A Google elérhetővé tette az Android 4.0 forráskódját

Címkék

A Google részéről Jean-Baptiste M. Queru - az Android Open Source Project tagja - tegnap bejelentette, hogy elérhetővé tették az Android 4.0 - kódnevén "Ice Cream Sandwich" - forráskódját. A letöltéshez instrukciók itt találhatók. JBQ figyelmeztet arra, hogy nagy mennyiségű kódról van szó, így annak kinyerése a tárolóból sokáig tarthat. A forráskód, amelyet a Google most elérhetővé tett, az Android 4.0.1 forráskódja, amely legelőször a Galaxy Nexus-szal, az első Android 4.0-s készülékkel érkezik majd.

A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

Google Nexus --> Galaxy Nexus (kódnevén Nexus Prime)

újabb "érv" kerül le a google haterek troll listájáról:)

zárt forráskódúvá válik az Android.
a linkelt forrás Businessweek szemmel láthatólag nincs képben sem az Androiddal, sem a nyílt forrású világgal kapcsolatban. ezért a cikkíró eltéved az interjúk és különböző idézett hírforrások labirintusában. de legalább a Businessweeknél nem keverték össze a tényeket a feltételezésekkel.
ahogy ez lenni szokott, az eredeti "Moszkvában Moszkvicsokat fosztogatnak" hír a magyar sajtóba már "Madridban Mercédeszeket osztogatnak" formában jön át:) a mobilport már látja a zárt forrású Androidot, és természetesen a fórumozók agyában tovább vadul a story:)
ez csak egy példa volt, nem csak innen indult ki ez a rémhír. gyakori rémmese a zártkódú android a magyar internetes népköltészet világában.
Magyarországon van egy réteg, amely különösen fogékony az ilyen negatív utópiákra.

vajon hány "régi" (a tegnapi napig bezárólag piacra került) telefonra fog kijönni hivatalos változata utólag?