Egy Applefan, volt kollégám szerint a Unity is eléggé hajaz az OSX Finder-ére.
Hogy ez jó, avagy nem, az nyilván a felhasználó ízlésének függvénye is...

---
http://it2it.hu/valastyan.attila
"Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem." (Albert Einstein)

"Sajnálom az angolokat abból a szempontból, hogy ha moziba mennek, többnyire amerikai kiejtésű filmekkel találkoznak."

Nekem ez elég furcsa. Ha te találkozok valakivel, aki tájszólással vagy akcentussal beszél magyarul, akkor sajnálkoznál? Vagy inkább mégis örülnél, hogy megértitek egymást? ;)

Csak kár, hogy nincs ilyen szabály. :) (Még ha ezt is akarta volna írni.)

De te akkor biztos azt mondanád, hogy "találkoznám valakivel". Ja, hogy a feltételes módú ikes ragozás 150 éve halt ki, ezért nem így szoktad meg? :)

------------------
My Open-Source Android "Projects"

Mivel látom nyelvtani kérdésben mindig lehet a fórumozókra számítani :) ezért hosszáteszem, hogy mindkettő igaz volt. Egyrészt elírás, másrészt pedig akkor is így írtam volna, egyes szám első személyben van megfogalmazva - még akkor is, ha valaha én is tanultam ilyet az általános iskolában, de ma már mesterkéltnek érzem.

A nyelvtani szabályok addig érdeklenek, amíg azokon nem kell annyit gondolkoznom, mint egy matematikai egyenleten. Ráadásul én simán használok olyan szavakat, mint a "máma", "rizsa" és társai. És-sel is kezdtek mondatot és nagy ívben szarok arra, hogy ki mit gondol erről.

--
trey @ gépház

Valami okos nyelvész mondta, hogy a nyelv egy élő dolog, nem pedig szabályok összessége. Pont fordítva. Az élő nyelvből lehet szabályokra/szabályosságokra következtetni. De a nyelv változik. Persze vannak, akik visszarévednek és a nyelv aranykorát a kiegyezésre teszik, de akkor kérem őket, hogy ne használjanak olyan kifejezéseket, mint: gépjármű, repülőgép, kenyérpirító és még sok mást sem. :D

De...ugyanakkor én somogyi gyerek gyakran vitatkozom a felvidéki asszonykámmal, hogy szerinte vagy szerintem mely szavak nem is léteznek és "így nem lehet ezt mondani". Pedig vannak szabályok. A pesti városi népek nyugodtan használják is őket, mi meg beszélünk úgy, hogy mindenki megértse. :D
A nyelvtannácik tuti kiirtották volna már mind Somogy megyét, mind pedig a felvidéket. :D

Nem az én hibám, ha nem tudsz olvasni.

szerk: illetve nem ismerlek, lehet, hogy egyszer véletlenül a buszon kiszúrtam a szemeidet / előző életemben irodalmat tanítottam neked.

Mindenesetre azt hiszem, nem sok közöm van ahhoz, hogy a szótöveknél elakadsz. Nem hisz, hogy megfelelő összerak és értelmez a mondat.

Harry Plotter, a poszternyomtató újabb kalandjai!

1. rész: A bölcsek inkjetje.
2. rész: A titkok psd-je.
3. rész: Harry Plotter és a begyűrődött papír.
4. rész: Az iratmegsemmisítő serlege.
5. rész: A színek rendje.
6. rész: A félvér driver.
7. rész: A CUPS vezérlései.

Már alszok is.

Az Ubuntu for Android-ot nem tudod csak úgy feltenni a telódra.

Ami a Google Play-ből telepíthető, az egy chroot-olt Ubuntu, ami sehol nincs az Ubuntu for Android tudásához képest.

Az Ubuntu for Android elvileg a telefonnal kell érkezzen, ezért mondják, hogy cseszegesd a telefonod gyártóját, hogy a következő telódban már benne lehessen.

Örülök neki, hogy végre valaki ilyen irányba is elkezdte vinni a dolgokat, de eddig egy nyavadt béta linket nem láttam, nem találtam monitor képes dokkolót a samsung galaxy note 2 -höz. Szóval reklám már van, viszont termék még egyenlőre nincs.

"Szóval reklám már van, viszont termék még egyenlőre nincs."

Attól tartok, hogy ez nem egy végfelhasználóknak szóló termék. Elsősorban Android telefongyártók és mobilszolgáltatók jelentkezését várják az együttműködéshez a jelenlegi szakaszban.

--
trey @ gépház

Jopofa dolog, igazabol a felho elegge megoli szerintem (persze egy szuk retegnek bejohet).

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Azon gondolkozom, vajon lesz-e OS X for iPhone is? Apple-ék tudnák ezt nagyon durván megcsinálni, mivel mindent ők készítenek, teljesen integrálva lenne a cucc. Biztos vagyok benne, hogy van ilyen tervük is, csak kérdés, tovább jut-e a teszt szakasznál.

mi van, ha be van dokkolva és csöng a telefon? amikor felveszem elszáll amit csináltam? :) vagy csak a monitor képének annyi az is bőven elég...

