Hálózatbiztonság: jövő héten Balatonfürden tanácskoznak az uniós távközlési miniszterek

Címkék

2011. április 14-én és 15-én Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben rendezik meg az uniós távközlési miniszterek konferenciáját. A rendezvény fő témája a hálózat- és információbiztonság.

A tanácskozás ismertetője így fogalmaz: "...a konferencia fő célkitűzése, hogy a releváns stakeholderek – különösképpen az iparági képviselők – a jövőben hogyan kerülnek majd bevonásra olyan témabeli döntési folyamatokba, amelyek a biztonsággal és a felhasználók számítógépes rendszerekbe vetett bizalmával kapcsolatos problémák megoldására irányulnak..."

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium konferenciára kiadott közleményében ez áll: "...a jövőben a mainál jóval nagyobb figyelmet kell biztosítani a kritikus információs infrastruktúrák védelmére Európában és az egész világon..." És ez is: "Európának – így a magyar elnökségnek is – foglalkoznia kell a digitális bűnözés megelőzésével, válaszlépéseit az aktuális fenyegetettséghez mérten kell megterveznie."

Részletek a konferenciáról itt.

Sajtóakkreditáció (a helyszíni részvételhez) itt, előtte regisztráció itt.

A nyilvános események (pl. sajtótájékoztató, doorstep-interjúk) rögzített hang- (.wav) és videofelvétele (.mov, IMX50, 16:9 SD) itt lesz elérhető: ftp://ftp1.dunatv.hu/eu2011/ (Az anyagok kb. 10-60 perc késéssel, eredeti nyelven, ill. a sajtótájékoztatók esetében magyar és angol nyelvű hangsávokkal kerülnek fel a nyilvános szerverre.)

Az eseményről élő videostream-ek is követhetőek leszek a http://www.eu2011.hu oldalon.