A hét videója: a Windows Phone 7 lenyomta az Android-ot és az iPhone 4-et

Címkék

... a grillezési versenyben. A legbetegebb tech videó, amit az elmúlt napokban láttam :)

T-Mobile G2, HTC Surrond, iPhone 4

Az Engadget cikke itt.

Hozzászólások

Szerencsetlen hulyek.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Pont ez az. En is megtehetnem, ezerotszaz dolcsi nem a vilag, ettol meg nem teszem meg. A 'Will it blend?' videokban meg volt valami poen, ez csak sima rombolas (bar lehet, hogy te humorosnak talalod).

Kifejezetten ellenszenvesnek talalom, ha valamit, ami erteket kepvisel, egy szar poen kedveert elpusztitunk. Siman megtehetne az embere, hogy mondjuk a vicc kedveert egesz nap ontod az ivovizet a csatornaba, megsem teszi, legalabbis az atlag.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Nem tudom, én simán jól szórakozom a hollywoodi kasszasikereken is, pedig milliószor jobb autókat is törnek bennük, mint amire nekem életemben pénzem lesz valaha. Kicsit álszentnek tűnik amit mondasz. Ha megtehetik, miért ne tegyék meg? Ráadásul nagy eséllyel ezt nem a saját pénzükből finanszírozták, hanem úgy kapták az eszközöket.

--
trey @ gépház

Nincs igazad! A hup-on is gyakori szenvedélyes és végtelen vitákból ítélve ezeknek a tárgyaknak komoly eszmei értékük van. Ha a videón egy Tóra egy Biblia és egy Korán égéstesztje lenne látható már világbotrány menne. Ezek a telefonok is nagyon sokat jelentenek valakiknek, csak még nem érték el a kritikus tömeget.
:-D

A mostani hollywoodi filmekben az összetört autók már inkább csak cgi-hez használt cluster-eken léteznek.

Lehet, hogy szamara nem kepvisel erteket. En jot szorakoztam a videon, vegre valami amire jok ezek az okos kutyuk.

(FYI, lehet masnak hasznos, szamomra teljesen haszontalan mind, igy kulonosebben nem erdekel ha valaki arra hasznalja oket, amire itt: a hozzam hasonlo mult evezredben rekedt kovuletek szorakoztatasara. Inkabb orulni kene, hogy je, hat erre is jo!)

A következő szomorú fikcióból talán látható, mi a probléma. A három telefon három ember: házastársad és két gyermeked; a tűz: a három torokban sikló penge; a sütögető ember: egy gyilkos; a videó: amit látsz. Mit kérdezel akkor? És? Biztos vagyok benne, hogy nem ezt kérdezed. És mi van azokkal, akik a híradóban látják, mi történt veled és a családoddal? Amikor valaki azt mondja: szerencsétlen hülye, más azt kérdezi majd, amit te kérdeztél itt a HUP-on? Szeretnéd, hogy így legyen? Szeretnéd, hogy az emberek egy vállrándítással elintézzék a szeretteid meggyilkolását? Szeretnéd, hogy az legyen az elfogadott, hogy az emberek nem törődnek egymással, hanem mindig megteszik, akármit is akarnak tenni?

A közösből mindenkinek egyformán jár. Miért hiszed, hogy mindenből több jár annak, akinek több pénze van?

Állítólag az embernek van egy veleszületett képessége: felismeri, mi helyes számára és a világ számára. Szerintem ez igaz. Még akkor is igaz, ha ellentmond neki, hogy most azt írtam, amit írtam.

