A Barnes & Noble eltávolította polcairól a Linux Format magazin "Learn to Hack" című számát

Címkék

A Barnes & Noble panaszbejelentés nyomán eltávolította üzletei polcáról a Linux Format magazin 154., "Learn to Hack" című számát. A címlapon szereplő "Hack" szót itt nem a hagyományos programozási, fejlesztési, alkotási értelemben használták, hanem a rendszerek biztonsági rendszereinek kijátszása, gyenge pontjainak, sérülékenységeinek kihasználása értelemben.

A magazinban egyebek mellett a Metasploit Framework-ről, jelszótörésről, hálózati forgalom lehallgatásáról stb. volt szó. A cenzúrát kiváltó, rendkívül veszélyes cikk elolvasható itt.

Hozzászólások

ennél jobb reklámról nem is álmodhattak volna...

"There are two rules of computer security: one – don’t buy a computer; and two – if you have to buy a computer, don’t turn it on."

Aranyos, mi? :-)

Fölteszem a szekrény tetejére, kis terítőt rá és néha majd ránézek mint skót gyerek a zsinóron lógó kockacukorra a teázás alatt.

[szerk.] ------------------

A végén ajánlja hogy a Tor hálózaton keresztül lehet névtelenül böngészni. Mintha olyat olvastam volna erről hogy ez a megoldás - éppen a Tor miatt - csöbörből vödörbe.

Bizonyára szörnyű veszélyeket rejt, ha egy rendszergazdáknak szóló lapban arról írnak, hogy a rendszereikbe milyen módon próbálhatnak betörni.

Azt jól is teszed. Egyszer a haverokkal (a sör is dominált az ötlet kivitelezésénél), berágtunk valamire, mert kerestünk valami programot win-re, és nem találtuk, már nem tudom mi volt, de kitaláltuk, hogy le kellene formatálni az egész internetet, majd beírtuk a firefox böngésző sávjába, hogy "format internet:". Csak egyszer kel, hogy működjön!!!!! ;)

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

azt nem ugy kell hasznalni. csak protokollonkent lehet formazni, azaz:

format http:
format ftp:
format gopher:
format news:

etc.

neha emberek ki is szoktak adni (mult heten pl. ezert nem volt jo a net), de az internetrendorseg mindig helyreallitja. ja, es csak azert az m betus domainektol felfele nem volt elerheto, mert valaki rajott mit muvelt es nyomott egy ctrl+c-t, csak mar keso volt
szerencsere anno a DoD nem engedte implementalni a /u kapcsolot, mert akkor nagyon nagy bajban lennenk

---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering

Logikus döntés; a B&N nagyjából leszarja, valójában mit jelent a cím ill. mit tartalmaz a magazin. A B&N azzal törődik, mit fognak gondolni laikus vásárlói (azaz a többség) meg a zújságírók (azaz a nagyszájúak). Ha magyarázkodásra kényszerül, már régen rossz neki. Eladni akar, nem forradalmi zászlót hordozni meg fejet tágítani.

Fogadok, hogy nincs náluk nagyformátumú, színes tablókkal és címlappal ékes művészettörténeti könyv sem az erotikus témájú festészetről, szobrászatról, fotózásról. Aki ilyet akar, menjen szakboltba; a B&N valószínűleg nem fogja a széles tömegeket riogatni ellentmondásos ("controversial") témákkal.

By demystifying security, I hope to encourage all of us to think more sensibly about the topic

B&N couldn't care less.

Ez baj. Mindenki eladni akar, nem információt átadni. Én rohadtul örülnék, ha nyugodt lélekkel utánaolvashatnék és kipróbálhatnék mindenféle csúnyaságot, nem azért, mert illegális tevékenységeket szeretnék folytatni, hanem mert a saját rendszereimet szeretném biztonságban tudni, ehhez nem árt ha tudom mik a veszélyek, hogy működnek, stb... De igazából a gugliba is félek beírni dolgokat, én se akarok magyarázkodni utólag :D

"Én rohadtul örülnék, ha nyugodt lélekkel utánaolvashatnék..."
"De igazából a gugliba is félek beírni dolgokat..."

Hát akkor írd be őket az Amazon keresőjébe és olvass nyugodt lélekkel. Hogy mást ne mondjak a cikkben hivatkozott Metsploit rendszerről egy rakás könyv jelent meg, a legutóbbi kb. fél éve.

Ez az egész hír a betiltásról egy ökörség.

---
Science for fun...

Tudna valaki nagyobb tételt szerezni ebből a kiadásból?! :)))))

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu