A Mikulás már nem hozza meg a Fedora 18-at

A Fedora projekt részéről Jaroslav Reznik tegnap közölte, hogy a FESCo (a Fedora technikai vezetőtestülete), egyetértésben a Fedora QA csapattal és a Fedora Program Manager-rel úgy határozott, hogy újabb egy héttel eltolják a Fedora 18 összes hátralevő fejlesztői mérföldkövének - beleértve a Beta, "final" RC és végleges kiadások - dátumát. Ez az ötödik (1, 2, 3, 4) halasztás az F18 menetrendjében. A béta kiadásra a dolgok jelenlegi állása szerint november 6-án, a végleges kiadásra pedig december 11-én lehet számítani.

Hozzászólások

Talán karácsonyra meglesz. De inkább később, mint határidőre ismert hibákkal.

Fejlesztésben, hibakeresésben egy hét nagyon rövid idő. Ha már csúsztatnak, csúsztathatnának egyből nagyobb léptéket mint egy-egy hét. Mondjuk mindjárt egy hónapot. Az sem lenne túl nagy idő.

Az az érzésem ennyi új funkció belapátolása esetén a projektvezetők pontosan tudják, egy-egy plusz hét nem elégséges idő a rendbetételre.

Ahogy robyboy írja, pszichológia. Ez sajnos néha idegesítő tud lenni. Én vonattal járok és idegesítő, hogy nem azt írják ki, hogy 60 percet késik, hanem 10 percet késik, 15 perc késésnél kiírják, hogy 20 percet késik, 30 perces késésnél, hogy 40 percet és így tovább. Ezzel pont azt a lehetőséget veszik el, hogy dönteni tudjak, várok a vonat indulásra vagy sem.

Más. Aki jobban képben van a Fedora és RHEL kapcsolatával, ez a sok késés mit jelenthet? Mert olvastam olyanokat, hogy elképzelhető ez lesz az RHEL 7 alapja, azért csiszolják ennyit. Vagy csak egyszerűen túl nagy falat és lassan haladnak?

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

IIRC Fedoraeknal normalis, hogy a kiadasok csuszkalnak. Legalabbis eleg surun olvasok ilyesmit. Mivel nagyon sok uj technologia a Fedoraban debutal, vagy ott kezdik el komolyabban hasznalni, epiteni ra, en nem csodalkozok rajta, hogy csuszkalnak.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal