JailbreakMe 2.0 'star' - böngészőalapú jailbreak megoldás iPhone 4, 3GS, 3G telefonokhoz és iPad, iPod-hoz

Címkék

A frissen kiadott JailbreakMe 2.0 'star' lehetővé teszi az iPhone 3G, 3GS, 4 telefonok, valamit az első, második, harmadik generációs iPod és az iPad készülékek jailbreak-elését. A szerszám böngészőalapú, azaz a jailbreak-eléshez elegendő az jailbreak-elésre szánt eszközzel ellátogatni a http://jailbreakme.com oldalra és ott elvégezni a beavatkozást. A támogatott eszközök és firmware-ek pontos listája:

JailbreakMe 2.0 'star' JailbreakMe 2.0 'star'

  • iPod 1G on 3.1.2
  • iPod 1G on 3.1.3
  • iPod 2G on 3.1.2
  • iPod 2G on 3.1.3
  • iPod 2G on 4.0
  • iPod 3G on 3.1.2
  • iPod 3G on 3.1.3
  • iPod 3G on 4.0
  • iPad on 3.2
  • iPad on 3.2.1
  • iPhone 3G on 3.1.2
  • iPhone 3G on 3.1.3
  • iPhone 3G on 4.0
  • iPhone 3G on 4.0.1
  • iPhone 3G[S] on 3.1.2
  • iPhone 3G[S] on 3.1.3
  • iPhone 3G[S] on 4.0
  • iPhone 3G[S] on 4.0.1
  • iPhone 4 on 4.0
  • iPhone 4 on 4.0.1

Részletek, howto-k, pontos infók, tippek, trükkök és linkek itt.

Hozzászólások

Ezek után valaki még mer böngészni a szifonjával? :P

Elég erősen alátettek az Apple-nek.
Érdekes lesz amikor örjöng SJ, mert mindenki tört telefonnal rohangál, és gyülik a peranyag, hogy "hávazze nem illegális, akkor miért ugrik a garancia" balhéktól.

--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

Tudtommal az apple politikája ellen való a jailbreak, s igy a gonosztól való.
Legalábbis mindigg rosszallóan nyilatkoztak erről a kérdésről.
Ezzel mondjuk nincsen egyedül, mert minden androidos telót gyártó a rootoltást garanciavesztéssel honorálja.
(bár lehet örülnek is neki, mert igy nem kell garancia alapu követelésnek megfelelni. :))))
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

> a gonosztól való

köszönöm az interjút :)

SJ csak az intended usage-t próbálja hangsúlyozni a maga eszközeivel, de - mivel a jailbreakelendő telefont is meg kell venni - a tornyosuló bevétel láttán aligha fog "őrjöngeni" ...

Nemrég láttam ezt a grafikont; én is azt gondoltam volna, hogy nagyobb az iTunes-hoz kapcsolódó bevétel, de ezek szerint csak kb. 8-9% lehet.
Persze az egyes termékcsoportok profitabilitása biztos eltérő, de nem hinném, hogy ez alapvetően megváltoztatná a képet.

http://www.9to5mac.com/iPad-Apple-iPhone-numbers-graphed

PetiBá

Rosszul fogalmaztam. Nem a bevétel a lényeg, hanem a profit.

Kíváncsi lennék arra, hogy ezekből a bevételekből melyiken mennyi a profit. Az iPhone-t le kell gyártatni, le kell szállítani, el kell adni. Ez mind pénz. Azt kellene megnézni, hogy mennyi a profit egy darab iPhone-on. Ezzel szemben az iPhone alkalmazásokat ingyen megcsinálják a fejlesztők, online eladják. A fejlesztők megkapják a bevétel 70%-át, a többi az Apple-nél marad. Költsége max. annyi, hogy üzemelteti az infrastruktúrát. Illetve ne felejtsük el, hogy az App Store nélkül az iPhone az Apple szerint semmit sem ér. Az App Store pedig addig ér valamit, amíg oda fejlesztők fejlesztenek. Ha mindenki jailbreak-el és a vásárlók majd hanyagolják az App Store-t, az az Apple-nek nem jó üzlet. Hát ezért illegális az Apple szerint a jailbreak-elés. Persze az mellékes, hogy az Apple szerint mi az illegális, hiszen nemrég megszületett az állásfoglalás arról, hogy az Egyesült Államokban nem az.

Egyébként ezen a grafikonon az iTunes az App Store? Vagy az App Store bele van kalkulálva az iPhone-ba és az iTunes az csak a zeneeladás? Nekem ez nem derül ki.