:)

"törvénytelen": miért és hol van ez leírva? (ez két különböző kérdés)

nem kell még a hollywoodi kocsis példa sem, egy pusztán marketingre kidobott pénztől mégis miben különbözne ez? egyszerűen irígy vagy :)

nehogy olyat mondj hogy de az nem kidobott mert eléri a célját vagy hogy az nem környezetszennyező, ugyanúggy van annak is nem kívánt vonzata, pl nagyságrendekkel több papír+festék amik nemcsak hogy a fákat vágják ki hanem még mérgezik is a környezetet, ehhez képest igazán hatékony ez a pár deka (hatékony = reklámérték / az a kár amit bele nem szégyelsz képzelni)

Eleg fura hozzaallas, hogy ha valamit nem tudsz, annak a forrasat adjak a szadba, kulonben az nem ugy van. Google-z pl ra..
Valoszinu azert, mert a penz fizikai manifesztalodasa a Nemzeti Bank tulajdona, a tied 'csak' az eszmei erteke.
2000-ben modositottak a torvenyt, mar nem nezik annyira szigoruan, de nem keresem meg a reszleteket..

nem értem, az okirat rongálása más, mert ott információt rongálsz, míg itt önként adózol, konkrétan megveszed az államtól a papírdarabot jó pénzért

(lehet olyat mondani hogy többe kerül a nyomtatása mint a névértéke, de ez biztos nem igaz ha hozzávesszük hogy amortizálódik az a papír, előbb-utóbb így is úgyis ki kell vonni a forgalomból)

az emlékpénzek is jó üzlet az államnak, névértéken meg lehet venni ami egyből kimegy a forgalomból

Szerintem a törvények esetében nem faktor az értés, plusz az adózás nem látom, hogy jön be a képbe. A bankjegy (de nem a pénzérme) okirat, innen vonatkozik rá az okiratok rongálását szankcionáló törvény. Ennyi. Nem mondom, hogy jó, vagy nem, de ez van.
Amúgy a bankók esetében nem áll, hogy többe kerül nyomtatni, mint a névérték, a pénzérmékre (s/nyomtatni/verni/) részben igen. Ld itt.
Csaba

Rosszul látod, nem így működik.
Először is a nemzeti bank. Másodszor ha nagyüzemben nyomtatnánk, akkor sz*rt sem érne a forint. Harmadszor pedig: a készpénzpaletta fenntartása csak viszi a pénzt, és a bankjegynyomdán és a pénzverdén kívül senkinek nem hoz hasznot.

Ugye nem tanultál közgázt?..

Szerintem onnan a tévedés, hogy amiért fizetsz, az a tulajdonod lesz. A bakjegy nem a te tulajdonod, hanem a jegybanké. Kicsit olyan, mint a bankkártya, arra még rá is van nyomtatva, hogy a bank a tulaj. Ezért van, hogy amíg hitelt érdemlően bizonyítani tudod, hogy a rongált bankjegy a tied (pl bemutatod a papír nagyobbik felét), addig a jegybank kicseréli. Ha a bankó tulajdonjoga rád szállna, akkor SZVSZ ezt semmi sem indokolná.
Csaba

" Ezért van, hogy amíg hitelt érdemlően bizonyítani tudod, hogy a rongált bankjegy a tied (pl bemutatod a papír nagyobbik felét), addig a jegybank kicseréli. Ha a bankó tulajdonjoga rád szállna, akkor SZVSZ ezt semmi sem indokolná."

Ha nem cserélnék ki, a bankjegy minősége meghatározná az értékét is (elkerülnék a már elhasználódott bankókat, azoknak az értéke már nem a névérték lenne, emiatt kiszámíthatatlan lenne, hogy mekkora pénzmennyiség van a forgalomban), ami nyilván bizonytalanságot teremtene a piacon.

az államnak gazdaságilag jó, ha sok bankjegy (vagy állampapír, stb) megsemmisül, de ez ettől függetlenül törvényileg lehet tilos.

mennyire UL az, hogy a hiányos bankjegyet a bankban területarányosan beváltják? azaz ha van egy félbetépett ötezresem, azért kapok-e 2500Ft-ot az otp-ben?

Olyan egészen biztosan nincs, hogy kevesebbet fizetnek a névértékénél.
Vagy fizetnek, vagy nem.

