Előzetes intézkedést rendelt el az egyik holland bíróság a Samsung egyes telefonjai ellen

Címkék

Az Apple panasza nyomán az egyik hágai bíróság ma előzetes intézkedést foganatosított a Samsung egyes telefonjai ellen, ami annyit tesz, hogy a dél-koreai gyártó érintett készülékeit - Galaxy S, Galaxy S II és Ace - október 15-tel kitiltja az EU területéről. Az indok: a Samsung megsértette az Apple egyik, fotók kezelésével kapcsolatos szabadalmát. A bíró kiemelte, hogy a Samsung megoldhatja a problémát azzal, hogy frissíti a készülékeit olyan OS verzióra, amely nem sérti az Apple ezen szabadalmát. A bíróság szerint a Samsung nem sértett semmilyen más Apple által kifogásolt szabadalmat, így minden egyéb Apple kísérletet, amely a Samsung termékek EU-ból való kitiltására irányult, elutasított. A bíróság szerint továbbá a Samsung nem másolta sem az Apple iPhone-t, sem az iPad-et.

E.F. Brinkman bíró szerint a Samsung csak az EP 2059868 - "Portable Electronic Device for Photo Management" - Apple szabadalmat sértette meg az Android 2.3-mal. A bíróság szerint az Android 3.0 nem sérti meg ezt a szabadalmat. A Samsung számára megoldás lehet, ha lecseréli a kifogásolt szoftvert termékein. A hírek szerint a vállalat erre készül. Ha a Samsung nem lépi meg ezt, annak súlyos következményei lehetnek számára. A holland eltiltás miatt az EU-ba irányuló importja megbénulhat, mivel az elosztó központjai Hollandiában találhatók.

A Samsung kiemelte, hogy az Apple szabadalomsértési állításai ezen egy kivételével elutasításra kerültek.

A részletek itt és itt.

Hozzászólások

Jobs Úr valóban azt gondolja, hogy aki akar venni egy Galaxy SII -őt, a tiltás miatt, helyette Alma 4-et vesz? Ha barackot akarok enni, akkor eszek helyette almát? :S

Erről most Michael Schumacher jutott eszembe: olyan ez az egész szabadalmi hercehurca, mint amikor a Forma 1-ben a boxutcában előznek. Tessék a pályán versenyezni, nem a bíróságon!

--
[ Falu.me | Tárhely | A Linux és én ]

Meg jo hogy europaban nem elnek a szoftver szabadalmak... vagy megis?

Ez EU furcsa, hardveres implementaciot lehet szabadalmaztatni.

Mondjuk az lzma -t nem lehet onmagaba szabadalmaztatni, de ha olyan eszkozt epitesz es irsz le, ami lzma-val tomoritett kapcsolaton kommunikal, belefoglalva lzma leirasat is akkor lesz szabadalmad.

(Tetszoleges ismeretlen tomorites/titkositas behelyetesitendo)

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Nem tudom, hogy az Alma nyrt. jól jár-e ezzel a viselkedéssel... Én idáig kaptam volna az alkalmon, ha a munkahelyemen felajánlották volna mac gép használatát a wines trágyadomb helyett, ma már inkább megtartanám a winest kiegészítve egy pendrive linuxszal...
Nem hiszem, hogy egyedül lennék, aki ezek után nem szívleli az Alma nyrt. termékeit...

Tulajdon képen salamoni döntés született. Csak a képkezelő végett kaszálták el a Samsungot, a formatervekből fakadó beadványt elvetették. Az előbbi jobban orvosolható, mint a második.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Magyarázza el nekem valaki, hogy egy Holland bíróságnak mi köze van a más országok piacához?

Mért szabják meg, hogy pl a Magyar piacon mit árulhatnak és mit nem?

EU egyezmény, el kell fogadni??

egyre kevésbé tetszik az apple. már-már vettem is volna. most örülök, hogy mégse vettem.

"Apple szabadalmat sértette meg az Android 2.3-mal. A bíróság szerint az Android 3.0 nem sérti meg ezt a szabadalmat. A Samsung számára megoldás lehet, ha lecseréli a kifogásolt szoftvert termékein."

A bíróság vajon tudja, hogy a 3.0 tabletre való?

Mindenesetre még jól is elsülhet a dolog, hátha a Samsung megsürgetve érzi magát, hogy a 3.1-es frissítést nagyon gyorsan kitolja az említett kütyükre.

update:
"Apple szabadalmat sértette meg az Android 2.3-mal"
ÉS AZ ANDROID 2.3-AT A SAMSUNG KÉSZÍTETTE?

Á, fölösleges. Olyan, hogy dedikáltan wines gép (értsd: az ablakszoftver csak azon fut) nincs. Linuxhoz is ugyanazt a HW-t vesszük.
Csak az Alma nyrt-nek van dedikált (Mac) számítógépe (értsd: az almaszoftver csak azon fut), de linux és win ugyanúgy lehet azon is...
Egyébként nincs ilyen választási lehetőségem, mindössze arra írtam, hogy nem izmoznék alma cserére (mert ezek után almaként nem használnám), mert a pendrájvos linux megy a mostani wines gépen is... Azt meg már megszoktam, hogy a PiciPuha nyrt. gyökér... most már tudom, hogy az Alma nyrt. is...

Mintha egy software verzió húszár Galaxy felhasználó lenne a bíró.