Raspberry Pi-s robotrepülőkben látja a jövőt a The Pirate Bay

Címkék

A The Pirate Bay, hogy elkerülje a hatósági lefoglalásokat, azon morfondírozik, hogy Raspberry Pi-alapú robotrepülőgépekkel oldja meg infrastruktúrájának egy részét. A front-end gépek - amelyek az átirányítást végzik a titkos IP címekre - elhelyezése mindig problémát jelentett a TPB számára. Így felmerült az ötlet, hogy mi lenne, ha a GPS-vezérelt repülőgépekkel oldanák meg ezt a kérdést. A TPB szerint a Low Orbit Server Stations (LOSS) elképzelés csak az első állomás lenne.

Hogy mennyire komoly az elképzelés, az nyilván elválik. Egy biztos, hogy vannak már olyan vitorlázó repülőgépek, amelyek a termikeket megtalálva képesek hosszú időn keresztül a levegőben maradni. Amíg valami konkréttal elő nem állnak, marad a "Fun" kategória.

Hozzászólások

És megkezdődik a csillagháborús korszak. Az Artisjus pedig felveszi tagjai közé a légierőt.
:-)

Mekkora vicc lenne, ha mondjuk 8000 év múlva a régészek találnak valami írásos emléket, aminek köze lehet egy rég elfeledett mítikus háborúhoz. Megfejtik, hogy a felirat jelentése 04 - Prince - Sexy Motherfucker.mp3. A felfedezés nyomán disszertációk születnek, hogy a háború valószínűleg valami herceg családi viszálya miatt törhetett ki...

:D Ez kicsit emlekeztet a ... aaaa ... ize, talan az alapitvany sorozatban volt (ha jol remlik), hogy a feketek voltak a dominans kaszt a regeszek szerint, mert WC ajtokat talaltak, es mindegyiken fekete volt az alak, ami jelzi ugye, hogy noi/ferfi. Akkor este ketsegbe, amikor talaltak keket is :)

Küldtek fel a svédek pikoműholdat az elmúlt időben?

Már most is van olyan volt olajfúrótorony, amire nem terjed ki egyik ország fennhatósága sem, és pont szerverek hostolására használják.

Nem látom, hogy egy repülő mennyivel lenne jobb, mint ez.

Hacsak nem olcsóbb egy napelemes repülő TCO-ja, mint egy szerverbérlés a platformon

50 km magasan a klasszikus quadrocopter drone-ok nem repulnek, mert nem eleg suru a levego.

Az utasszallitok a maguk 800 km/h -aval 10-11 km magasan vannak.

Esetleg ballonok?

Erről nekem a Bioshock jut eszembe.

"It wasn't impossible to build a city under the sea, it was impossible to build it anywhere else."

Feljuttathatnák valamivel magasabbra is (PirateSAT), bár e célra a Proton-M hordozórakéta mostanában nem sorolható az ajánlott kategóriába.

A valódi android, a régiek igazi androidja olyan titok volt, ami minden tekintet előtt elrejteztetett. (ALC)

Álmodozni, azt mindig is tudtak.

Ui.: Kár, hogy ők testesítik meg a szabadságot sok ember szemében. Akárhányszor feltöltöttem egy torrentet, órákon belül törlésre került, mivel jogsértő volt. ... De a leveleket kirakják a publikumnak, mikor aztán jól megmondják a gonosz cégeknek a magukét!

"amelyek a termikeket megtalálva képesek hosszú időn keresztül a levegőben maradni."

Ez igaz nappal, de mi lesz éjszaka?

Trey, allitsd at a naptarat, meg nincs aprilis 1 :)

Pontosítanám:

A moszkvai metróban virtuális underground harci kiképzésben részesült magyar informatikus lőtte ki az ütemes üvegcsattogásra ablakot nyitó, sötétben bujkáló kalóz-terrorista Pályarétes Beyóshka révetegen csillogó gombszemét.

A valódi android, a régiek igazi androidja olyan titok volt, ami minden tekintet előtt elrejteztetett. (ALC)