A HTC bejelentette a HTC Desire HD és HD Z elérhetőségét

A HTC tegnap bejelentette az alumínium unibody házzal szerelt HTC Desire HD és a Desire Z elérhetőségét. A Desire HD 4.3 inches Super LCD kijelzővel, Dolby Mobile és SRS virtual hanggal és - elsőként - 1GHz-es Qualcomm 8255 Snapdragon processzorral érkezik. Az képek készítéséhez 8 megapixeles kamerát és dual-flash-t kínál. A pontos technikai infók itt.

A nagyobb testvér mellett a HTC Desire Z kissé szerényebben adja elő. 5 megapixeles kamera, automatikus flash-sel. Az első telefon, amely a Qualcomm 800MHz-es 7230 processzorával érkezik. A szerényebb hardverparaméterek mellett azonban kicsúsztatható QWERTY billentyűzetet kínál. A HTC Desire HD-hez hasonlóan érkezik vele a HTC Fast Boot megoldás, amely lerövidíti a boot folyamatot és ezáltal a felhasználóknak lehetősége nyílik gyors telefonhívások bonyolítására, e-mail ellenőrzésre. A pontos technikai infók itt.

Mindkét telefont a Linux-alapú Android 2.2 (kódnevén "Froyo") hajtja.

A telefonok Európában 2010 októberétől lesznek elérhetők a szolgáltatóknál és a kiskereskedőknél. Az Egyesült Államokba az év későbbi szakaszában érkezik majd.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Hmmm.... HTC Desire elado! :^D

Szerk: ja, hogy csak oktobertol..?
----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Annak van valami különleges oka, hogy Amerikában csak később jelenik meg? Vagy csak így sikerült a terjesztés...
----
Hülye pelikán

lassan desktop replacement lesz az Androidokból.

Szívesen váltanék a hd-ra, csak az már baromi nagy.

Ez nagyon cool...
Egyelőre jó a Nokia 6120c butatelefon de ha újítok biztos HTC-t veszek...

(Az akksiideje mennyi lehet?)

http://bigacsiga.net

Battery type: Rechargeable Lithium-ion battery
Capacity: 1230 mAh

Talk time:
WCDMA: Up to 320 mins
GSM: Up to 550 mins

Standby time3:
WCDMA: Up to 490 hours
GSM: Up to 420 hours

Gyengébb az akksija mint a Galaxy S-nek. Annak leírása szerint:
Battery (Standard) Li-pol, 1,500mAh

Talk time : 2G/ 769 minutes, 3G/ 391 minutes
Standby : 2G/ 750 hours, 3G/ 625 hours

Majdnem ugyanannyi, ha nem merited 0.00%-ra sokszor. Legalabbis en naponta toltom a Nexus-t, januarban vettem, semmi valtozast nem eszlelek az akku kapacitasaban.

Ha mas nem, veszel bele egy ujat, a gep arahoz kepest loszar. Persze szerintem aki 100k folotti telefont vesz, az megteheti, hogy ket-harom ev mulva lecsereli, addig meg tenyleg siman elmegy.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Ennek a logikának viszont a fordítottja is igaz. Aki 100k fölötti telefont vesz az nem akar 1-3 évente újat venni / bele alkatrészt.
Az akksival tényleg az a gáz, hogy általában nem ér annyit a telefon mint amennyibe kerül az akksi. Jó ez per pill valószínű nem igaz de általában igen.

Azert ovatosan a HTC vasarlassal!
En deziret vettem kb 4 honapja. Max fel eve kerult ki a telo, es mar most huzza a szajat a gyarto (HTC) az uj Sense update-el kapcsolatos kerdesekben. Azaz nem akar mar ujabb Sense-t telepiteni a regi keszulekekre, hogy az emberek az ujat vegyek! Ez mar bazira cinkes szerintem... 1 eve sincs kint a telo es maris aggodni kell a frissitesek miatt.

Gratula a HTC-nek, hogy mar naluk is a marketingesek vettek at az iranyitast!
Ha igy folytatjak a kovetkezo telom nem HTC lesz...

