A HP bejelentette a webOS 2.0-t és a Palm Pre 2-t

Címkék

A HP tegnap sajtóhírben jelentette be a webOS 2.0-t, amelyet a vállalat a webOS platform 2009-es bemutatkozása óta annak legjelentősebb frissítéseként jellemzett. A hírről beszámolt a Palm blog is. Az Engadget részletesen szemügyre vette a mobil platformot. A HP bejelentése szerint az első webOS 2.0-t futtató eszköz a Palm Pre 2 smartphone lesz, amelyet péntektől kezdenek forgalmazni elsőként Franciaországban, majd a következő hónapoktól kezdve fokozatosan érkezik az Egyesült Államokba és Kanadába is.

A webOS 2.0 szolgáltatásai:

  • igazi multitasking
  • Just type szolgáltatás
  • HP Synergy
  • Exhibition
  • Adobe® Flash Player 10.1 Beta

További újdonságok:

  • Favorites
  • Skype Mobile™
  • Text Assist
  • Quickoffice Connect Mobile Suite
  • Facebook 2.0
  • Browser
  • Messaging
  • VPN
  • App Catalog
  • Launcher
  • Phone
  • Bluetooth® keyboards
  • A host of developer features

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Nekem valamiért szimpatikus ez a platform..

Féltem tőle, mikor a HP felvásárolta, hogy el fog tűnni a süllyesztőben, de örömmel látom, hogy tényleg komolyan gondolják a fejlesztését, és folytatják.
Ami a WebOS-t illeti, elég ígéretes platform, sok tekintetben kenterbe veri a versenytársait. Kár, hogy csak Palm-okon találkozni vele, ha úgy terjesztenék, mint az Androidot, szerintem már jelentős piaci részesedéssel bírna.

Amennyire tudom az "igazi multitasking" nem új szolgáltatás, csak most valami csoportosítás is történik.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Jó lenne, ha a szolgáltatók nem butítanák le agyba főbe ezt a jó kis platformot.
Kedvencem ez:
http://developer.palm.com/appredirect/?packageid=com.palm.app.mobilehot…

Aki a UK-ben vette a telefonját nem használhatja a mobile hotspot képességet.

Ugyanígy a Skype is a szolgáltatók által tiltható lesz. Kellemetlen. Pedig tényleg szeretem a WebOS-t, mert kényelmes és egyszerű a kezelése. Remélem a 2.0-t kiadják Palm Pre-re is, nem csak Pre2-re. A linken ugyanis azt nem írják, hogy ezekre is kijön, csak azt, hogy először a Pre2-n jelenik meg. (webOS 2.0 will show up first on the new Palm Pre 2, also introduced today.)

Mivel a Pre2 még nem 4G, gondolom lesz Pre3 is, vagy Pre2 Plus...

Üdv: Tamaas

Remélem a Palm pre készülékei kicsit közelebb kerülnek hozzánk, mert lehet életem platformja. csak egyszerűen nem találkozom vele sehol sem :)

A másik, ami mindig eszembe jut ha a Palm nevét meghallom: "Azonnal aggyátok ki a bioesz forrást kötsögök": D
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

Örömmel hallom, és drukkolok nekik.
Nekem mindig valami misztikus prémiumérzésem volt, ha megláttam egy Palm készüléket valahol.
Egy időben nagyon tetszett a legnagyobb PDA-juk (a nevére már nem emlékszem) asszem abban volt 4giga belső memória először, és majdnem úgy nézett ki, mint egy fehér iPhone. Mindig nézegettem
a teszteket róla, de a PDA-k ideje már lejárt, viszont ha a régi minőséget fogják hozni, és
a Web OS is fejlődik, akkor szerintem méltó helyük lesz az iOS, az Android, meg a MeeGo mellett.

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537

Hihi, BeOS-ra gondoltam en is rogton. Csak nem akartam offtopic lenni, de most utana olvastam, Access Ltd. mar a tulajdonos, tehat a HP-tol nem varhatunk kodnyitast (ha meg a haiku mai allapotaban erne is valamit)
Eltunt a sullyesztoban a BeOS mara. Meglatjuk a HP megmenti a WebOS-t, nem sokat josolok nekik (totyogott a Palm ezen is eveket)
Nem latom a megfelelo hardvereket a bejelentes mellett, anelkul meg nehez lesz.

Sajnos BeOS ügyben én is szketikus vagyok. A haiku meg igen lassan fejlődik, mert kis projeckt. (de nagyon érdekes)
Ellenben a webos szvsz halálra van itélve, mint a bada, és tsai.
Ugyanis itt már nem csak jónak kell lenni, rugalmasnak, gyorsnak, és minden egyéb szempontnak megfelelni amin elemzők nem szégyelnek vitázni, de egy dolog fog dönteni. A platformok összekapcsolása.
Ha az android/ios elérhető tablet-en, okostelón,tv,műholdon,csatahajón,űrhajón,mosógépen,stb... oda nem fogsz egy másik OS-t bevásárolni, hogy utánna totál inkomaptibilis legyen az új kütyüd. Az OS versenyt az nyeri, aminek a rendszere minnél több kütyün haználható. Ha otthon a googleTV-d cimlistája/bookmarkja szinkronizálható a telefonoddal, akkor nem fogsz ios kütyüt venni, hogy xopj a kompatibilitással.
Ezért is feszüól annyira az apple az iphone/ipda/itouch/appletv, és a google is a tabletek,telefonok,googletv, googleOS-el. Az m$ sem véletlenül rögtön xbox összekapcsolhatósággal rajtol. Ezek az óriások nem azért ölnek milliókat/milliárdokat látszólag idióta fejlesztésekbe (chrome OS-nek szvsz semmi létjogosuétsága) mert az nekik jó, hanem azért, hogy legyen tartalékuk ha új piaci résben kell mozogni, és új szegmesnt kell integrálni a "birodalomba". A totális elsőségét megy a küzdelem, és aki nyer, az jövő teljhatalmú meghatározó ura.

Ebben egyetlen kütyüvel versenyezni, úgy mint EGYETLEN mobilteló, az eléggé esélytlene dolog.
A nokia is kiszorul a felső szegmensből, az alsó "neszenullaforintért" mobilok piacán meg jól megszivatja majd a bada a távol keleten.
A webos meg megmarad érdekességnek. A RIM pedig visszaszorul az üzleti világba, bár idejében léptek a playbook-al...

És nem, én már csak androidos kütyüt veszek, mert chrome a böngészőm, gmail-es a levelezésem, androidos a telóm. Ha tablet vásárlásra adom a fejemet, nem merőben más rendszerre fogok költeni :)
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...