Ubuntu 12.04.1 LTS

Címkék

Kate Stewart tegnap bejelentette a Precise Pangolin kódnév alatt futó Ubuntu 12.04 LTS első karbantartási kiadását az Ubuntu 12.04.1 LTS-t. Benne egyebek mellett megjelent a Calxeda ECX-1000 SoC család támogatása, így a vállalatok nekiállhatnak az olyan adatközpontok megtervezésének, tesztelésének, amelyet az energiahatékony ARM processzoros szerverek uralnak majd.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

"Lélegzet vissza folytva figyelem..."

Lassan fel lehet már tenni, de lehet megvárom a 12.04.2-t.

És mi lesz z után?
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Amúgy egyáltalán, hol lehet venni arm processzoros szervert? Árulnak ilyet kis hazánkban?

A ctrl+alt+f1 megy már rajta? Előző kiadásban egyik gépen sem ment nálam.

nekem jött ilyen elő, msi laptopnál nvidia driver framebuffer bug néhány M jelzésű chipnél. de ez nem ubuntu bug hanem nvidia. többszöri reportolás után az nvidia bejelentette, hogy nem javítja a bugot :)
egyébként akkor is megy a konzol, csak nem ad képet. nouveau driverrel működött, de nem volt 3D
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Mikor kijött az 12.04 LTS, akkor több gépre is megpróbáltam feltenni és a szokásos Kubuntu fel, kde* leszed, trinity projektből kde3 felrak. Ehhez ctrl+alt+f1 -gyel szoktam konzolra váltani, grafikus felületet leállítani és nekilátni az installnak. Na ez nem ment. Ettől kezdve a kis netbookokra fel sem tudtam tenni, ment vissza a 10.04 a fent leírt kde3-mal. Több laptopon és asztali gépen is nekufottam akkor eredménytelenül. Majd most újra megnézem.
Említették a vga drivert: volt közte 2 féle nvidia meg valami integrált intel.

Nemrég így tettem át egy rendszert 64-bitesre:
http://disambiguation.wordpress.com/2008/08/17/a-minimal-ubuntu-install…
Persze volt hozzá csomaglistám, etc könyvtáram, hamarosan írok róla részletes postot hogy sikerült.

A lényeg hogy ez a command-line install neked is hasznos lehet.

Ha valaki volt már elég bátor és frissített szervert, érdekelnének a tapasztalatok. Főleg, ha utólag kiderült hogy túl bátorvolt és gondok voltak :)

Szerintem te nem érted, hogy a kérdező nem 12.04-re frissítés, hanem (valszeg/mondjuk 12.04-ről) 12.04.1-re frissítés után érdeklődött. Persze mivel nem én vagyok a kérdező, én csak tippelek, de ahogy szerinted egyértelmű volt a te állításod, szerintem annyira egyértelmű volt az eredeti kérdés is. De hagyjuk, majd jön és elmondja, ha akarja.

"Ha valaki volt már elég bátor és frissített szervert"

Talán túlságosan Desktop-os szemlélettel néztem a kérdésre. Ott ugyanis az ember nem nézi az alverziót, amikor kedve van frissít. Szervernél talán kicsit elővigyázatosabban kell kezelni ezt a kérdést, de nem szokott gond lenni

10.04 LTS-ről 12.04 LTS-re gondoltam. Szerintem ez elég nyilvánvaló volt, mert 12.04.1-re nem kell explicite frissíteni (12.04-ről), az gyakorlatilag megtörténik magától ha a csomagokat frissíti az ember.

Nekem pl. a desktopom kb. 5-6 napja (igen, előbb mint ahogy hivatalosan megjelent volna) már 12.04.1-ként nevezi meg magát.

Amúgy köszi az infót, lassan én is bepróbálkozok a frissítéssel, bár a számomra fontos alkalmazások alig változtak, így nem nagyon látom sürgetőnek a váltást. Mysql frissült 5.5-re, viszont pl. a php 5.4 nem került be, a suhosin patch hiánya miatt. Apache szintén megmaradt 2.2-nél :(