PengPod - Linux tabletek és mini PC-k létrehozására indult közösségi finanszírozású projekt

Címkék

A PengPod egy, az Indiegogo-n indított projekt, amely kampányával linuxos tabletek és mini PC-k létrehozásához keres finanszírozókat. Az elsődleges cél egy erőteljes, a Google és az Android kötöttségeitől mentes, valódi Linux tablet létrehozása ésszerű áron. Az elsődleges célon túl a projekt egy egész termékvonal létrehozását is tervezi. A projekt az Allwinner A10-re épít. A közösségi finanszírozásba beszállók akár 99 dollárért hozzájuthatnak még egy 7 hüvelykes tablethez (még 8 hely kiadó az "EARLY BIRD: PengPod 700" ajánlatban).

A közösségi finanszírozási modellre építő PengPod-nak még 22 napja van arra, hogy az elsődleges célként kitűzött 49 ezer dolláros szintig eljusson. Eddig ~ 4000 dollár jött össze.

Részletek a projekt Indiegogo oldalán.

Hozzászólások

Kérdéseim:
Mikor lehet már végre ezeket USB-n keresztül tölteni?
Miért egy desktop DE -vel mutotják be?
Miért nem a Maemo/Meegoo/Tizen/hasonló rendszert támogatják inkább?
Miért látok itthon egy teljesen ugyanilyet más felirattal, ami alig haladja meg a 100$-t árban, és eddig is rakhattam rá linuxot android helyett?
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Ebben a pengpong nyomorúságban én sem látok számomra semmi vonzót. Céleszközkény oda, ahova nem kell nagyobb felbontás jó lehet, de egyelőre szívjon vele más.

Olvasásra viszont jó lehet (pdf mag, és random könyvolvasgatásra). Erősen gondolkozom egy Nexus 10-en, de előbb látni akarom.

A pinch to zoom miatt nagyon nem számít a felbontás, szívás nincs vele, itt a felület nem tűnik használhatónak. Pedig a KDE4 elvileg már tablet felület irányba nyitott, meg a Gnome3 is. Tartalomfogyasztásra ágyban, fotelban bárhol döglődve nagyon kényelmes egy tablet, sokkal jobb mint egy laptop. Persze a 7 colos az optimális, pont az előbb raktam egy B/5 könyv mellé, és véletlen azt kaptam fel helyette.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nem tudom, nekem még mindig a 10" az álmom, de még érlelem, illetve várom a Nexus-t.

Kindle DX marad az olyan PDF-ek olvasására, amikben nem kell ugrálni, de kell egy tablet a sok pdf-es laphoz, mert oda a DX totál alkalmatlan). Egyszerűen jó a lap teljes egészét látni, nem apró betűkkel szenvedni...

Irodalmat kis readeren is lehet olvasni, de a nagyon több fér el, ha gyorsan olvasol és amúgyis az öledben van... Nekem legalábbis így kényelmesebb.

És az nem zavaró egy 7-esnél, hogy mondjuk egy index címlap nem fér ki rá/nem lehet rendesen áttekinteni?
És csatlakozom az előttem szólóhoz, ha már tabletet veszek, akkor tudjak rajta kényelmesen a4-re tervezett pdf-eket olvasni.
Egy ideje gondolkozok tableten, de egyre inkább a 10-es felé hajlok. Mobilitás nekem nem szempont, itthon használnám.

Az itthon használnám rész nem kompromisszum, hanem tény. Az utóbbi időben keveset utazok, ha mégis, akkor én vezetek. Ha meg előre tudom, hogy valami váróteremben kell várnom egy csomót, akkor ott a kindle. Nekem a tablet arra kellene, hogy ne legyek az íróasztalhoz kötve itthon (is), és munkához datasheet (tipikusan a4-re méretezett pdf) olvasásra.
De természetesen kompromisszumot keresek, ha nem azt tenném, már vettem volna egy ipad4-et, de annyit fáj fizetni érte. Kérdés, hogy ilyen felhasználási feltételek mellett vállalható kompromisszum-e a 7"?

Úgy látszik tegnap elveszett amit írtam, abban a sarokban elég renyhe a net.
A 10 colos méret egy tabletnél egyszerűen túl nagy, kényelmetlen kezelni-használni. Mondom ezt úgy, hogy igennagy kezem van. Mivel egy B/5 könyv a legkényelmesebb, a legtöbbet ma már ekkora méretben adják ki, ez szinte megegyezik egy 7' tablettel. Szerintem a kompromisszum pont a 10' Súlya is nagyobb, és mindenképp táska kell hozzá, hetesnél egy nagyobb zseb is elég lehet.
Szobák között is hurcolni kell, nem csak utazásnál számít. De ha nincs hurcolva, akkor fölösleges. Ilyenkor az asztali gép praktikusabb.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

A töltésre megvan rég a válasz: mert egyszerűen nagyobb a fogyasztásuk, mint amit az USB produkálni tudna. Már egy közönséges telefon töltése is elég szánalmas (lassú) USB-ről.
Én ha bedugom USB-re, ugyanúgy merül tovább, csak lassabban. Ha a dupla végűvel dugom be (ami pl. külső slim meghajtókhoz adnak), az kb. a szinten tartás, szóval 37%-on bedugtam, egy nap múlva is 37%-on lesz. A hálózati töltője 2A-es, egy teljes feltöltés kb. 5-6 óra úgy, hogy nem használom. Ha közben böngészek, zenét hallgatok, játszok, stb, akkor simán van 8-9 óra is egy teljes feltöltésig.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Szóval ez egy átlagos kínai ~$100 tablet, csak a gyárban felrakják még a debiant az android mellé? Miért is kell ehhez gyűjtést szervezni, amikor otthon megoldható régóta? Inkább egy OpenPandora 2-t látnék szívesen... egy olyat, ami el is készül valaha...

Ez 7 colos tablet még elmegy, de 7 colon telefonálni eléggé kényelmetlen lehet.
én vettem ócsó kínai tabletet, amely már 2 magos, lehet usbről tölteni. hasonló tudású telefon 100.000+, csak az kisebb s lehet vele telefonálni. ezt meg megvettem áfával együtt 45.000-ért

---