A Foxconn szerint nehéz összeszerelni az iPhone 5-öt

Címkék

Az Apple nem tud annyit szállítani jelenleg az iPhone 5-ből, amennyire igény lenne. Nem ritkák az 1 hónapos várólisták. De mi okozza a készlethiányt? A Foxconn egyik önmagát megnevezni nem kívánó alkalmazottja szerint az iPhone 5 a legbonyolultabb eszköz, amit valaha összeszerelniük kellett. Hogy könnyű és vékony lehessen, rendkívül bonyolult a konstrukciója, műszaki terve. A Foxconn-nak időbe telik, amíg megtanulja, hogy egy új eszközt hogyan kell összeszerelni. De gyakorlat teszi a mestert, a produktivitásuk napról napra javul.

A vállalat képviselője arról is beszélt, hogy a produktivitás javítása mellett lépéseket tettek annak érdekében, hogy megelőzzék, hogy a fém házon karcolások keletkezzenek. Egyes iPhone 5 tulajdonosok arra panaszkodtak, hogy a gyárból már eleve karcos, esztétikailag kifogásolható készüléket kaptak. A Foxconn új minőség-ellenőrzési folyamatot vezetett be, hogy csökkentse az ilyen típusú problémákat. Ugyanakkor a képviselő megjegyezte, hogy az iPhone 5 háza új anyagból (eloxált alumínium) készül, amely sokkal hajlamosabb a karcolódásra.

További részletek itt.

Hozzászólások

Ilyenkor örülök, hogy Európába születtem és véletlenül sem kell napi 12-14 órát gépsorként töltenem.

Amíg ezt a magyarok nagy része nem érti, addig nem is fog sok minden megváltozni. Addig marad a segély, meg olyan munka, ami éppen akad.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Elköltözni, bejárni a munkahelyre kiszolgáltatottá tesz a munkaadód felé. Munkaerőpiaci túlkínálat van, ennek megfelelően zéró-tolerancia jegyében nem veszik figyelembe vagy visszaélnek azzal ha nem tudsz tovább maradni/túlórát vállalni pl. a közlekedés miatt. Negatív 'hozzáállásod' miatt nem kapsz majd jutalmat, amit persze az állásinterjún még mint jolly-jokert emlegettek az alacsony fizetés ellentételezéseként.
De legyen egyszerűbb példa: fizetés csúszása/elmaradása. A hiteled törlesztése csúszik, egyre szorultabb helyzetbe kerülsz. Ezt megérezvén a munkaadódnak már csak kolonc leszel, akitől minél előbb megkíván szabadulni, mert nem kell plusz kockázati tényező. Mindezt úgy próbálják intézni, hogy saját hibád miatt mondjanak fel, mert az a kóser.

Van számodra megfontolandó egy tanácsom: "Az élet olyan mint a hullámvasút. Nincs mindig fent és nincs mindig lent."

A Te sikerszériád sem tart örökké, közeleg a hullámvölgy.... Gondolom amikor ez bekövetkezik - mert ez a dolgok rendje-, akkor ritkában fogod majd okítani a népet, hogy miként is kellene karriert csinálni.

Nemde? :)

miert tenne kiszolgaltatotta? ha nagyon gaz lenne, hamar lehet talalni uj munkahelyet, _ha jo vagy a szakmadban_. (a jelenlegi allast elnezve, ez nem fenyeget evtizedekig. a legtobb kollegam huszonevesen itt kezdett, innen ment nyugdijba is (korengedmennyel)...)

es ha meg annyira bekovetkezne, akkor sincs gond, 10 ev kulfoldi tartozkodas alatt eleg penzt felre lehet rakni, hogy hazamenjen az ember, es ellubickoljon egy kozepesebb allassal is. a kulfoldi nyugdijrol ne is beszeljunk, amit a 10 ev utan kap majd.

mellesleg az elmult masfel evben nem is tudom mennyit tuloraztam (talan 2x maximum, deadline elott, sajat elmaradast potoltam).

nemde? ;)

AFAIK az utazasi koltseget itthon a munkaugyi hivatal allja - ha van kedved azzal szorakozni, hogy mindenrol papirt kersz.

Nyugaton bizonyos szint felett a tobbi sem ritka (tudtommal). Nyilvan csak azt hivjak el, aki az elso x koron mar tuljutott (CV, telefon, probafeladat, stb..), es ugy kb. egyezik az elkepzelesuk. Jo munkaerot neha nem egyszeru talalni, ilyenkor siman megeri.

--
My gold plated butt-plug business is being sued by Apple.
Apparently they have a patent for overpriced crap for arseholes.

nem pistike btre gondoltam, termeszetesen; nem lattam a CV-det, nem tudom milyen poziciora jelentkeztel. elkepzelheto, hogy vannak olyanok, akik nem, de en (es az ismerosi korom joresze) nem futott meg ilyenbe bele IT teruleten, (x+ ev tapasztalatos helyek mellett).

ennek ellenere a 40/evre csak gratulalni tudok, viszont kerlek ird mar le, milyen pozicio ez, mert ez _nagyon sok_ interju. ott valami gond van.

Budapest lakossaga kicsivel meghaladja a kovetkezo 16 varos nepessegenek osszeget (Debrecen+Szeged+Miskolc+Pécs+Győr+Nyíregyháza+Kecskemét+Székesfehérvár+ Szombathely+Szolnok+Tatabánya+Kaposvár+Érd+Veszprém+Békéscsaba+ Zalaegerszeg), bar ebbol Erdet nyugodtan szamolhatnank BP-hez is, akkor az osszes tobbi 50000+ lakosut meghaladnak ketten.
Emiatt bizonyos kepzettseget igenylo cegeket nem eri meg mashol inditani - nem tudnanak eleg embert osszeszedni, ha megis ilyen szakmat valasztottal, koltoznod kell.

Cserebe nem fogunk a Hosok Teren dinnyet termeszteni. Aki megis ezt szeretne, koltoznie kell.

--
My gold plated butt-plug business is being sued by Apple.
Apparently they have a patent for overpriced crap for arseholes.

"Emiatt bizonyos kepzettseget igenylo cegeket nem eri meg mashol inditani"
Igazából ez így nem egészséges és előbb vagy utóbb rendezni fogja magát a helyzet. Budapesten belül a közlekedés nem túl szerencsés, így hiába ugyanaz a város, simán lehet, hogy érdemes költözni a munka miatt. Mivel a városok közötti közlekedés ezzel szemben javul, így már sokkal kisebb hátránnyal jár ha másik top 10-es városba kell költözni munka miatt.

"Cserebe nem fogunk a Hosok Teren dinnyet termeszteni."
Lehet, hogy ez meglep, de más városokban sem szokás. ;)

Amúgy meg erre mondják azt, hogy a mérnök nem ott keres munkát ahol lakik, hanem ott lakik ahol a munka van. Ennek megfelelően illik olyan párt választani aki rugalmasabb és kereshet munkát ott ahol laktok... (Tehát a mérnök-mérnök kapcsolatok nem működnek.)