Nokia Fejlesztői Klub

Címkék

Sziasztok mobil rajongók,

Újra lesz Nokia Fejlesztői Klub, ha érdekelnek a mobil technikák, és a fejlesztések, regisztrálj még ma!

Időpont: 2011. április 27.
Helyszín: BME új épület, QFB 14-15 terem.

A regisztrációhoz látogass el a következő oldalra: www.nokia.hu/developer

Témák:

1. Újdonságok a Nokiától - 2011 április
2. Az S40 platform újdonságai. Touch & Type a gyakorlatban Flash Lite alkalmazások: látvány vs. teljesítmény
3. Alkalmazások UI megvalósítása gyakorlati szempontból
4. Meglepetés :)

Ha részt vettél a márciusi fejlesztői Klub rendezvényen, akkor kérjük, hozd magaddal az akkor kapott pólódat!

A múlt havi Klub rendezvény anyagait feltöltöttük a www.nokia.hu/developer oldalra.

Innen bármikor letölthetők ezek.

www.nokia.hu
www.ovi.com

Hozzászólások

csak en erzem ugy, h a nokiak egyre szarabbak, es semmit nem nyujtanak a versenytarsakhoz kepest?

ezerszer inkabb egy iphone/valami android, mind barmelyik nokia...

(a magam reszerol en nem akarok mast a telefonomtol, mint telefonalni rajta. mondjuk azon mar elgondolkodtam, hogy kene egy kindle vagy hasonlo, hogy tudjak normalisan patcheket olvasni munkaba menet vagy onnan jovet, de ennel tobbre tenyleg nincs szuksegem. es it-s vagyok, legalabbis legjobb tudomasom szerint :P)

--
|8]

Bar okostelefonom van, de mig ki nem csereltek a belet, es ezert rendszeresen fagyott, telefonalas kozben, eljutottam odaig, hogy legyen kulon, pl pda-m, amivel tudok ssh-zni, vnc-zni, rdesktop-ozni, stb, es egy "buta" telefonom, hogy _minden_ esetben tudjak telefonalni, ne fagyjon le, ne kapcsoljon szet csak ugy, egy hivas kozben, ne kelljen 2 percet varnom, hogy telefonalhassak megint, stb.
Ezeket a kornyezetemben talalhato androidos, es win-es telefon tulajoktol hallom napi siznten, mig nokia tulajok nem panszkodnak /persze, lehet, hogy mar mely apatiaba sullyedtek :)/, max arra, hogy nem tudnak jol pdf-et olvasni, jatszani, es hasonlok :D
Nem tudom, mennyire ertheto, hogy mire celzok, de a lenyeg, hogy bar sokat tudnak mar a mai telefonok, de a celjuk egyre inkabb hatterbe szorul, hogy mas, az eredeti funkciojahoz semmi koze nincs feladatot ellasson. Persze, a masodlagos funkcio is lehet fontos, de attol az meg masodlagos, es tobb mint zavaro, ha ezert nem ernek el, amikor fontos lenne.

Bírom, hogy még 2011-ben is élnek az ilyen városi legendák, hogy az okostelefonnal csak telefonálni nem lehet. :)
Már a kínai, gagyi ZTE Blade-del sincs ilyen baj, nemhogy egy HTC-vel, vagy Motorolával. De hát a feature phone gyártóknak is meg kell élni valamiből, úgyhogy terjeszd csak nyugodtan... :)

Nem varosi legendak. Epp az iment robbant fel a kollegam feje :P A 3. androidos bizgentyuje van, valszeg a negyedik mar jo lesz, csiszolodik a szoftver es a vas :)
3 win mobile van a kornyekemen, mindharommal az a bajuk, hogy amikor telefonalnak, es leteszik, veletlenszamu ideig nem tudnak ujra telefonalni /par masodperctol percekig/. Direkt nem irtam tipust, es gyartot, mert a tobb milliohoz kepest ez a tucatnyi telefon egyaltalan nem mervado.

Pedig engem pont az érdekelne, hogy melyik volt az a három Androidos készüléktípus, amivel nem lehetett rendesen telefonálni és hogy reprodukálható-e a hiba! Így végre én is találkozhatnék ilyen készülékkel és rólad sem mondhatná senki azt, hogy biztosan csak trollkodsz. :)

"ezerszer inkabb egy iphone/valami android, mind barmelyik nokia"

Az Ovi Maps még mindig erős érv a Nokia okostelkók mellett. Nem véletlenül viszik a látszólag gyenge, nem éppen mai gyerek 5230-at is, mint a cukrot.

Az S40 meg messze a legjobb feature telefon platform. Ha a NetBSD kenyérpirítón elfut, akkor az S40 fogpiszkálón. :-) És azért tud is pár dolgot: http://www.forum.nokia.com/Devices/Series_40/

Egyetértek Aadaam kollégával, az én részemről az S40-t simán verik az alsó kategóriás SE telefonok szoftverben.
Engem olyan kis apróságok képesek kiakasztani Nokián, mint pl. listás nézetben ha mész lefelé, akkor az utolsó elemen van a kijelölés, míg pl. SE-n az utolsó előttin, így látod, hogy mi jön utána... És az ilyen apró frusztáló dolgok miatt egyhuzamban sosem tudtam egy hétnél tovább használni Nokia telefont.

Szerk.: a témához kapcsolódóan amúgy, valószínűleg én ott leszek :)

Jelenleg - főállású mobil fejlesztőként - a Nokiánál, a jövőbeni WP7-en kívül (az is kérdőjelekkel), minden téma érdektelen.