Postgis 1.4.0

Címkék

Megjelent a PostgreSQL térinformatikai kiegészítő csomagjának, a PostGIS-nek a legújabb, 1.4.0-ás verziója. Ez a változat már támogatja a PostgreSQL-nek a hónap elején megjelent 8.4-es sorozatát is.
A fejlesztők ezután az 1.4.x (és a további) sorozatokon belül nem fognak hozzányúlni az API-hoz, megkönnyítendő ezzel a programjukra épülő alkalmazások készítőinek dolgát.
A hibajavítások mellett az új változat tartalmaz még számos új funkciót és optimalizáltak több dolgot.

A bejelentés és az újdonságok részletes listája itt.

Hozzászólások

"nem fognak hozzányúlni az API-hoz"

Jó lenne ha ezt más fejlesztők is meg tudnák valósítani, de éppen erről volt egy vita a közelmúltban a Linux kernel kapcsán.

Lehet, hogy nem volt teljesen egyértelmű:
Az 1.4.1-ben, 1.4.2 vagy akármilyen 1.4.x-ben nem fognak megjelenni olyan új funkciók, amelyek az 1.4.0-ban nem voltak meg. (És a meglévők működése is változatlan marad) Csak hibajavítások és optimalizálást jelentő fejlesztések kerülnek bele a sorozat későbbi tagjaiba. Új dolgok csak az 1.5.0-val érkeznek majd.
Korábban ez nem volt így, az 1.3.4 például tartalmaz több olyan függvényt, ami az 1.3.3-ban még nem létezett.

ugy hivjak, hogy BSD. van ilyen, hogy "policy", biztos hallottal mar rola. az idevago ugy szol, h major verzion belul (tehat minor verziokban) az ABI valtozasok tiltottak. csak major verziovaltaskor lehet ABI valtozast csinalni.
egyebkent meg nemtudom, hogy mit vagy ugy oda a 2.6-os binux kernel egy _stabil_ branch ;)