A VMware, mint a Novell egyik lehetséges felvásárlója

Címkék

A New York Post szellőztette meg nemrég, hogy két lehetséges kérője is van a Novellnek. Azóta egyre több helyen tippelnek arra, hogy a VMware érdeklődhet komolyabban a Novell Linux üzletágáért. A maradék felvásárlásával kapcsolatban az Attachmate Corp. neve merült fel.

Hozzászólások

Szerintem Oracle+SCO. Utobbit a Unix jogok erdeklik, hogy most mar jogosan perelhessen. Ezert adja el azt a reszleget, technika mar nem kell hozza, csak a jogok.

--
Always remember - correlation does not imply causation.
Since realising this, my life has been so much better.

Én örülnék ha a SUSE fejlesztése a VMware kezébe kerülne, mert szerintem ők jó eséllyel stratégiailag fontos projektként kezelnék.

Ez a felvásárlás az openSUSE projektre milyen hatással lehet?

ha Oracle módon fütyülne az új tulaj az openSUSEre, és a körülötte levő fejlesztői közösségre, akkor hasonló dolgok történnének mint az OpenSolaris>Illumos körül. csak nevet és logót kellene váltaniuk, mert az tartozik az anyacéghez. egyébként a függetlenedés sokkal könnyebben végbemenne, mert az openSUSE az OpenSolarissal szemben már sok év óta egy jól működő önfenntartó közösségi projekt, és német nemzeti hobbi is. ráadásul itt nem egy teljes OS fenntartása és fejlesztése szakadna a közösség nyakába, csak egy disztribúcióé.

Ugy tunik, minden "regi motoros" lassan elhullik, aki UNIX/UNIX-szeru dolgokkal foglalkozott, Sun, Novell ...

nekem van három is, és komolyan mondom egy tökéletes sgi emulátorért odaadnám az egyiket. a simos ígéretes volt, lassan már egy évtizede nem nyúlt hozzá érdemben senki, két elcseszett forkot leszámítva.
annak idején csodáltuk ezeket a computereket, de így közelről eléggé sok baj van velük.