Már csak kevesebb mint 230 milliót követel az Oracle a Google-től

Címkék

Januárban úgy döntött William Alsup bíró, hogy addig nem tűz ki tárgyalási dátumot az Oracle vs. Google perben, amíg az Oracle felül nem vizsgálja korábbi kártérítési követelését. Az Oracle eredetileg azzal állt a bíróság elé, hogy a Google akár 6 milliárd amerikai dollárnyi (1,4 milliárdtól 6,1 milliárdig) kárt okozott neki, de a bíró ezt akkor komolytalan összegnek ítélte. A hírek szerint a követelés jelenleg már kevesebb mint 230 millió amerikai dollár. Ez körülbelül 3,7%-a mindössze a korábban felmerült 6,1 milliárdos maximális követelésnek.

Hozzászólások

nemsokara az jon, hogy mar ok fizetnek

"Ez körülbelül 3,7%-a mindössze a korábban felmerült 6,1 milliárdos maximális követelésnek."

Bepróbálkoztak, nem jött össze. Arcvesztés nem fenyegette őket, mert amúgy sem túl jó a hírük.

Mertek nagyot álmodni. Aztán felébredtek...

Ez az egesz engem a SCO ugyletre emlekeztet, ahogy mar irtam is talan valamikor. Huzodik-huzodik, egyre kevesbe tudjak bizonyitani amit allitanak, mindig jonnek ezzel-azzal, de valahogy egyre csokken a "tamadasi felulet" a celponton ...

ugy lett volna szep, ha az ugyet ebben a fazisban ejti a biro, mert milyen megalapozott az a kereset, amit ha 'jobban megnezett' a felperes, egy 30x oszto korrigalt?

Palgium

Valahol pozitív, hogy néha valakinek feltűnik, hogy itt valami nincs rendjén ezekkel a brutális összegekkel.

Nyuszika megy az erdőben, talál egy hatlövetű pisztolyt. Elfut a medve házához, a levegőbe lő, majd bekiabál:
- Dirr-durr! Medve gyere ki!
Medve kijön, nyuszika ismét a levegőbe lő:
- Dirr-durr! Szarj ide vagy lelőlek!
Medve odaszarik, nyuszika ismét a levegőbe lő:
- Dirr-durr! Most edd meg.
- Inkább lőjj le, de nem eszem meg.
Nyuszika ismét a levegőbe lő(ne):
- Kitt-katt... vagy megegyem én?

A pénz, amit a Microsoft fizet, felfogható befektetésnek, ezzel szemben az Oracle követeléséből a Google nem sűrűn fog pénzt látni. (Az más kérdés, hogy az Oracle szerint már látott).
Egyébként az aprópénzt sem szokás kiszórni az ablakon. :-)

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Miért is? Fizet a szabadalmakért, cserébe használja őket. A Google ezzel szemben eddig kvázi lopta őket, tehát számára jelen esetben talán a jogi költség a befektetés. :-) Ahogy elnézem (6.1MRD vs 230 millió) egész jó befektetés.

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

300 ezer letöltéssel nekem csorog kb. 300 dollár havonta, ha durván alulról becsülöm meg, akkor tegyül fel, hogy a hirdetési pénzek 10 százaléka kerül a Google-hoz, vagyis 10 ezer letöltés után van a Google-nek havi 1 dollár bevétele. Persze nem a letöltések száma generálja a hirdetéseket, de azt tudjuk, hogy pár hónapja volt 10 milliárd letöltés, ha ezzel arányosítom a bevételt, akkor csak ez egy millió dollár havonta... és még nem számoltam a fizetős alkalmazások utáni jutalékot, illetve az OHA licencdíját, a Google integráció licencdíját, stb... szóval akad azért bevétel. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home