"Az MNB teljes névértéket térít a hiányos bankjegyért, ha átváltás céljából az Ügyfél a bankjegynek a felénél nagyobb részét benyújtja. Ragasztott hiányos bankjegy akkor váltható át, ha az összeillesztett részek bizonyíthatóan azonos bankjegyhez tartoznak."

http://www.mnb.hu/Root/MNB/AllandoTartalmak/Penztari_informacio/Hianyos…

"Ekkor a teljes ellenértéket kifizetik, részleges térítésre (pl. a bankjegy harmadának benyújtása esetén) nincs mód."

http://www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=19463

hat nem volt egyszeru olyan tesztet talalni amiben a windows a legjobb, de vegul is sikerult.
kivancsi vagyok a kostolasi tesztet is kiprobalta-e aki meggrillezte :)

--
Live free, or I f'ing kill you.

Kiváncsi vagyok mennyi károsanyag került a légkörbe, meg a séf tüdejébe.

Mi az érdekes abban, hogy valami szellemileg visszamaradott amerikai 1500 dollárért beszívja a tüdejébe a mérgező füstöt csak, hogy megmutathassa, hogy a lángoknak kevésbé kitett HTC Surround tovább bírja?

Azon gondolkodom, ha esetleg az androidos példány maradt volna legtovább életben (függetlenül attól hogy a wp7-es vagy az iphone hal meg legelőször), akkor is ilyen hőbörgés volna-e, vagy akkor esetleg inkább olyan hozzászólások születnének, hogy "milyen jó ez az android/linux, hogy még ebben is legyőzi a wp7-et/iphone-t".

--
Don't be an Ubuntard!

Tipikusan hibás mérési elrendezés, mert nem volt
biztosítva a homogén hőeloszlás.

> Sol omnibus lucet.

Megetetném vele.
Szegény Iphone még felsírt egy temperature warningot a halála előtt. :'-(
-------------------------
Han shot first

gagyiról volt szó, nem régiről
nem vagytok elég kitartóak, lehet csak battery info alatt van

a mindet nyilván nem szó szerint értetem és a keresőkulcs is hasraütésre ment, mentségemre legyen mondva hogy legalább írtam valamit (pl konkrét működő kódot is) a végtelen típussal szemben viszont azt az egyetlen paragrafsszámot nem kaptam meg

nem ismerem részletesen az összes gyártót, pusztán tippeltem hogy biztonsági és akku élettertam szempontjából kell tegyenek bele, és ami telefont próbáltam samsung (biztos tudja sok, talán mind) meg em tudom még milyen márkánál találtam ilyen kódot

Biztos azért bírta sokáig a meleget, mert lefagyott :D

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Nem! Ez nem az elmebetegség határa. Ez már jóval túl jutott a határnál.
Engem ez nagyon elszomorít. Nem is értem miért van itt ezen a portálon, mikor ez egyáltalán nem kapcsolódik az IT-hez, sokkal inkább a pszichiátriához.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Adták volna nekem akármelyiket! Magamtól nemigen vettem volna ilyesmit...

Neeekem tecccik! :)

> BERUS
Motor: Linux Mint Debian Edition

Nem véletlenül van hőmérséklet szenzor az akkukban. De úgy tűnik, hogy a WP7 nem nagyon foglalkozott a jelentős hőmérséklet emelkedéssel, ami általában az akku túlterheléséből ered és akár robbanáshoz is vezethet.

gyökerek, valahol meg éheznek az emberek...