Tudom. Én is egy XDAII-est használtam évekig főzött ROM-mal, de ettől még szánalmas ez az egész WinMob bohóckodás.

Az Android egy fokkal jobb, de ott is komoly problémák vannak a gyártók miatt.

Jelenleg az Apple frissítési stratégiája a leggördülékenyebb. Ugyan el-el maradnak már a régi készülékekből bizonyos featureök, de a két éves 3G-re nemsokára jön a vadonatúj 4.2.

Szóval Google kitalálhatna a gyártókkal együtt valami egységes frissítési módszert SenseUI ide, TouchWiz oda!

Apple-nek azért könnyebb dolga van, mert eddig össz-vissz 4 vagy 5 HW-re kell megírnia frissítést, és természetesen rendelkezik az összes szükséges driverrel ezekhez.
Még a Google-nek sem lehet elég erőforrása a világ összes gyártójának összes típusához tartozó drivereket karbantartani és az új verziókhoz igazítani, tesztelni, javítgatni.

---
BME-VIK '09
Compaq Mini 311 - N270 @ 2323 MHz - 3GB DDR3 @ 1240 MHz - ION

Oké, hogy ennyi hasznos funkciót raktak bele, de szerintem itt már kicsit túl is lőttek a célon - legalább is nekem nagyon nem tetszik, hogy a telefon ennyire össze van kötve a NET-el (tudom, az android erről szól). Az még eddig tűrhető volt, hogy 1-2 hülyeségre ezt használta az ember, de hogy már a komplett vezérlést is neten keresztül lehessen tolni.. Ez nekem már kicsit sok az integrációból..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

el kellene kobozni legalább egy szerverparkot ezért a Googletől, plusz minimum egy milliárd dodó, mert kiskorúakról volt szó. van egy áldozatokat védő alapítványom, szóval tisztelt Google lehet is utalni a lét:) nem is értem, hogy Roman Polański után miért ne perelték el fél Gázát Izrael államtól:)

Szerintem meg a google-nél -akármennyire is ezt hazudja- nem a privacy volt a legfontosabb a rendszerek tervezésekor, és még most sem az.
Lehet, hogy sokkal többen férnek emiatt érzékeny adatokhoz, mint kellene, és így az esélye is nagyobb annak, hogy ilyen visszaélések történjenek.

suckIT szopás minden nap! kqueue Javához!

Ez amúgy szerintem mindenhol így van. Ha egy SMTP szervert üzemeltetsz, és admin jogod van a gépen ugyan ez a szitu. Ha egy szimpla szervert, ahol az applikáció érzékeny adatokat tárol, ott is hozzáférhet a root akármihez.. Nem ezen múlik szerintem. Az meg, hogy most ez egy felhőben van, vagy hol már teljesen mind1. Nekem inkább az nem tetszik, hogy ilyen szinten integrálták egymásba a dolgokat. Security szempontból legalább is nagyon nem előnyös a dolog szerintem.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Jártam már olyan helyen, ahol a DBA (és értelemszerűen a root is a gépen) nem fért hozzá az általa kiszolgált/tárolt adatokhoz. Nem azért, mert az OS/RDBMS megvédte tőle, hanem mert minden adat alkalmazásoldalon volt titkosítva, és azokhoz nagyon szűk kör fért csak hozzá.
És természetesen olyan is van, ahol a root elvileg hozzáférhetne az adatokhoz (hiszen memóriában azok megjelennek), de mindenhová, ahová könnyebben benézhet (pld. egy diszken tárolt fájl) már szintén titkosított adat kerül, azaz a lebukás veszélyét növelik csak, de nem zárják ki az elvi lehetőséget. Ezen felül a proaktív megoldások mellett vannak reaktív eszközök is, a google-nél ilyen helyen az ürgének már csak egy auditált ssh gatewayen szabadna elérnie a szervereket. Ez két dologra jó:
- tudatosítja, hogy fontos adatokkal dolgozik, és figyelik, hogy mit csinál (azaz kevésbé hajlamosít a visszaélésekre)
- ha megtörtént a baj, pontosan lehet tudni később a visszaélések fokát, ennek megfelelően lehet menni, és a munkaszerződésnek megfelelően a kárt bevasalni a csókán
A mostani hír a google-nek elég komoly veszteséget okozott, mert annak, aki figyel (és annak is, aki nem) ezt azt sugallja, hogy nincsenek rendben ott a biztonsági dolgok. Ilyen cégre ezentúl nemhogy céges, de magánadatokat sem szabad bízni, ezt hirdeti ez a (két) eset.
Egy megfelelő szerződéssel (amit ilyen munkakörtől elvárnék, itt Magyarországon is bevett gyakorlat) ezt az embert nem szimplán kirúgják, hanem úgy rúgják ki, hogy a belei és a tüdeje a cégközpontban ragad. Értsd: visznek fölüle mindent, az életét, a pénzét, a jövőjét. Nem éppen humánus, de a fontos adatokkal dolgozó cégek az ügyfeleik (és természetesen saját maguk) érdekében ezt csinálják.
A google úgy tűnik nem, újabb negatívum.