Szerintem:
a)Van csatlakoztatva mikrofon/hangszoró, beszélhetsz azokon.
b)Kihangosítóval beszélsz.
c)A telefonon akarsz beszélni:
-Kiveszed a dokkból, az ubuntu ilyenkor lementi a sessiont a háttértárra.
-Telefonálsz.
-Visszateszed a dokkba, az ubuntu elindul és visszatölti a sessiont, mindent ott folytatsz ahol a hívás alatt abbamaradt.

Persze ez mind spekuláció, de szerintem így lenne logikus.

------------------
My Open-Source Android "Projects"

azért ezek is elég kompromisszumos dolgok.

valahogy úgy lenne jó, ha lenne valami kis asztali hardver is a dockban(sacc egy telefonnyi). És a amikor felrakod a telót, akkor elindul az OS, de utána már tud futni csak az asztali hardveren is. és persze amikor fenn van a telefon akkor, egyesíti az erőforrásait a két hardver! :)

Szerintem pont az a lényeg, hogy a dokkolóban semmi extra cucc nincs, csak "összeköti" a tellát a perifériákkal. Ha nem így lenne (és lenne az asztali cuccban is telefon), akkor minek a telefon hozzá? :)

Egyébként meg ha csörög, akkor fogod, felveszed (elmegy a kép, nem működik a billentyűzet), beszélsz, visszateszed, és ott folytatod, ahol abbahagytad. (a desktop - Ubi és a telefon funciók - droid egymástól függetlenül, párhuzamosan és egy időben futnak)

Opcionális megoldásként lehetne egy usb-s telefonkagyló a dokkhoz tartozék :))))

jAzz

"mi van, ha be van dokkolva és csöng a telefon?"

"Read and reply to incoming SMS messages from the desktop, using Ubuntu's message indicator. You can also make and receive calls via the desktop - and you'll be alerted to voicemails so you can manage them while you work."

http://www.ubuntu.com/devices/android/features-and-specs

--
trey @ gépház

Nem tudom, nektek milyen telefonjaitok és számítógépeitek vannak, az én telefonomon van kihangosítás funkció, amikor lehet az asztalon is, mégis hallom, amit mondanak, és hallanak engem.
A laptopommal is tudok voipon beszélni emberekkel headset nélkül is, hallom őket jól, ők is engem, csak azt mondják, kicsit zajos.

Miért gondoljátok, hogy ha egy telefont egy dokkolóba beleteszek, akkor rosszabb lesz, mint akár egy sima kihangosított telefon, akár egy laptop?

Én egyébként a dokkolóba beledugnék állandóra egy mikrofonos fülhallgatót, ugyanúgy, ahogyan a laptopom dokkolójában is van egy.

Nagyon jó dolog egy privát telefont kihangosítani, amikor akárki is van melletted, én is ezt fogom tenni!

A mikrofonos fülhallgatónak meg eggyel több madzagja van, mint kellene a telefonáláshoz (gyk. az ilyet vezetékes telefonnak hívják, nagyon helyesen már kezd kipusztulni... ne hozzuk már vissza).

Mert ez egy cool dolog, amit ő is szívesen elismerne, de az nem esne egybe a "gagyiszarazubuntu" világképével.

(Ráadásul a reklám is sokkal kreatívabb és élvezhetőbb, mint amit egyes milliárd dolláros költségvetésű cégek nyomnak a pofámba a TV-n keresztül nap mint nap.)

--
trey @ gépház

"Yep! Beletalaltal a kozepebe mint mindig."

Azt én nagyon jól tudom. Érzékem van hozzá.

"Figy mar, ha mast basztatsz a szemellyeskedes miatt, akkor te miert esel bele ugyanabba a hibaba?"

Nem értem, hogy egy egyszerű ténymegállapításban mi a személyeskedés. Talán nem volt igazam?

--
trey @ gépház

"Személyeskedés
Érvelési hiba; a szónok nem ellenfel gondolataival, állításával vitázik, hanem személyét minősíti, bírálja. "

A tobbit radhagyom, ha tudod ertelmezni tudod, ha nem nem.
Ha meg tovabbfolytatod a vergodest, magadrol allitasz ki szegenysegi bizonyitvanyt.
period

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

"Érvelési hiba; a szónok nem ellenfel gondolataival, állításával vitázik, hanem személyét minősíti, bírálja."

Az a baj, hogy a te kommentedben nem nagyon voltak gondolatok és tények, csak bullshit. Azzal nem lehet vitázni, hogy "szarazubuntu", "azubuntuegymocsok". Vagyis lehet, de csak így. Ennyit érdemel ez.

A kérdésre továbbra sem válaszoltál. Nem volt igazam? Nem vagy Ubuntu-hater?

Azt hitted egy angol szó használatával frappánsan kivágtad magad, de nem. Ez nem a 9gag. Próbálj felnőni.