Ha csak annyi nem, hogy az itt értelmetlenül, tíz perc alatt tönkretett 1500 dollárnyi eszköz árából egy éhező etióp család ellenne évekig.
Biztos bennem van a hiba, de nekem a Simpson család sem tetszik, meg a Szószpark sem! Valószínűleg ugyanazért nem vagyok vevő erre sem.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

De te nem vagy gyökér, én meg nem dohányzom és a dohányosokat sem tudtam sohasem megérteni.
Az internet pedig nem csak agyatlan szórakozás, hanem szórakozás is és információszerzés, tanulási- és munkaeszköz is az egész családnak, tehát nem értelmetlen.
De érzem én, hogy bennem van a hiba, csak ettől nekem nem jobb!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Ez is lehet a szórakoz(tat)ás egy formája, max. nem a teáltalad preferált módon. Ha jobban belegondolok, egy tűzijáték is lehet pár perc alatt elpazarolt sok millió forint|dollár|euró. Mégsem gondolom, hogy be kellene tiltani éhező etiópokra való tekintettel.

--
trey @ gépház

Az igazi, nem kóklerek által bemutatott tűzijáték művészet is egyben, meg a technika bemutatása is. Meg ízlés kérdése de szép is lehet.
Manapság már lépten-nyomon tűzijátékoznak is és ezzel elveszíti a varázsát, így már én is unom. De régen amikor tényleg csak nagy alkalmakkor volt egy 20 perces változatos műsor, esetleg zenével összekomponált műsor azt élveztem. Az nem csak arról szól, hogy gyújtsuk meg és tegyük tönkre. Most is a "tegyük tönkre mert az olyan brahi" (csak tudnám mitől) része ami zavar.
De hagyjuk, mindenki érti valamelyest a másikat és lehet oda-vissza érvelni, de fölösleges.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

egyél éhező etiópiait, egy milliárdos sznob nem tévedhet... öööö .. de lehet valamit keverek valamivel :) ettől még a lényeg hogy azért érzed magad rosszul mert nincs világbéke, elég profi mazochizmusra vall, még csak eszköz sem kell hozzá, ott van mindig kéznél a fejedben :)

Erre mondtak azt, hogy vegre jo firewall van benne.

Szakmai posztok szevasztok.
No rainbow, no sugar

Eszetlen ökör aki ezt kitalálta. Nincs még elég rongálás és pusztítás a világban, csak tessék buzdítani a hasonló észlényeket. :-(

Ne a saját határaidon belül gondolkodj. Nyilván sok millió dolog van, ami ennél sokkal hatalmasabb pazarlás, ráadásul mindennapos dolgokból is akad bőven. Kivéve ha bűvös sárkány vagy, Paff a neved és Álomország tengerpartján élsz. :)
Buzdítani meg nem buzdít senkit. Vagy úgy érzed, hogy téged buzdított?

A példa ereje, tudod? Ha valakinek nincs esze kitalálni újabb hülyeséget, de lát ilyet valaki mástól akkor nagy valószínűséggel ő is megpróbálja. Az már más tészta hogy mire jut vele.

Azért háborgok mikor ilyet látok mert úgy veszem észre hogy az embereknek egyre nagyobb a hajlandóságuk a negatív cselekvésre: Pusztítani, valami durva, erőszakos dolgot elkövetni, stb. Más se hiányzik már csak hogy egyesek tippet adjanak, hogy is lehet ilyet csinálni. Tudom, ebből már bőséges választék van de akkor sem örülök ha újabbat látok.

Azért jó, hogy egyeseknek nem esik le, hogy ez egy reklám... Az EZGrill ~1500$-ból* kihozott egy reklámot, amiről beszélnek, küldözgetik egymásnak, stb..

Szerintem pacsi a marketingesüknek, jól végezte a dolgát.

*ez kb. _semmi pénz_ egy egyszer(!) vetített 5mp-s tv-reklámhoz képest is!

http://www.youtube.com/watch?v=lC4FnfNKwUo -Louis CK - My Life is Really Evil

Hiányoltam egy szép grafikont...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Sajnos tényleg a szánalmas kategóriába tartozik ez is. Kb. 1 milliárd ember éhezik, más meg két kézzel szórja a pénzt. Persze ennél vannak sokkal durvább dolgok is, pl. legutóbb az a 18. századi kínai váza ami 17 milliárd forintért kelt el egy árverésen, remélem puzzle-t csinál az unokája majd a vázájából.