Őszre átadja a webOS forrását a HP a nyílt forrású közösségnek

Címkék

A HP tavaly decemberben jelentette be, hogy átadja a nyílt forrású közösségnek a webOS-t. A vállalat tegnap közölte, hogy megkezdte forrásnyitási tervének végrehajtását, amelynek befejezését szeptemberre ígérte. Első lépésként kiadta az Enyo nevű fejlesztői eszköz 2.0-s kiadását, és a kiadással egy időben elérhetővé is tette annak forráskódját. A szeptemberben kiadásra kerülő Open webOS 1.0 forráskód az Apache 2.0 licenc alatt lesz elérhető.

Hozzászólások

Ha jol remlik, valahol 2.2.x verzional tart a WebOS, es meg az 1.0-t sem nyitottak meg? Ez eleg szomoru. A WebOS 1.0 mar most is elavult.

Annyira nem vagyok képben WebOS-ben, de amit olvastam korábban a dallasból, érdekes a HP. Tökönszúrja, majd kiheréli magát és a WebOS rendszerét (valami hosszú szenvedés volt a HP WebOS gépeivel, ha jól emlékszem, majd kimúlt), aztán kiadja szabad forrásúnak a rendszert. Amikor már halott. Valaki használ(t) WebOS-t? Tudom szubjektív, de milyen?

Mondjuk:
1) az enyo emlekeim szerint az eletbe nem futott a pre2-n, csak igergettek
2) a pre2-re siman be tudsz telnetezni novatermmel, es vi-ben szerkeszteni a forraskodot, igaz, ezzel nekem megvaltoztatni meg semmit nem sikerult, de elvileg siman moddolhato.

A scrollbar es a name indexing komplett hoanya nem zavar?

A szerzo pre2 es tocuchpad tulajdonos.

És ezzel előreláthatólag mit lehet majd kezdeni? Milyen hardverre lehet majd rárakni? Biztosít bármilyen infrastruktúrát hozzá a HP, vagy azt is a közösségnek kell? (pl. alkalmazásbolt, cloud szolgáltatások)

Ha arra vár a HP, hogy a nyílt forrású cuccost valami nagy gyártó felkapja és hardvert+infrastruktúrát toljon alá, akkor nem sok jövőt jósolok neki, pedig így látatlanban nagyon tetszik a rendszer.

szerk.: egyébként sírok, ha azt látom, hogy a sajtóbejelentés szövegének egy bő fele jogi felelősségelhárítás… :-/

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd