Nyílt forrásúvá tervezi tenni az Oracle a JavaFX-et

Címkék

Az Oracle alkalmazásában álló Richard Bair nemrég egy projektjavaslatot küldött az openjdk-discuss levelezési listára, amelyben kifejtette, hogy az Oracle nyílt forrásúvá tervezi tenni a JavaFX platformot. A tervek szerint a JavaFX az OpenJDK részévé válna és "JFX" néven folytatná életét. Az Oracle nem csak megnyitná a JavaFX kódját, de a fejlesztését is nyílt fejlesztési modell szerint képzeli el. A javaslatról szóló levél elolvasható itt.

Hozzászólások

Ez egy nagyon jó lépés lenne. Igazán ráférne már egy nagy fejlesztés a Javára UI fronton. A Synth egy rossz vicc, miközben a Microsoft igazán nagyot alkotott a XAML-lel. Remélem tényleg része lesz a standard JDK-nek a JavaFX, de amúgy nem értem miért tartott ennyi ideig az Oracle-nek, hogy meghozza ezt a döntést, egyértelmű, hogy az FX-nek csak az OpenJDK részeként lehet jövője.

Hát szerintem azért feltűnne sokaknak. Jó az a JavaFX. De az Oracle-t úgy látom mint aki megvett egy bányát(SUN), ahol van gyémánt, arany, urán, kriptoint, mittoménmég micsoda. Ehhez ott a sok bányász, csille, kiépített tárnák. De mivel dolgozni kellene rajta, hogy kitermelje (ahhoz meg nem szokott), inkább eladta a csilléket, a bányászok leléptek. Most már ott tart, hogy a csákányokat dobálja kifele és a sisakokon a gyertyákat.
Vizsont a bánya felett szép zsíros a mező(szabadalmak), így aki rálép, az már oda is kell adja a fél karját/feleségét/legkisebb leánya testét/pónija farát a mágnásnak. :)

Érdemes megnézni, egészen normálisan összerakták, ráadásul végre dobták ezt a script nyelves
hülyeséget, és normálisan java-ban lehet megprogramozni. Mi már elkezdtük az átállást az alkalmazásunkban, egyelőre párhuzamosan lesz swing és javafx, de a jövő mindenképp a javafx.