0day Internet Explorer 6, 7 exploit szabadon

Címkék

A Microsoft a héten jelezte, hogy egy, az Internet Explorer 6-ot és 7-et érintő, aktívan kihasznált sebezhetőséget vizsgál. A sebezhetőséget kihasználó exploit-ot bárki elérheti az internetről, illetve illesztésre került a Metasploit Framework névre hallgató pentest eszközhöz.

A sebezhetőség a hírek szerint az iepeers.dll-ben található. A probléma az IE 6, 7 verziókat érinti, az IE 5 és az IE 8 nem érintett. Egy, az interneten talált exploit elérhető itt (forrásban és Metasploit Framework modulban).

Az exploit-ot sikeresen tesztelték az alábbi platformokon:

  • Microsoft Internet Explorer 7, Windows Vista SP2
  • Microsoft Internet Explorer 7, Windows XP SP3
  • Microsoft Internet Explorer 6, Windows XP SP3

A Microsoft már korábban azt javasolta ügyfeleinek, hogy mielőbb frissítsenek Internet Explorer 8-ra. A HUP látogatói a statisztikák alapján nem egy nagy IE felhasználók:

HUP böngészőstat. 20100204 - 20100306
A Google Analytics szerint mindössze a látogatók 15,54%-a használja a Microsoft böngészőjét

IE verziók részesedése
És az Internet Explorer felhasználók kicsivel több mint fele már a 8-as verziót használja

Itt az ideje a többieknek is frissíteni!

Hozzászólások

off

picit mókás hogy a FF kapta a kék színt, a Chrome a narancsot, az IE pedig a zöldet. A kék alapján én az IE-re asszociáltam, a narancs meg ugye a FF :)

on

Mikor volt utoljara olyan het, hogy az IE-rol nem derult ki security hole? Nem vagyok fanboy, mert azt pl elismerem, hogy aaz oo.o az MS Office nyomaba se er, de ha biztonsagrol van szo, (de IE eseteben telejsitmenyrol is) nevetseges, amit ez a bongeszo csinal. Es sajnos ezt raeroltethetik az emberre, majdnem midnnekinek kotelezo hazsnalnia munkaban jelenleg

"My grandma is safer on desktop Linux then your Grandpa on Windows 7, even if I give her the root password"

"Az, hogy sebezhetőség derül ki, az hagyján. Melyik szoftverben ne lenne hiba? Az már nagyobb baj viszont, ha a sebezhetőségre széles körben elérhető 0day exploit is szabadon hozzáférhetővé válik _bárki_ számára."

Bizony, en mindig mondom, sokkal jobb, ha csak azok erhetik el, akik eleget fizetnek erte. :)

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Aztán majd kiderül hogy az IE 8-ban is van hiba és a végén még valaki kitalálja hogy akkor IE 5-re kell "frissíteni". :-)