Elérte életciklusa végét az openSUSE 11.0

Marcus Meissner tegnap bejelentette, hogy a július 23-án kiadott utolsó biztonsági frissítéssel hivatalosan befejeződött az openSUSE 11.0 támogatása. Az openSUSE 11.0 - amely 2008. június 17-én jelent meg - két év és egy hónapon keresztül kapott támogatást. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Az első openSUSE-m volt, anno nagyon kedveltem :)

9.0val kezdtem anno. mái napig egyébként 10.3 ketyeg 2 szerveremen. nagyon stabilak

Én még a 6.4-essel kezdtem. Akkoriban még minden működött. Vagy csak az idő szépítette meg az emlékeket?

Igen. Hegeszteni kellet akkor is. Emlékszem mekkorát szívtam az X-el a 5.x alatt, mire beüzemeltem. Pedig egy sima s3 virge vagy trio volt a kártya. 3 nap volt mire letöltöttem az x frissítést és drivereket, persze win 98 alól. Még a szépreményű chip magazinos változat volt és fel is hívtam őket, mert más fórumot nem ismertem, és segítettek. Most így visszagondolva, hihetetlen.
Mai napig szinte ugyanezek a problémák fordulnak elő. Mintha semmi sem történt volna.

Egy barátom laptopján döglött be a Windows, és pár napra kölcsönkérte az Asus Eee 1000h-mat, amin openSUSE 11.2 van KDE-vel meg compizzal. Excel fájlokkal kell valami ügyfeleinek demonstrálnia valamit, és eddig azt mondta, hibátlanul működik, és jól kézreáll. Még nem használt Linuxot, de elkezdett gondolkodni az átálláson. Egyelőre megpróbálom lebeszélni szegényt...

Na akkor már öreg vagyok; az 5.3-al kezdtem :) Azóta is fent van a gépemen. Bár a mostani frissítés nem túl jól sikerült az nv drivert nem tudtam még alá tenni. De alatta lesz.

Á, rosszul írtam. 5.3 óta folyamatos a frissítés. A 6.1-t még dobozos változatban is megvettem. 6.4 után volt egy kis szarakodás a cég körül ami a termékre is kihatott és így a 7.x után sokáig csak próbaként rakosgattam fel a soros disztrókat. De az opensuse léte óta újra folyamatos a használata. :)
Az ubuntut próbáltam és már mentő rendszernek be is jött egyszer-kétszer, de ettől függetlenül viszolygok tőle. (Megmondani nem tudom miért:)