KDE 4.2.2

Címkék

A KDE fejlesztői közösség bejelentette a K Desktop Environment 4.2.2-t (kódnevén "Cano"), mint a 4.2-es verzió második lokalizációs és szerviz kiadását. Benne szokás szerint egy rakás hibajavítás, teljesítménynövelést célzó fejlesztés és lokalizációval kapcsolatos aktualizálás található. Benne egyebek mellett:

KDE 4.2 desktop

  • stabilitási javítások a KRunner-hez
  • teljesítménynövelő fejlesztések
  • hibajavítások, teljesítmény növeléssel kapcsolatos javítások és optimalizáció KHTML-ben

A részletek itt.

Hozzászólások

Akkor ismét... forgatunk, forgatunk... :)

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Hááát... nem tudom. Egykor szinte KDE őrült voltam, de ezt a 4.x.x sorozatot akárhányszor nézem meg, a lekisebb lelkesedést sem érzem iránta.

De ez biztos csak az én "hibám".

Ezzel valahogy én is így vagyok. A 3-ast nagyon szerettem, a leghasználhatóbb volt számomra. De a 4-es nem szeretem :( Vártam, hogy majd a 4.2-vel változik a dolog, de sajnos nem, bár most már sokkal használhatóbb. Úgy érzem, hogy túl sok benne a csicsa, úgyhogy azóta inkább XFCE... De vissza-vissza térek, hogy hátha beleszeretek, eddig nem sikerült.

Nekem tetszik a 4-es.

DE még kiforratlan. Van egy csomó dolog, ami vagy teljesen hiányzik, vagy mondjuk a hármasban választható volt, hogy így úgy vagy amúgy működjék, de itt csak egy lehetőség van (és persze nem az, ami nekem kellene), vagy vannak új dolgok, amik ötletnek jók, de a jelenlegi állapotukban használhatatlanok.

Egy példa: 3.5-ben a hőmérsékletet nekem a taskbaron írja a kima, kb. 8 pontos betűvel. kb 2cm x 2cm részt foglal el.

4-esben a hőmérős izé, ha elindítom, kilóg a képernyőről. Lehet trimmelni, hogy kevesebb dolgot mérjen, de a végén akkor is ott van egy baromi nagy kijelző, mutatókkal meg minden... feleslegesen.

Én azt szeretem, ha az információ ott van, de nincs mellette felesleges helyfoglalás.

Az analóg műszerek nem kellenek. De nem lehet változtatni. Még. Gondolom később majd lehet.

Szóval most még várok vele, és nem állok át.

G

A KDE háza táján szinte minden héten olvasni egy csomó fejlesztést. Ha így megy tovább, akkor előbb-utóbb át kell térjek a Gnome-ról. Ott sajnos, mintha megállt volna az idő, vagy tényleg ennyire rossz a kommunikációjuk?

Igen, mégpedig a GNOME 3-asról.

Emlékszem, amikor a GNOME fejlesztők még bőszen mondogatták pár hónappal ezelőtt, hogy náluk nincs szükség nagyobb verziófrissítésre, mert a GNOME mindent tud, amit kell.

Ezek után most benyögik, hogy készül a GNOME 3-as.

Komoly verseny van. A GNOME-osok szerintem hálát adhatnak a KDE4-nek, mert ha nem lenne verseny, fejlesztés sem lenne.

nem tudom hogy ismert hiba, de számomra a kde4-ben a legnagyobb problémát az utf-8-tól eltérő kódolás használata okozza. ezeket a fájlokat sem átnevezni, sem megnyitni nem tudja. (de pl a fájlt nem kde4-es programmal nyitom dolphinból akkor már működik, mitöbb, képeknél még az előnézetet is legenerálja valahogy, de megnyitni már nem. ezen kívül el-el állítódik a billenytűzetkiosztás, valamikor teljesen, valamikor meg csak bizonyos részeken (pl a kicker-menüben)
szivesen reportolnék, de nem tudok angolul.

szerk.:
lassan_lassan azért magához tér a kde4 is, 1éven belül már egészen biztosan egy jó asztali környezet lesz. Az érdekes az lesz, hogy a gnome belátható időn belül kihoz valami nagyobb újdonságot, és azt nem "kde4.x nem kde4" módon követi el, akkor hogy fog alakulni a helyzet.

Pár napja tettem fel az új béta Ubuntu-t KDE-vel. Eddig teljesen használhatatlan, lassú volt a KDE4 képernyő kezelése, de ez az új verzió már nagyon gyors, sokkal gyorsabbnak tűnik a Gnome-nál. A rengeteg grafikai hiba is mintha megszűnt volna, igaz van még némi gond, de 10x kevesebb. A QTcurve témával pedig nagyon jól néz ki.

Szép is, használható is, gyors is, csak mi a fenéért erőltetik ezt a ronda ablakkeretet? Olyan nagyot ront az összhatáson, honnan a francból szedték elő ezt a rondaságot?