Con Kolivas: 2.6.33-ck1

Címkék

Úgy tűnik, hogy -ck patchset visszatér. Legalábbis egy release erejéig biztos. Con Kolivas, az ausztrál orvos és hobbista kernelfejlesztő korábban rendszeresen adott ki saját patchkészletet. Majd 2007-ben bejelentette, hogy megszűnik a -ck patchset.

Az okok közt mindenfélét sejteni, tudni véltek: megfáradt, a foltjait rendre nem fogadták be a mainline kernelbe, személyes ellentétek más kernelfejlesztőkkel stb. Tavaly aztán Con hosszabb hallgatás után visszatérni látszott egy Brain Fuck Scheduler (BFS) névre hallgató processz ütemezővel. Most pedig bejelentette az első patchkészletét a nemrég kiadott 2.6.33-as kernelhez. A 2.6.33-ck1 célja, hogy növelje a rendszer válaszadó-képességét és interaktivitását különösen desktop-on, de egyébként minden más workload mellett. A patchset természetesen tartalmazza a BFS ütemezőt is. Kolivas korábban kijelentette, hogy nem célja, hogy újabb munkái bekerüljenek a mainline kernelbe. A bejelentést viszont az LKML-en tette.

Hozzászólások

Tulajdonképpen már a 2.6.32-es kernelhez is kiadta ezt a patchkészletet tavaly decemberben. Az már más kérdés, hogy akkor ezt külön nem jelentette be (én legalábbis nem tudok róla), így a legtöbben (köztük én is) csak nemrég vették ezt észre.

Érdemes vele patch-ölni? Én most hallottam róla először.
---------------------------
Oszt jónapot!

Ez a FUD. :)

Mingo azt mondta, hogy az ő 8 core-os (+ HT) gépén (ami a BFS készítője szerint a legtöbb ahol még esélyes, hogy a BFS jobb) nem volt jobb.

Hogy a BFS nem ér semmit 1-2 core esetén azt nem mondta.
Azt is mondta, hogy a BFS nem fog bekerülni a mainline-ba, (az okok számomra nem világosak), de köszöni a munkát, és ha lesz a BFS-ben arra érdemes ötlet, majd lelopja.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Es most akkor telleg eljo a Binugz Desktop Eve 2010?