Ismét a GNOME az alapértelmezett desktop környezet a Debian tasksel legfrissebb verziójában

Címkék

Augusztusban - sokak nagy örömére - úgy tűnt, hogy az Xfce lesz a Debian 7.0 alapértelmezett desktop környezete. Erre utalt Joey Hess "switch default desktop task to xfce" commitje. Közben a fejlesztők többször is változtattak az alapértelmezésen. Először szeptember 3-án állította vissza Joey az alapértelmezést GNOME-ra, majd még ugyanazon a napon visszacsinálta a változtatást és ismét az Xfce lett az alapértelmezett. Legutóbb október 30-án Christian Perrier változtatott a templates fájlon, így jelenleg a GNOME az alapértelmezett.

A Debian 7.0 kiadása közeleg, de még mindig nem világos, hogy melyik desktop környezettel települ majd alapértelmezetten.

Hozzászólások

> A Debian 7.0 kiadása közeleg, de még mindig nem világos, hogy melyik desktop környezettel települ majd alapértelmezetten.

Gnome, minden valtas csak addig tart amig a daily snapshot epp nem fer ra egy CDre.

--
|8]

XFCE eddig is es ezutan is ott lesz Debianban, ha valaki DVD-rol telepit, rogton telepitesnel ki is tudja valasztani. Hogy mi az igeny? Arrol megoszlanak a velemenyek. GNOME3-nak is igen jelentos tabora van. Szerencsere mindketto, meg meg jopar, elerheto telepites kozben is, es utana is.

--
|8]

Bubulle-t (cperrier) személyesen ismerem, 50 feletti komoly úriember, nem tűnik úgy, mintha viccelne :) Szerintem nem kérdés az, hogy a Debiannak alapértelmezetten továbbra is egy kiforrott, nagy tudású DE-vel kell jönnie, bármennyi gond is van a GNOME3-mal, e szempontból a GNOME vonalat látom továbbra is az egyetlen opciónak, bár drukkolok, hogy egyszer majd debian-installer folyamat alatt is lehessen párbeszédből válogatni, számomra nyilvánvaló, hogy technikai cserékről van szó, de az is, hogy annyi a bizonytalanság, hogy a Wheezy-nek _nem lenne szabad_ idén megjelenni.

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Eddig fanyalogtam a GNOME3 miatt, de rájöttem, hogy egy-két extensionnel pillanatok alatt használhatóvá tehető (panel, taskbar, stb.). Nincs szükség cinnamonra. Szóval szerintem jó döntést hoztak debiánék.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

Mondjuk ez a Debiant éppen nem érinti. A 3.4-gyel működnek, 2 év alatt (a következő kiadásig) pedig csak-csak helyrerázódik a GNOME projekt. :)

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

Nem én mondtam. :)

Használható egyébkébt úgy is, de nekem pszichésen fontos, hogy lássam a megnyitott alkalmazásainak listáját (taskbar), és egyszerűen váltogathassak közte. A dash ezeket nem adja. Amúgy hozzá lehetne szokni, de szerencsére nem szükséges.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

én mostanában tettem fel valakinek wheezyt - netinstall.iso ról ott a gnome-shell ment fel. Oszt kövezzen meg mindenki, de én már megszerettem. /ubuntun is az van fenn otthon - notin/ Mióta van extensions.gnome.org azóta kényelmes is. Az alt+tab, alt+0 váltás az ablakok közt pedig nagyon ügyes. /De a kétpaneles nautilust azt nagyon sajnálnám/. A ctr+alt lejjebb visz egy asztallal a ctr+alt+shift az aktív ablakot is viszi, mint a compizban. Kellenek itt a bill. parancsok na. Anélkül nem megy.

tudom-tudom

csak a gnome csapat a nagy kódtisztítás égisze alatt ki akarja venni ezt a ficsört. Pedig anno még petíció is volt a 2 paneles nautilusért aztán lett hál istennek. Megszoktam. Bár mintha valaki forkolná a nautilust ilyenek miatt úgy rémlik.

és ctr+del a kukába vele :-P nem sima del /nautilus/

Nincs nagy jelentősége, mi az alapértelmezett, úgyis mindenki azt rak fel magának amit akar.

Nem értem miért kell ez a "Linux desktopon", a "Linux desktop éve" dolgon rágódni, engem pl. hidegen hagy. Lesz vagy nem lesz. (inkább ne legyen ha választani kell a kettő közül) Mindenki azt használ amit akar, a Linux meg sosem arról szólt, h az összes usernek megfeleljen mint pl. egy windóz.

Nem lehetséges, hogy a bugok bejelentése egyáltalán nem csökkent, csak most főleg az ubuntuhoz jelzik az emberek, és csak a javításokat veszi át a debian?

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org