--
trey @ gépház

Én arról beszéltem, hogy milyen hatásokkal lehetne számolni, _ha_ az emberek elkezdenének tömegesen jailbreak-elni _és_ ezért az alkalmazásfejlesztők más módon kezdenék el terjeszteni az alkalmazásaikat, mert úgy gondolnák, hogy nem 70%, hanem több is maradhatna náluk. Ezt mint egy lehetséges okot tippeltem, hogy Jobs szerint miért illegális a jailbreak. De kíváncsi lennék arra verzióra is, szerinted miért nevezi illegálisnak az Apple vezetője a jailbreak-et, ha nem üzleti okból.

--
trey @ gépház

Az isuppli szerint az iPad hw költsége kb. 50%.
http://arstechnica.com/apple/news/2010/04/499-ipad-components-estimated…
És ez valószínű extrém példa, mert az iPadnak pillanatnyilag nincs mivel versenyeznie.
Ha erre még rájön K+F, overhead, marketing, értékesítési hálózat stb. költségre mondjuk 20-25%, akkor 20-25% nyereség marad minden eszköz után.
Ha feltételezzük, hogy ez a profit margin a többi hardver-vonalra is érvényes, még úgy is több, mint az, ha azt feltételezzük, hogy az iTunes bevétele 100% profit.
(Pedig az sem biztosan 100% profit, hiszen van folyamatos fejlesztés, kell egy csapat, aki app-okat ellenőriz / jóváhagy, akik lemezkiadókkal tárgyalnak, van szükség egy adminisztrációra, akik a milliónyi fiztetményt nyilvántartják, a fejlesztőkkel, zenészekkel elszámolnak, stb...)
Könnyen lehet persze, hogy az iTunes-on nagyobb a profit margin, mint a hardvereken, de úgy néz ki, hogy nagyságrendileg még mindig inkább a hardware-re támaszkodik az Apple profitja.

Azt gondolom, hogy ha az AppStore bele lenne kalkulálva az iPhone-ba (vagyishát megosztva az iPhone/iPodTouch/iPad között), akkor a zeneeladást belekalkulálhatták volna az iPod-ba... szóval az, hogy így itt van külön, szerintem arra utal, hogy az az App és a Music store is.

PetiBá

Rendben. Ettől függetlenül szerintem az iPhone az App Store miatt lett sikeres. Ha az App Store jelentősége hirtelen visszaesne, akkor szerintem az iPhone is visszaszorulna. Nem véletlen van az egész ilyen rövid pórázra fogva és nem véletlenül ügyel Jobs arra, hogy az App Store maradjon (szerinte) az egyetlen legális forrás az iPhone, iPad, iPod stb. termékekhez. Az App Store-nak van egy olyan bevételben/profitban ki nem fejezhető értéke is, hogy nélküle ezek az eszközök nem lennének ennyire sikeresek.

--
trey @ gépház

"a mai napig nem sikerült senkinek űberelni." Nem ertunk egyet. Van sok iTelefon a kornyezetemben, meg jopar android rendszerrel megaldott, en az utobbit tartom atgondoltabbnak, fejletebbnek es jobban kezreallonak erzem. Javaslom ellenorzeset! :)
Annyira megtetszettek ezek a telefonok hogy par hete vettem is egy ilyet.

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

Csak ki kell bontani trey tőmondatait. Vegyük például ezt:

Másfél hónap alatt több Android telefont adnak el ennél.

A szokásos jereváni rádió-effekt. Valóság: 2007-ben az iPhone 2G piacra dobásának első 74 napjában 1 millió példány kelt el. A Droid nevű olcsó klónból 2 és fél év múlva, egy ennyivel nagyobb smartphone piacon, és az AT&T-hez képest 40%-kal nagyobb felhasználói bázissal rendelkező Verizonnál indulva is csak 50 ezerrel voltak képes többet eladni 74 nap alatt.

Tegyük gyorsan hozzá, ezek a számok - amiket itt említesz (hogy pontosak-e vagy sem nem tudom), de - az Egyesült Államokra vonatkoznak. Lásd: "szűk körben". A világ egy kicsit nagyobb ennél. Vessed össze a 6 milliót a wordwide telefoneladásokkal meg trendekkel. Aztán lepődj meg.

--
trey @ gépház

... és akkor meg is tudtuk, hogy az US piac az szűk körnek számít errefelé. A magyar piacról egyébként annyit tudok elmondani, hogy csak iPhone tulajdonos embereket ismerek. Senkinek sincs Androidos klónja. Pedig biz' Isten kipróbálnám :(

EDIT: majd jól meglepődök ha idevágsz valami adatot, addig is csak olyat találtam hogy a huawei 1 hónap alatt mindössze 100 ezer android klóntelefont tudott eladni Európában, ami azért a - szerinted - nüansznyi - US piac 2 havi iPhone2G 1 millió darabjához képest elég csoffadt ;-[

Teljesen minegy, hogy sok vagy nem. Egyébként sem lehet így egzaktul összehasonlítani az iPhone-t ami egy telefon egy OS-el, az Android pedig egy OS ami számtalan vason fut kisebb-nagyobb sikerrel. Viszont ennek a 6 millió - egyesek szerint sikerestörténet, mások szerint nem - iPhone-nak köszönhetjük az Android létezését.
Visszatérve az eredeti gondolatomhoz..., továbbara is tartom a azon vélemenyemet, hogy az iPhone sikeréhez kellet az is, hogy az első évben AppStore nélkül is sikeresen induljon. Ezzel nem vitatom el a AppStore szükségességét a sikerhez ,csak kiegészítem.

