Elővásárlási joga van a Microsoft-nak az NVIDIA részvényeire?

Az InformationWeek egyik cikke arról számol be, hogy a redmondi szoftvergyártónak olyan szerződése van az NVIDIA-val, amely biztosítja számára a vétójogot egy olyan esetben, ha egy személy vagy vállalat vételi ajánlatot tenne az NVIDIA forgalomban levő részvényeinek harminc vagy annál nagyobb százalékára. Ez egy, a SEC-hez benyújtott dokumentumból derült ki. Az NVIDIA jelenlegi értéke mellett ez azt jelenti, hogy a Microsoft vásárlási opciója automatikusan életbe lép, ha egy harmadik fél ~ 3,4 milliárd amerikai dollárt kínálna a chipgyártó 30 vagy több százalékáért. A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Ha a 30 százalékáért ajánlana valaki 3,4 milliárd dollárt, akkor hasra ütésre legyen mondjuk 11 milliárd dollár az egész. Miután 8,5 milliárd dollárt fizettek zsebből a Skype-ért, nem tűnne lehetetlen ötletnek az Nvidia teljes felvásárlása sem.

szerintem ha bekebelézné a Sonyt, akkor minden lenne, csak nem "pici pézé" az a konzol;) -1 piaci szereplő, kisebb verseny.. ráadásul a PS3 eléggé drága volt eddig is, és a Sonyt egyfolytában törik. kell ez nekünk?:)
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..." - Douglas Adams

az Apple-t nem sorolnam a gonosz cegek koze, neha az ugyved szektoruk aktivizalja magat, de legalabb nem tesznek meg mindent azert, hogy kotelezo legyen az o szabvanyaikat es ezen keresztul a termekeiket hasznalnom, meg a szabadalmi pereik azok olyanok, mint barki mase, ellenben az MS az megprobal elobb vedelmi pent is szedni, uresen fenyegetozni, etc.

Arrol nem is beszelve, hogy az Apple a termekeik valoban jo minosegevel szerzi az ugyfeleit osidok ota, nem tehetnek rola, hogy csak ok tudnak rendes Desktop Unix-szeru rendszert irni, es az MS-sel ellentetben semmivel sem akadalyoznak abban, hogy te irj jobbat az ovekenel, csak nem tudsz. A webkitre meg a cupsra meg aztan tenyleg egy rossz szavunk nem lehet.

Az Apple eseteben inkabb a vak fanokkal van bajom (leginkabb az elso generacios iPhone pre-alpha iOS idejen voltak nevetsegesek, de az iPhone 4 idejere pl. mar majdnem igazuk lett)

Meg attol sem a ceg a gonosz, hogy az emberek kepesek ennyit tulfizetni egy iPod nanoert

Jajajj, ez már összeesküvés-elmélet-szagú: a Skype-ot megvesszük, jól kicseszünk a nem windózosokkal, mert majd jól nem fejlesztjük. No, meg ottan van az a kártyagyártó, ami normálisan megy nem windóz használata esetén is. Na, azt is megvesszük: gyártson magának Teo és Linus szoftvereket és hardvereket! :))

a Linuxos nVidia drivert mostanaban egyre tobb kritika eri (pl. uj Xorggal (1.10) nem mennek a 173 es 96 legacy driverek, nekem a 2D egyertelmuen jobb az Inteles gepen, ha 3D jobb is volt nVidian, meg ugye Optimus is unsupported).

Ellenben az ujabb AMD kartyakon mintha szepen mukodne a Catalyst Linuxon (legalabbis amennyit en lattam belole)

Ami a nem mindegy resz, az inkabb az nVidia Tegra, (hamarosan negymagos valtozatban) ami mar Androidos netbookokat is futtat tudtommal

+1

Az összes hócipőm tele van a kernel/kms/drm/xorg tákolás mikéntjével...
Az Nvidia drivere -linuxos vizeken- tényleg messze a legjobb.
A hiba nem náluk van, és nem szeretném ha megunnák ezt az egészet,
mert a többi tömeggyártó linux támogatása valahol a "megfelelő/elégséges",
és a "kitörölhetjük vele a seggünket" között helyezkedik el.

-
"Attempting to crack SpeedLock can damage your sanity"

Nekem az intel hd3000-en (bár, sokat nem tököltem vele) a 10.10-es ubi nem csinált semmi hw-es gyorsítást, ha mplayer-t használtam... Persze sok tényező bejátszhat. Azonban optimus segítségével tudtam egy jót bzflag-elni! :D

Bár, elég "gányfázisban" van még a bumblebee projekt, de működőképesnek tűnt.

No igen, anno volt a velemeny, hogy Linux ala nvidia: ugyan open source driver nem volt (marmint igazan hasznalhato) hozza, de amihez volt mas kartyahoz, az meg nem volt sokszor elegseges. Maradt tehat az nvidia binary-only driverrel. Most viszont egyre-masra olvasni, hogy intel megoldasok eleg jok, van open source driver, es eleg az olyan embereknek mint nekem: nem nagyon jatszadozok, de azert valami normalis 2D es 3D performancia neha kellene (amde nem "atomeromu" szinten).

subscribe

------------------------------------------
Egyetlen vi-parancsot ismerek, a kilépést.

Lassan BigHard lesz a cégből,
bár van akinek eddig is az volt...

Nana, a vasarlasi opcio nem azt jelenti hogy megveszi, vagy azt hogy elado, vagy akar azt hogy valaha meg akarja. Az XBox az MS-nek egy strategiai iranya, es ezert nem engedheti meg maganak hogy a kulcs-beszallioja a konkurencia kezere jusson. Ez egy teljesen standard onvedelmi opcio, az osszes iparagban elofordul.

leforditanam a hirerteket:
Ha barki meg akarna venni az nVidiat (Apple, Google, HTC etc.), akkor az MS mindenkeppen beleszolhat ha akar (es valoszinuleg akar, en is akarnek, ha az en poziciomat veszelyeztetne).

Egyebkent a piacon minden elado, csak valami igen sokszoros aron a piaci ertekhez kepest, es az ennek ellenere torteno megvasarlast nem art olykor megindokolni, foleg ha reszvenytarsasag penzebol megy.