Befejeződött az első Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás

Címkék

2009. október 31-én, a BME Informatikai épületében lezajlott az első budapesti Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás, melyre közel háromszáz érdeklődő látogatott el. A konferenciát - az értékelőlapok tanulsága szerint - a hallgatók és a kiállítók egyaránt hasznosnak találták, a válaszadók szerint a konferencia tartalmas volt. Ezúton is köszönjük a pozitív és konstruktív kritikákat, melyeket jövőbeni munkánk során igyekszünk figyelembe venni.

A konferencia anyagából egy majd kétszáz oldalas konferenciakiadvány is készült, mely letölthető a rendezvény honlapjáról. Az anyag ebben a formában nem jöhetett volna létre az előadók, valamint Zelena Endre, Baráth Zsolt és Kiss Gabriella munkája nélkül.

A konferencia végén a hallgatóság értékelőlapokon szavazhatott a legjobb előadóra. Az előadások magas színvonalát mutatja, hogy minden előadó kapott szavazatokat, és rendkívül szoros volt az élmezőny. A hallgatók az alábbi két előadást szavazták meg holtversenyben a legjobbnak:

  • Höltzl Péter (Balabit IT Security): Központosított napló gyűjtés, classifikáció és előfeldolgozás syslog-ng OSE és más szabad eszközökkel
  • Kis Gergely (MattaKis Consulting): Google Android

A konferenciát szervező FSF.hu Alapítvány egy-egy 2TB-os külső diszkkel gratulált a nyerteseknek.

A konferencia előadásainak prezentációi napokon, a rendezvényről készült videófelvételek pedig heteken belül elérhetők lesznek a konferencia honalpján: http://konf.fsf.hu

A konferencia szervezője: FSF.hu Alapítvány
Fő támogató: Andrews IT Engineering
Kiemelt támogató: ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft.
Kiemelt médiatámogató: IT Cafe
Ezüst fokozatú támogatók: Balabit IT Security, Linux Akadémia, Radix Technologies
Médiatámogatók: FLOSSzine, HUP
Támogató: Novell Magyarország

Hozzászólások

+1, nekem is nagyon tetszett
A konferenciaanyag nyomtatasban is meg fog jelenni? Ha igen, mindenkepp rendelnek egyet. Ha meg dvd melleklet is lenne hozza a videokkal, akkor az maga lenne az alom. Persze en is meg tudom ezt mind magamnak oldani, de lesz "hivatalos" valtozat, akkor inkabb valasztom azt.

Felmerült, hogy előrendeléssel csinálunk egy nyomtatott változatot. Azért így, mert egy ekkora könyv nyomtatása jelentős költség, és nem szeretnénk, ha a nyakunkon maradna. Így se volt olcsó a konferencia. A támogatók nagyon rendesek voltak, de nem lett nullszaldós. Gondolom sejthető, hogy ez nem azt jelenti, hogy nyereséges lett. :S Most az itthoni hangolatot kell rendbe rázni, az elmúlt hetek szervezése nem adott túl sok lehetőséget családozni :( Úgyhogy leghamarabb hetek múlva van esély az igényfelmérésre.

Hajrá! Ha Gabi, ahogy írta nekem, átnézi újra az elkészült anyagot, illetve ha azok, akik letöltik/elolvassák jelzik a hibákat, akkor a tényleges papír-alapú verzióban az addig meglelt hibák javítva lesznek, ezt be merem vállalni.

Családi programnak javaslom a vasárnapi Monoton (mini)maratont, pláne, hogy jó időt mondanak a hét végére.

[off]Igen, most. Ha jó idő lesz, akkor a családot is viszem, és közösen megyünk egy kört, aztán beleüttetem a Budapest kupa igazolófüzetbe a 25. stemplit (pontosabban 24. mert a Pirosra nem vittem magammal -- picit ugyanis elaludtam, mert elég későn (vagy inkább korán?) lett kész a kiadvány...)
Levezetésképp meg egy félmaratont köts... szóval három órán belüli teljesítéshez szükséges módon :)akarok megcsinálni.[on]

Kiírhatnátok a hup-os nickjüket is, hátha attól többeknek leesik a kikicsoda.

Nagyon köszönöm én is!
Átlapoztam a kiadványt és sok érdekes dolog van köztük!

A konferencia kiadványt én is letöltöttem még tegnap este. Csak egy előadás anyagát olvastam át eddig, de az nagyon tetszett, világos és érthető volt, és valószínűleg hasznos is lesz ha majd elkezdem használni az uDS-t. :-{)E
A tartalomjegyzék alapján a többi téma is érdekes.
Köszönöm a szervezőknek, hogy ezzel ahhoz is eljuttatták az előadásokat akik a helyszínen nem tudtak jelen lenni. Bevallom nehezen mozdulok ki Nyíregyházáról BP-re.
Köszönöm, köszönöm.
--
http://pc.rulz.hu
не закурить! (Ne gyújts rá!) не куриться! (Ne dohányozz! Ne füstölögj!)