Az AppStore nem bevetel oldalrol fontos. Persze, az altala termelt profit is lenyeges, de az apropenz a tobbi vonzatahoz kepest. Eloszor is az eladott vason szakit nagyot az Apple, masodsorban a telefon melle adott elofizetesen. Harmadsorban az AppStore jelentosege az ami megadja a lenyeget, a zartsag es az, hogy "ellenorzott" korulmenyek kozott kerul be egy kozponti helyre minden ahonnan a paraszt valogathat es nem ugy kell osszebugazni a netrol ha valamire szuksege van, mint pl. WinMo-n. Plusz ezzel a zartsaggal relativ kontrolja van a megjeleno tartalom milyensege es minosege felett. Es csak ez utan jon az a profit amit termel.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Evidens, hogy minden a profitrol szol, de nem csak kozvetlenul lehet termelni, van amikor egyes szolgaltatasok/termekek csak azert leteznek, hogy kiegeszitsenek egy masik termeket/palettat. Az Apple csak abban kulonbozik e teren a tobbitol, hogy (a Nintendoval egyetemben) nem vallal be veszteseget ezert, mint pl. a Sony.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Nemrég néztem, hogyan is lehet az AppStore nevű aranybányából bányászni.
A teljesség igénye nélkül:

- kell egy olyan leopard ami már csak core 2 duo gépen futik - ez nekem nincs, persze hivatalosan egy apple gép kéne hozzá, ami $800 körül kezdődik
- kell az xcode fejlesztőkörnyezet, amit hivatalosan csak regisztrációval lehet letőteni +
- 100 dolcsi regisztráció 1 évre, hogy feltölthess az Appstorba
- el kell fogadják
- bármikor levehetik magyarázat nélkül
- lenyelik a 30%-át a bevételnek
- garanciálisan visszatérítenek panasz esetén a usernek, amit aztán tőled levonnak
és még kitudja milyen finomságok

(fixme ha tévednék)
+ reklámozni is kell mert erről is irtak valahol

szerk: ja és hogy miért hoztam ezt fel: Az appstore nem is aranybánya, hanem egy pióca előbele.

Azt tudom, hogy egy játékról van szó, amit ketten fejlesztettek, és egy nagyobb cég adta ki. Ketten együtt kerestek rajta 15M-t, amit igazságosan elfeleztek. Se a játék, se a cég nevét nem tudom, az ismerősöm nevét meg nem adom ki. :)

Szerk: közben találtam egy interjút vele, úgyhogy mégiscsak kiadom: http://iphonehun.blogspot.com/2009/07/interju-egy-magyar-iphone-fejlesz… ;)

--
Don't be an Ubuntard!

> Megkerülhető vele az itunes, ezt nagyon nem szereti.

Miért, ezt mondta neked szombat este két Borsodi között? :) Amúgy nem nagyon kerülhető meg az iTunes, egyszerűen azért mert az a legkényelmesebb iPhone tool. Az AppStore is működik jailbreak-elt készüléken.

> Ráadásul az apple görcsösen ragaszkodik a fully controll -hoz.

helyesen: full control

Amúgy nem nagyon kerülhető meg az iTunes, egyszerűen azért mert az a legkényelmesebb iPhone tool.
Olyant lehet csinálni az iTunesszal, hogy ha egy géppel összeszinkronizáltam egy iPhonet (iPodot), akkor utána egy másik gépen teszek fel rá zenét, filmet, képet, programot anélkül, hogy az addigiakat letörölné? Komolyan kérdezem.

Most komolyan nem erted a problemat?
Atmesz Jozsi haverodhoz, es megmutatja a legujabb lady gaga szamot, ami neked annyira megtetszik, hogy hazafele is azt szeretned hallgatni a mezon setalva. Jozsinak is van almas telefonja is igy iTunere. Masa nincs, bluetooth ilyesmi (nem tudom mi van az iphoneban). Tehat marad a kabel es a iTuner. Senki nem mondta hogy Pisti, Jozsi haverja ket gepet szeretne hasznalni...