Szóval nem vagyok crypto mágus, de koránt sem tartom lehetetlennek, hogy a google alkalmazásaiban is magasabbra lehetne emelni (azaz szűkíteni lehetne a kört) azt a szintet, ahol egy egyszerű rendszergazda visszaélhet az általa látott adatokkal.

suckIT szopás minden nap! kqueue Javához!

Igen van ilyen.. Úgy hívják, hogy PGP.. Viszont erről a kliensnek (!) kell gondoskodnia.. Amennyiben a szerveren van a titkosító algoritmus és a kulcs is, úgy ezt a lehetőséget kilőtted ( max a kulcs hozzáférhetőségén tudsz kicsit csiszolni ) in general. Azzal viszont, hogy a fent említett ürgének a google kiadta a kulcsot nyomban olyan jogosultságokhoz juttatta amivel vissza tudott élni.. Ez van.. Amúgy szó se róla.. Én is láttam nem egy olyan adatbázist, amit csak kulccsal lehet elérni ( alkalmazás oldalról is ). Viszont mivel a gépen tárolnod kell a kulcsot így rootként is simán elérheted azt kis kutatás árán. Szóval igen.. van erre lehetőséged, de szerintem csak magadat szopatod vele, ha tényleg ilyen kriptográfia módszerekkel akarod védeni az adatokat.
A megoldás inkább az lenne, hogy csak olyan emberek kezébe adjanak ilyen jogosultságot akik tényleg úgy is bánnak az adattal ahogy azt kell, és mondjuk nem a saját SPAMlista készítésre használják a cég adatait :)
Avagy egy szintén élesben tapasztalt módszer - minden alkalmazott csak is proxy-n keresztül férhet hozzá a rendszerhez, és a proxy-n meg ott ülnek a monitorozók, és árgus szemmel nézik mit csinálnak ( nem vicc, láttam már ilyet ) az adminok.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Pontosan! A kliens ha akarja megcsinálhatja azt, hogy generál egy RSA kulcspárt a PK-t elküldi az emailező partnerének (a partner ugyanígy tesz) és onnantól kezdve nincs az a "google hacker" aki elolvassa a levél tartalmát. És az benne a vicces, hogy nem is kell hozzá nagy tudás. Egyszerű usernek félóra alatt el lehet magyarázni, nyilván a kulcsgenerálás lépéseibe nem kell belemenni, bár még az se annyira vészes... Szóval nem sírni kell, hanem titkosítani. Főleg ha fontos adatról van szó és nem arról, hogy tegnap mi volt az ebéd! :)

Na ez most nem tudom, hogy pro, vagy kontra akart e lenni a fentebbi érvemre :) Nekem nem az volt a bajom, hogy titkosított e az adat, vagy sem, hanem hogy túl sok minden van bevonva egy account alá.. A telefon legyen telefon, a notebook meg notebook. A 2 ilyen szinten való keverése nekem már sok (tudom, személyes probléma). Ráadásul csak egyel több támadási felület ugyan azon account ellen..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Egy Desire HD nagyobb örömet okozna nekem, mint egy iPhone 4 :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."