Instantbird 1.0

Megjelent az Instantbird névre hallgató multiplatformos azonnali üzenetküldő kliens 1.0-s verziója. Az Instantbird GPL alatt terjesztett, Linux-on, Windows-on, OS X-en futó IM kliens, amely a libpurple-re (egyebek mellett a Pidgin lelke) és különböző Mozilla projektek kódjaira épül. Letölthető innen. A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

Huha, drukkolok a projektnek. :) Azt hittem már nem is fejlesztik.
sly @ w3m.hu

És ez most mivel is tud többet mint az összes többi ugyanilyen kliens?
___
Blogom

Valami ehhez hasonlót akartam kérdezni én is. Ez is csak annyit tud szerintem, hogy itt lenyomok egy billentyűt, mire valahol máshol kiíródik egy betű. :)

Akkor kezdek jobban figyelni, ha lesz végre valami normális echo cancel-lel ellátott p2p VoIP eszköz, amelyik nem eszi meg a gépidő jelentős részét, nem produkál buffer underrun-t, ha másra is használják közben a gépet - pl. böngészés -, nyílt forrású, GPL, vagy hasonló licenszű.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mumble-vel az echo cancel szánalom volt. Tehát nem lehetett kihangosítani úgy, hogy a partneren át ne halljam magam vissza.

Vagy a pulseaudio-n kell valamit konfigurálni, hogy működjön? Valójában, amikor kijött a 0.9.23-as pulseaudio, néztem a changelog-ot, s voltak utalások arra, hogy javítottak a visszhang elnyomáson is. Ezek szerint van benne, bár nem tudtam. Jó, de hogyan kell a pulseaudio-t meggyőzni, hogy nekem kell az echo cancel? Az alkalmazás felől az API-n, vagy konfigban? Az előbbire tippelek.

Ettől függetlenül 0.9.22-es pulseadio-t használok, nincs kedvem szinte forrás alapú disztribúciót csinálni a Fedorából.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez jó: "Ez is csak annyit tud szerintem, hogy itt lenyomok egy billentyűt, mire valahol máshol kiíródik egy betű. :)"

Erről jut eszembe (Karinthy, Szabadalmi irodám):

9. Automatikus készülék. Egyszerű szerkezet, melyen felül, ha megnyomok egy gombot, oldalt kijön egy másik gomb, amit szintén meg lehet nyomni.

Valamint az örökzöld:
http://www.youtube.com/watch?v=cZ34RDn34Ws

:D

Még sohasem használtam ilyen szoftvert, de most az Instantbirdtől megjött a kedvem hozzá. Van olyan ezekből, ami egyszerű, mint a gtalk kliens, és gtalkban tud fájlokat küldeni? (Nem baj, ha van Win változat is.)
Kipróbáltam ezt is, meg a Pidgint is most, ezek elsőre nem tudták.

Semmivel, de ugyan olyan ronda és primitív mint a többi ami "lilakönyvtárra" épül... 2011 és az elmúlt évtizedben ez a vonal még mindig egy helyben toporog, megjelenéstől a kommunikáción át a multimédiáig....

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Semmi baj nincs vele, csak éppen elavult nem is kicsit.. Hol maradnak azok a feature-k, dizájn amelyeket a Win userek élvezhetnek, pl.: videó/hang kapcsolat, távoli asztal, stb...

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

tudod miattam még lehet 200x másik pidgin-klón, amelyek pont ugyanazt nyújtják mint a többi...Egyiket sem használtam soha.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Azt akarod mondani hogy azert nincs linuxon rendes feature set, mert az MSN protokollja nem publikus igy nem ellophato, ujat meg keptelenek innovalni? Az iparban ezek a feature-ok kb 20 evesek. Nem egy magia kidolgozni oket. De ha ok maguk nem akarjak ezt megcsinalni, akkor mi a reteknek all neki egyaltalan?

Nem a hivatalos kliensre probaltam reflektalni (nem olyan rossz az), hanem arra a felvetesre, hogy az emlitett feature-oket miert nem lehet az MSN-tol fuggetlen protokollban (mondjuk XMPP-ben, vagy ICQ-ban) implementalni. Erre reagaltam egy olyan utalassal, hogy a vilag nagyobbik fele meg mindig MSN protokollon (meg nyilvan Skype-n) kommunikal, es ha peldaul tavsegitseg vagy videohivas kell neki, azokat is ezen a csevegoprotokollon varja, es nem fog csak emiatt egy masik protokollt hasznalo csevegokliensre valtani.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Off: csak az én böngészőm ennyire béna, hogy a weboldalon levő odf fontot subpixel hinting nélkül rendereli le, vagy ez máshol is feature?

--
Don't be an Ubuntard!

Ez nagyon gyanúsan hasonlít a mirinda im-re. A végén tényleg teljesül a nagy mozilla álom.

Engem inkább valami használható IM szerver érdekelne, amit le tudok rakni egy céghez, és a kliensek tudják használni...

+1 az openfire-nek, bar mostanaban veszitett nepszerusegebol.

Tovabbra is nepszeru az ejabberd, ujabban meno a prosody, esetleg tigase.

Ezek mind XMPP szerverek, openfire-t felrakod, kliensekre felrakod a hozza valo Spark IM-klienst aztan csokolom. Akinek nem tetszik, ketszazmillio kliens kozul valogathat. Az API-ja egy alom.

Kellemetlen, hogy default nem tud Tab completion-t. Jo hir, hogy ez viszont egy pici pluginnel engedelyezheto.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal