Szabad Szoftver Konferencia Szegeden + Magyar Szabad Szoftver Ki Kicsoda

Címkék

Már csak 3 nap, és kezdődik a szegedi Szabad Szoftver Konferencia! A program színvonalasnak ígérkezik. Ha tervezel jönni, kérjük regisztrálj. A programok mellett póló, toll, bögre és hűtőmágnes is lesz szabad szoftveres logókkal, ez utóbbi ha minden jól összejön, akkor minden regisztrált embernek ajándék, a többi önköltséges.

A konferencia szervezése közben rádöbbentünk, hogy nem is olyan egyszerű tudni ki kicsoda a magyar szabad szoftveres világban. Ezért, mint ezen a területen az egyik legaktívabb egyetem, tervezünk létrehozni egy magyar szabad szoftveres ki kicsodát, ahova itt tudtok bejelentkezni.

A szabad szoftver filozófiáját követve tervben volt egy jótékonysági akció, ahol a felajánlott (akár régi) gépekre telepítünk szabad szoftvereket, majd eljuttatjuk rászoruló intézményeknek, illetve non-profit, vagy pénztelen közintézményeknek telepítünk Drupal alapú honlapot. "Aktivisták" jelentkeztek, de se ez irányú felajánlások, se igények nem érkeztek, ha addig is így marad, akkor ez a rész kimarad.

U.i.: Érdemes figyelemmel kísérni a hasonló budapesti szervezést is
U.i.2.: Budapestieknek: a szponzorunktól le kellene hozni egy rollup-ot a konferencia kezdetére. Napközben (9-17) érte kéne menni: http://www.balabit.hu/company/contacts/ Mondjuk 5 ezer forinttal beszállnánk a benzinköltségbe. Be tudja valaki vállalni?

Hozzászólások

Sajnos csak délutánra tudok odaérni, de regisztráltam. Amúgy nem nem volna érdemes az Irinyi-kabinetben és/vagy a TIK-ben kiplakátolni a rendezvényt?

4 GB RAM van a gépekben ez tény, de ebből csak 256 használható (free -m kimenete alapján).

A probléma ott van, hogy a rendszergazdák valami speces virtualizációval azt akarják elérni, hogy egyszerre fusson windows és linux a gépeken, és ezek közt pillanatok alatt lehessen váltani, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem sok sikerrel.

Jobb mint a vizsgaidőszakban, nem? :)

Emlékszem az ELTE-n géptermi ZH-ra, amit a rendszergazda által gondosan kialakított (gondolom chroot) környezetben írtunk. A rendszergazda nyilván vi-t használt, mert a chroot-ban nem volt emacs, meg ő biztos egyből csak hibátlan programokat írt, vagy fejben debuggolt, mert gdb sem volt benne. Végül is nem szólhatok egy szót sem, fordítóprogram az volt...

gondoltam, hogy valamelyik hoborgo okostojas ellovi ezt. meg ha mondjuk autorol es annak szervizeleserol beszelnenk akkor meg csak megertenem az ilyen valaszt, de igy... legalabb tanusits olyan magatartast mint aki tudja mirol van szo es a szakmaban dolgozik, ne csak annak orulj, hogy vegre nem te allsz a f@sz rossz oldalan. nem kene ugy tenni, mint aki mindent tokeletesen, hibatlanul elvegez. raadasul olvastad barkitol is aki ott dolgozik, hogy kifogast keresett? nem. nem kene nulla infoval csipobol tuzelni. na ez is marhara unalmas.

te beszelsz hoborgesrol? eddig masrol nem szolt a velemenyed. de igazad van, vegre jol megmondhatod, hogy a masik mekkora luzer es amugy dogoljon meg a szomszed lova is! :) csak ugy magyarosan.
en meg nem sirok, kozom nincs az egeszhez, csupan ralatok, ugyhogy ezt a reszt hagyhatod is, mielott belelovalnad magad.

mint felhasznalo nem lehetek felhaborodva, hogy nem tudom hasznalni az egyetemi labort?
mint oktato, nem lehetek felhaborodva, hogy azok a szoftverigenylesek sem keszultek el, amit mondjuk az ember nyar vegen adott le?
vagy hogy a diakok nemtudnak egy nyamvadt zipet kicsomagolni a csodalatos nfs homeon, mert csodalatos sebesseggel szalad?