--
trey @ gépház

Nope, csak kinyilvanitottam a velemenyemet, ami az hogy van egy instabil egyre csicsasabb mocsok, amit ahelyett hogy javitananak tovabbrontanak az evek alatt. Es most mindezt kiadjak telefonra is.
Tolem nyugodtan kiadhatjak, legfeljebb nem hasznalom.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Felesleges és életképtelen megoldás. Nem az kell, hogy a telefonom legyen a PC-m, hanem az, hogy a PC-m és a telefonom állandó szinkronban legyen egymással (aka cloud).

Biztos nem értünk egyet, de én nem látok a PC-ben jövőt. Szerintem nincs neki. Elmúlt felette az idő, mint a gőzgép felett. Egy ideig még együtt működik a világgal, mint a gőzmozdony az autókkal, de lássuk be, hogy leáldozott neki. Szerintem az egy erős PC-t fel fogja váltani a sok kis okos eszköz. Persze lehet, hogy ezt már csak az unokáim fogják látni, de szerintem a PC már nehézkes. Nekem nem, de mondjuk a lányom már húzza a száját, ha valami nem hordozható kompakt és várni kell rá (számítástechnikáról, elektronikáról van szó). :D

"Szerintem az egy erős PC-t fel fogja váltani a sok kis okos eszköz."
És mondjuk egy építészmérnök min fogja megtervezni az újabb datacenter tervrajzát? iPaden? Ne vicceljünk már. Munkára csakis rendes számítógép való, nem pedig valamiféle personal entertainment vacak.

+1

Szórakoztatóelektronikában lehet, hogy a vázolt fog bekövetkezni, miszerint kis, faék egyszerű kütyük veszik át az uralmat, de bármi, aminek a munkához, vagy összetettebb feladathoz is köze van, az jó ideig marad olyan, amilyen most. Facebookhoz, Youtube-hoz, IM-hez, E-mailezéshez tényleg tök elég egy tablet, rajta valami érintésvezérelt UI-val, de bármi komolyabbhoz már kell a normális OS, normális GUI-val.

Amúgy nekem is tök elég lenne otthon a tablet arra, amit általában csinálok (amikor nem dolgozok otthon is épp valamin), de ott is baromira zavar az "egy képernyő - egy alkalmazás). Annyira hozzászoktam már a 2 db 1920-as monitorhoz, meg hogy egyszerre látok szinte mindent, hogy baromi kényelmetlen állandóan váltogatni tableten az appok közt. Nyilván ez egy R=1 usert nem érint, és nyilván ők vannak többen, ezért rájuk építik a piacot, de azért az advanced felhasználóknak is maradni fog valami (ha más nem, akkor a Linux, valami normális DE-vel).

Miért akarnák? Bár én nem vagyok bennfentes ilyen dolgokban, de eléggé öntökönszúrásnak érezném, ha kivégeznék a desktop nézetet Win alatt és nem kínálnának helyette más, de ugyanolyan használható alternatívát.

Azt esetleg el tudom képzelni, hogy jobban eltolják a Modern UI felé a hangsúlyt és minden olyan programot, aminek nem kell a desktop nézet, azt áttolják oda.

"Elmúlt felette az idő, mint a gőzgép felett."
Azt ugye remélem tudod, hogy a gőzturbina még mindig a legnagyobb részben felel a világ áramellátásáért, mindig csak az a kérdés, hogy a gőzt mivel állítjuk elő, lehet ez szénhidrogén vagy szén égetése, nukleáris reakcióhő vagy bármi hasonló, de attól még az áramot gőzzel állítjuk elő.
Igaz, nem klasszikus gőzgéppel, hanem gőzturbinával.

Ha úgy tekintesz a jövő okostelefonjaira, mint pl. egy Mac Minire, amivel lehet telefonálni, és még a zsebedben is elfér, akkor miért ne... Csak előbb a teljesítménybeli/fogyasztásbeli problémákat kell megoldani. Ha netbook is szakított magának piacot, akkor ez is simán tudna.

--
Ingyenes Ubuntu One tárhely:
https://one.ubuntu.com/referrals/referee/170278/

Rákerestem, de 2 perc alatt nem találtam: mi ez az ubuntu for android tulajdonképpen? Egy alkalmazás androidra, vagy egy újracsomagolt android ala' ubuntu háttérrel?
--
Discover It - Have a lot of fun!

Sigh. Kéne már egy "hogyan használjam az internetet" howto.

Technical specifications

Ubuntu for Android requires minimal custom hardware enablement, allowing fast and cost-efficient core integration. It requires a core based on Android 2.3 (Gingerbread) or any subsequent version.

Ubuntu and Android share the same kernel. When docked, the Ubuntu OS boots and runs concurrently with Android. This allows both mobile and desktop functionality to co-exist in different runtimes.

Shared services and applications are delivered using a Convergence API module which ensures the tight integration between desktop and mobile environments. Work is balanced across the cores of the phone. When the handset is not docked, both CPU cores transfer their full power to Android.

http://www.ubuntu.com/devices/android/features-and-specs

--
trey @ gépház

Érdekes, hogy amikor a telefonon Ubuntu logo jelenik meg, akkor S.O.S. morze jelet ad le. Úgy látszik, nem tetszik neki. :-D