Új, nagyteljesítményű core router-t mutatott be a Cisco

Címkék

A Cisco Systems tegnap mutatta be új, következő generációs Internet core router-ét, amely a vállalat szerint háromszor akkora kapacitású, mint a jelenlegi verziók. A Cisco vezérigazgatója szerint az Internet gyorsabban fog bővülni, mint azt bárki várta. Az új CRS-3 teljes terhelés esetén képes 322 Tbit/sec sebességre, ami a vállalat szerint nagyjából háromszor akkora, mint a 2004-ben bemutatott, jelenlegi CRS-1-é és több mint 12-szer nagyobb, mint a legközelebbi versenytárs által gyártott hasonló eszközé.

A Cisco, hogy érzékeltesse a teljesítményt, elmondta, hogy a CRS-3 felhasználásával le lehetne bonyolítani egy olyan videokonferenciát, amelyben Kína minden lakosa egy időben részt venne. Vagy át lehetne küldeni a Library of Congress-ben található összes nyomtatott tartalmat egy másodperc alatt. Vagy minden eddig leforgatott filmet 4 perc alatt.

A részletek itt.

Hozzászólások

"Vagy bármely eddig leforgatott filmet 4 perc alatt."
"(...) every movie ever made in four minutes, (...)"

's/bármely/minden/'

De bosszantanak az ilyen barom megfogalmazások, amit hozzánemértő vadbarom termékmanagerek írnak:

"át lehetne küldeni a Library of Congress-ben található összes nyomtatott tartalmat egy másodperc alatt"

Tegyük fel, alsóhangon hogy 40 Terabájt a LoC tartalma. Azt átvinni ugye kellhet a 320 Terabit/sec. De ez a router backplane kapacitása. 100 Gbit/sec-nél nagyobb line interface nincs rajta. Ekkora a max.

Max akkor tudnák átküldeni rajta a LoC-ot egy másodperc alatt a fenti kritériumok mellett, ha beletesznek 6400 db. 100 gbit/sec-es interface-t ebbe az egy kütyübe, és elosztják 3200 kiszolgálóra, és 3200 kliensre... na úgy. De ez így csak annyit jelent, hogy megint működött a bullshitgenerátor.

...vadbarom termékmanagerek...
...működött a bullshitgenerátor...

Egyrészt értelek. Másrészt meg azon gondolkodtam, vajon én hogyan szemléltetném ezt az átviteli teljesítményt laikusok számára. Azt hiszem, ugyanígy, tehát kénytelen vagyok belátni, hogy egy bullshitgenerátor vadbarom vagyok. Jó leszek termékmenedzsernek. Küldök is egy CV-t a Cisconak...

---
Science for fun...

Laikusok szerinted mikor vesznek ilyen core routert, akinek "konyhanyelven" kell demonstrálni, hogy milyen teljesítményre képes a cucc. Szakembernek/szakbarbárnak, meg elég ha a számadatot megmondják, fogja érteni. Max a döntéshozó nem érti, akinek a zsebéből a Cisco a pénzt ki akarja "énekelni", és ezért indult be a bullshitgenerátor

Segítek: te - a laikus ;) - soha nem fog venni ilyen CRS-3 routert, így a jól hangzó és könnyen érthető marketing szöveg nem azt a célt szolgálja, hogy hátha mégis beraksz egyet belőle a spájzba, hanem azt, hogy amikor majd a kis cégedhez switchet vagy soho routert kell venni, akkor a Cisco nevet meglátva (esetleg pont egy Linksys eszköz dobozán :)) elismerően csettintsél, hogy "na igen, ők gyártják a világ leggyorsabb routerét, úgyhogy ez az eszköz is biztos messze felül múlja a többi konkurens terméket, nekem is bőven jó lesz, ezt választom..."

HTH :P

ja :) Csak az a baj, hogy én nem így veszek otthonra a spájzba Linksys routert. És ami van azt se azért vetem mert Linkcisco, hanem mert megy rajta az openwrt, dd-wrt, tomato és társai. :)

Ennyi erővel Saab 9.5 Aero-ot is vehetnék a Volvo S80 T5 helyett, mert a Saab gyártja azokat a vadászgépeket, amik fogalmamsincs hány mach-hal repülnek és akkor az autók is biztos gyorsak. A Volvo meghet a búsba, mert ők csak autókat gyártanak, repülőket meg nem, szóval a Volvo-k biztos lassúak.
Mindkét esetben annyi a közös vonás, hogy egy cég gyártja mindkét terméket...

"Laikusok szerinted mikor vesznek ilyen core routert..."

Nyilván soha. Viszont ez az írás nem is üzleti ajánlat, hanem egyszerű hír volt egy láthatólag általános érdeklődésre számot tartó hírportálon. Megfelelő a stílusa, de persze nem érti, aki nem akarja.

---
Science for fun...

Az tény, hogy nem értek hozzá, de ha 2004-hez képest csak 3x-os a teljesítmény, a Zinternet meg úgy terjed ahogy, akkor nem fogjuk mi megszívni?

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Ebben azt nem értem, hogy hogyan jut el az a 322TBit/s a dobozig. Ez 322 000 darab gigabites kapcsolat. Hogyan fér el ennyi kábelvég rajta?

hmm, ebből 10-15 darabnál eladnak többet a világon?