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

Próbáltam nem arra gondolni, hogy médiafájlok illegális terjesztését fogod felhozni remek példaként. Nekem a modemes idők vége óta nem perspektíva a "havernál másolás". Ha tetszik egy szám, azt a telefonomon rögtön be tudom azonosítani a Shazam-mal, ezután pedig megvásárlom <1 EUR alatt.

iPhone kábelt meg pláne nem szoktam menetrendszerűen cipelni főleg nem "a haverhoz".

Mihelyt lehet itthon legalisan itunesbol zenet venni, ez valoban egy mukodo opcio lesz, vasarlashoz ellenben nehogy nekem kelljen mar trukkozni US/UK accounttal 2010-ben..
(Igen tudom, h redeem voucher meg stb, de a fenti "nehogy mar" erre is vonatkozik)

Jameg raadasul ha nem mainstream vackot hallgat az ember, az nem mindegyik store-ban lesz elerheto.. legutobb amit kerestem, az ugyan elerheto volt, de pl csak Hollandiaban.. akkor most regisztraljak be mindig annak az orszagnak az store-jaba, ahol vegulis megtalalom azt a zenet, amit keresek? :)

Pedig éppenhogy teljesen felhasználóbarát.
Csak valami kis átalányjogdíjat kell fizetnem az üres adathordozók megvételekor, és orrba-szájba tölthetek le magáncélra.
Ennél felhasználóbarátabb megoldást ki sem lehet találni, legfelejeb még az lehet felhasználóbarátabb, ha az ASVA meg ezek naponta fel-ftp-znek egy-egy jó filmet a médiaszerveremre, hogy még evvel se kelljen foglalkoznom. :D

Tfh. barátnőddel szülőlátogatásra mész. Van egy iPad-ed, amire otthon feltöltöttél egy csomó képet, majd átmész barátnőhöz, aki szintén szeretne képeket feltölteni az iPad-re, mivel kényelmesebben lehet vele prezentálni szűk körben a képeket, mint egy laptopon (esetleg szülőknek egyáltalán nincs gépe).

Hivatalosan megoldható-e az, hogy a saját magad és barátnőd által készített fényképek két különböző gépről kerüljenek fel az iPadre iTunes segítségével?

"Csomó" képről volt szó, nem "pár Gb"-ról. Vicces ahogy tologatod a feltételeket.

Egyébként teljesen életszerűtlen a példa, mert

1. Apple user
a, nem választ linuxos barátnőt, mert:
- linuxos nők nem léteznek
- az a néhány aki mégis, az ronda
b, Mac-es nővel
- nincs szükségük eszközről-eszközre másolgatásra, mert az asszony is rendelkezik képek vetítésére remekül alkalmas eszközzel, hiszen Apple user

2. Linuxos userek
a, döntő részben nincs barátnőjük
b, ha mégis van, akkor
- a barátnőnek nincs linuxa (mert a linuxos nő ritka - meg ugye ronda), gtkpodja, pláne ingerencia hogy használják (helyette van mondjuk iPhone-ja, mert a nők nem szeretnek szopni...az IT eszközökkel :)
- ha a linuxosnak mégis van linuxos barátnője, akkor kettejük nerdy világába nem fog bekerülni egy iPad

Ha jól tévedek, pont a zenekiadók óhaja volt, hogy ne lehessen az ipodra és leszármazottaira bárhonnan zenét feltölteni. Amúgy az ipod (és leszármazottai) képesek mobil drive-ként működni, de lejátszani valóban csak az otthon feltett zenét lehet. Ez, amióta ipodom van, talán csak egyszer okozott "problémát", de igazából nincs olyan zene, amivel ne tudnám megvárni mig hazaérek és beimportálom az itunes adatbázisába.

Ave, Saabi.

Van rá egy csomó kényelmes megoldás. Pl. gtkpod, amit használok. Wndowsos megoldások is vannak, de azokat nem ismerem. Ammiatt kérdeztem ezt egyébként cannibaltól, mert azt írta, hogy az iTunes a legkényelmesebb megoldás iPhonehoz. Kíváncsi voltam, hogy mennyire szemellenzős. Mint kiderült, az. De ezzel már nagyon off vagyok.

Tökéletesen megy iPod 3G 4.0 alatt. Kényelmesebb mint a spirit :)

8 db iphone-on (4g, 16gb és 32gb, de ez nem nagyon számít) tesztelve, mindegyiken hibátlan. 6 db párizsi vétel, 2 db most hétvégén, londonból. ennél egyszerűbb jb nem is kell :)

szerk.: ma, egy szintén párizsban vásárolt iphone esetében viszont nem ment a jailbreak, az oldalon lévő slidert elhúzva "host nem található" hibát pöfögött a képernyőre. 3-4 alkalmat követően kapott egy rebootot és már azon is működött.

A PDF fájlokat érdemes lehet elkerülni, mert úgy néz ki, hogy a PDF megjelenítésért felelős komponensben van valami ismeretlen hiba. Azt exploitálja.

--
trey @ gépház