MorphOS 2.4 - Mac mini G4 támogatással

Címkék

A 2.3 után bő két hónappal megjelent a MorphOS 2.4-es verziója, az ötödik kiadás a 2.x sorozatban, amely végre elhozta a sokak által várva-várt, régóta beígért Apple Mac mini támogatást. A MorphOS által támogatott hardverek listája így kibővült a PowerPC G4-es processzorokkal rendelkező Mac mini gépekkel (az összes hardver revízió támogatott).

Az új 2.4-es MorphOS természetesen nem "csak" a Mini tulajdonosoknak készült, a már meglévő Pegasos1/2 és Efika felhasználók viszont főleg hibajavításokat és néhány apróbb újdonságot kaptak. A MorphOS 2.4-et bárki szabadon letöltheti és kipróbálhatja Mac mini, Pegasos 1/2 vagy Efika gépén (30 perces időkorlátozással, az ezt eltávolító regisztráció 150 EUR). Regisztrált 2.x felhasználóknak az új verzióra frissítés ingyenes.

Változások listája (angolul) itt, letöltés itt. Segítség a MorphOS és az OS X egyidejű telepítéséhez (nem hivatalos) itt. A telepítés folyamata képekben itt.

Hozzászólások

végre. évekkel korábban kellett volna. most már legalább nemcsak olyan hardverre lehet új Amigaszerű OSt telepíteni, amelyek két kontinensenként egy webshopból kaphatóak. bár az PPC Macmini is lassan már csak secondhand boltokból kapható, de legalább sok van belőle. még Magyarországon is minden megyében lehet találni, minimum használtan.