Git-re vált a Debian kernel csapat

Címkék

Október végén került megrendezésre Párizsban a mini-Debconf Paris 2010 rendezvény. A konferencián részt vett a Debian kernel Team. Maximilian Attems egy összefoglalót készített a produktív találkozóról.

A csapat - amellett, hogy kiadta a 2.6.32-27-es "We'll Always Have Paris" kernelt - egyéb más dolgokról is döntött.

Egyebek mellett arról, hogy a Debian 6.0 "Squeeze" kiadása után azonnal git verziókezelő rendszerre váltanak. A váltással kapcsolatban a csapat egyetértett, azt üdvözölte.

A részletek itt.

Hozzászólások

Remélem ők is jönnek githubra :)

---
BME-VIK '09
Compaq Mini 311 - N270 @ 2323 MHz - 3GB DDR3 @ 1240 MHz - ION

Ez alapján, de igen! :)

Néhány percnyi várakozás után kinyílott a tanári szoba ajtaja, s a tejüveges ajtó mögött megjelent Rácz tanár úr magas, sovány alakja.
- Gyertek be - szólt és előrement.
A tanári szoba üres volt. A hosszú, zöld asztal körül állottak a fiúk, halálos csöndben. Az utolsó tiszteletteljesen csukta be az ajtót. Rácz tanár úr leült az asztalfőre, és körülnézett.
- Mind itt vagytok?
- Igen.
Alulról, az udvarról, a hazasiető fiúk boldog lármája hallatszott fel. A tanár úr becsukatta az ablakot, s most ijesztő lett a csönd a nagy, könyvtáras szobában. Síri csöndben szólalt meg Rácz tanár úr:
- Itt arról van szó, hogy ti valami egyletet alakítottatok. Ezt megtudtam. Valami úgynevezett gittegyletről hallottam. Akitől ezt tudom, az átadta nekem az egylet tagjainak névsorát is. Az egylet tagjai ti vagytok. Igaz-e?
Senki se felelt. Mind lehorgasztott fővel, némán állottak egymás mellett, annak jeléül, hogy a vád igaz volt.
A tanár úr folytatta:
- Menjünk szépen sorjában. Mindenekelőtt azt akarom tudni, hogy ki alapította az egyletet, mikor világosan megmondtam, hogy semmiféle egylet alapítását nem tűröm meg. Ki alapította?
Nagy csönd.
Egy félénk hang szólalt meg:
- A Weisz.
Rácz tanár úr szigorúan nézett Weiszre.
- Weisz! Nem tudsz magadtól jelentkezni?
Szerényen hangzott a felelet:
- De igen, tudok.
- Hát miért nem jelentkeztél?
Erre megint nem felelt szegény Weisz. Rácz tanár úr rágyújtott egy szivarra, s a füstöt a levegőbe fújta.
- Hát menjünk szép sorjában - mondta. - Először is mondd meg nekem, mi az a gitt?
Felelet helyett Weisz kivett a zsebéből egy hatalmas gittet, és letette az asztalra. Egy ideig nézte, aztán olyan halkan, hogy alig lehetett hallani, kijelentette:
- Ez a gitt.
- És mi ez? - kérdezte a tanár.
- Ez egy olyan pép, amivel az üvegesek az ablakot beragasztják a fába. Az üveges bekeni oda, és az ember a körmével kikaparja az ablakból.
- És ezt te kapartad ki?
- Nem, kérem. Ez az egyleti gitt.