most komolyan, nehogy mar en legyek a szemet paraszt azert, mert hasznalni szeretnem az infrastrukturat. bocsanat. megyek, leterdepelek a sarokba...

legyszives, kukoricara! :)) ne menjen el a hangnem ilyenbe, bocsanat ha tamadonak tunt.
arra akarok celozni, hogy NEM ismerik egyesek a masik oldalat. de latom nem mindenki erti meg ezt,
ezert a peldadon at hozok masik peldat: szerinted hany oktatot talalja ki az utolso(!) pillanatban mit szeretne? vajon atfut az agyan, hogy melyik alkalmazast esetleg mennyi ido erre felkesziteni? ne apt-get install foobarokra gondoljunk.
na most aki dolgozott mar ilyen helyen vagy ralat valamennyire az erti. aki nem az hoborog, mint itt egyesek. en azt is ertem, csak szeretnem az elet elvenni.

persze, ez nem is kerdeses, teljesen jogos az elvaras, csak kicsit tulzasba estunk ugy erzem "egymas" keze munkajanak minosegi megkerdojelezesevel, kicsit az egesz hupon ezt latom, es szemely szerint nekem nem annyira tetszik, de ez masik thread lenne es annyit nem irok ide, hogy most nekialljak ezt elemezni.
en igazan nem akarom megvedeni a bagazst, de tudom, hogy mi melo megy ott, mi a hattere az egesznek, es most valaki vagy elhiszi
nekem vagy nem, de nem csak azon mulik, hogy ki milyen minosegu munkat ad ki a kezebol.
reszemrol off, remelem kicsit tagabban latjuk a vilagot ezutan.

hidd el en szeretnem a legjobban ha ilyen egyszeru lenne. ha te ilyen komoly arc vagy, hogy spiritualisan elegge fejlett vagy a vilag 0 es 1 leirasaba, minden elismerem. de vigyazz, mert a csillagkapuba is aki mar ilyen komoly szinten atlatta a dorgest, az elobbutobb felemelkedett. ott meg mar nincs esz osztas am! :))

ez ugyan itt offtopic egy kicsit, majd trey beszol ha mar nagy az SNR :), viszont kivancsi lennek, ha van egy ember, es elegedetlen az eletkorulmenyeivel (fizetes, allas, tudas, kollegak, etc), miert nem valtoztat?

ertem en, hogy gazdasagi valsag, meg etc, de szerintem munkat mindig lehet talalni. olyan me'g nem volt, hogy nem kellett dolgozni.. :))

Jótékonysági akcióból lesz valami?
Anno Vector csinált a bP-vel ilyet. Mit gyűjtötök? Nekem sok működő kacatom van p1-p3 korból, ha lesz akció összeírom és elküldöm.

>>: sys-admin.hu :<<

A poszt beküldésének időpontja vajon véletlen? :D

Szép napot!

Ha él még rollup "cipelés", akkor én szívesen leviszem!
Kereshetsz priv-en, vagy akár itt is...

Üdv!

Habár regisztráltam,és lélekben veletek leszek,mégsem tudok elmenni mert
feleségem kórházba megy csütörtökön(szülni).A kérdésem lesz-e valamilyen irásos összefoglaló illetve terveztek videófelvételt?
ps: ha hangzó formában valaki archiválná a BSD témájú előadásokat nekem az is megérne egy láda sört.
Minden előadónak és résztvevőnek tartalmas időtöltést kivánok.
____________________________
Az ellentetes velemenyek soha nem zavartak. Ami zavar az a tudatos rombolas es az onkontroll hianya.

A kikicsodás részhez csendben hozzátenném, hogy tavasz óta hasonló célú rendszerezett oldalak létrehozására van a közösségnek lehetősége a linux.hu oldalon is.

A konfra sajnos most nem tudok elmenni, ez a hétvége a családé. De az október végi budapestire megyek :-)

Sok sikert!

--
Slapic
http://slapic.hu

A FLOSSzine többedmagával is képviseli magát. Van aki (közülünk) vállaltan, van aki kevésbé...
A budapestinek médiatámogatói is vagyunk (standdal leszünk jelen), a Szegedinek valamiért nem lehettünk...

Szerintem a rollup is megoldható részünkről...

Húú mennyi ismerős arc! És még az MS is! Hmm.... :)