Az IBM bejelentette, hogy együttműködik az Oracle-lel, hogy felgyorsítsa a Java innovációt az OpenJDK-n keresztül

Címkék

Az Oracle és az IBM tegnap sajtóhírben közölte, hogy a két vállalat együttműködik a jövőben annak érdekében, hogy lehetővé tegye az ügyfelek és fejlesztők számára a fejlesztést és az innovációt a már meglevő Java eszközökön és az OpenJDK referenciaimplementáción keresztül. Ez azt jelenti, hogy a két cég az OpenJDK közösségen belül fog együttműködni és az OpenJDK közösséget jelöli ki nyílt forrású Java SE fejlesztésének elsődleges helyének. A részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Azaz a Oracle a Java platform fejleszteset az openszosz kozossegre bizza. xD

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Ez nem az Oracle bulija. Mint ahogy a Java specek elkészítése sem volt a Sun bulija eddig sem, lásd JCP.
Ez a hír arról szól, hogy az IBM kihátrál az eddig támogatott Apache Harmony projektből (a 16 Harmony-fejlesztő közül 12 IBM-es volt) és az OpenJDK-ra koncentrál. Az Apache eddig is elzárkózott a JCP-s szavazásoktól a Sun licencelése és az Apache licencelésének vélt vagy valós összeférhetetlensége miatt.

Az Oracle nagyot vesztene ha kicsúszna a kezéből a Java irányítása. És ez simán elképzelhető abban az esetben, ha nem hajlandó rendesen fejleszteni a Javát.

Hosszu ido utan az elso pozitiv hir Oracle + open source temaban.

Mindketten érdekeltek abban, hogy közösen fejlesszenek platformot a zártforrású és pénzes (?) (profittermelő) csodáikat használó java közösség projektjei alá. :)