Magyarország felé nyit a nyílt forráskódú mentési szoftver fejlesztője

Címkék

Úgy tűnik, az Amanda nyílt forráskódú mentési szoftver fejlesztői csapatának otthona, a Zmanda Inc. Magyarország felé "terjeszkedik"... A cég megállapodást kötött a magyar Multip Kft-vel a Zmanda termékek és szolgáltatások forgalmazásáról. A termékek között szerepel az Amanda vállalati (enterprise) verziója, MySQL-mentési menedzser szoftver, Amazon S3 cloud-ba történő mentés, ...

A sajtóhír elolvasható itt.

Hozzászólások

Ezekben a válságos időkben van létjogosultsága, piaci szempontból is.

Ez nekünk jó lesz? Piacot próbál a cég szerezni, nem új állásokat.

Nekem nincs bajom azzal, ha a narancs spanyol és nem pedig a Kékesen termelték meg, de a válság súlytotta Magyarország számára a hír legjobb esetben is csak közömbös lehet. A hír akkor rossz a számunkra, ha magyar cégek termékeivel versenyeznek, mert munkahelycsökkenéssel fog járni, ha sikert érnek el.

Nem túl nagy a magyar backup piac és ami van az általában drágának van tartva. Ha az ügyfelek így megússzák a licence költséget és szolgáltatásra tudják költeni, hát hurrá neki, arról nem is beszélve hogy nemzetgazdaságilag az sw licence égetett pénz míg a szolgáltatás, munkaerő nem, főleg ha ismerjük 2-3 szintig annak adótartalmát.

Az IT szektor az elég érdekes téma ebből a szempontból. Ha megszűnik A cég, B cég felszívja a munkaerejét és gyakorlatilag minimális változás történik nemzetgazdasági szinten. Nem győzik itthon vadászni a munkanélküli informatikusokat.

Ebből a szempontból tehát az IT kivétel. Ha Mucsaröcsögén bezárna a konzervgyár, mert olcsó brazil konzerv árasztja el az országot, akkor garantált, hogy egy csomó munkanélküli dől a nyakadba, akinek a segélyét pengetheted.

A legnagyobb gáz az, hogy esély sincs a versenyképes termelésre
- a magyar adók magasabbak (államadósság + inaktívak miatt)
- szakképzetlen emberek milliói, akik megszokták a szocsegélyt
Jóformán lehetetlen versenyképesen termelnünk. Ezért kellenének vámok, vagy ilyesmi, de ezt szerencsésen az unió tiltja.