Forge.mil - saját SourceForge-ot hozott létre az amerikai honvédelmi minisztérium

Címkék

Matt Asay arról számol be a CNet-en a nyílt forráskód politikai és üzleti vonatkozásaival foglalkozó The Open Road rovatában, hogy gát szakadt át az Egyesült Államokban a nyílt forráskód szövetségi felhasználásában, mikor a honvédelmi minisztérium bejelentette, hogy saját SourceForge-ot hozott létre. A Forge.mil egy, a SourceForge.net mintájára készült nyílt forrású projekttárház, amelyet a múlt héten jelentettek be.

A Forge.mil "egy új weboldal, ahol a fejlesztők nyílt forrású szoftverprojekteken dolgozhatnak kimondottan az Egyesült Államok védelmi minisztériuma számára". - mondta David Mihelcic, a Defense Information Systems Agency (Disa) vezető technológiai tisztviselője.

"Ez valóban a SourceForge.net frissítve, hogy megfeleljen a Department of Defense (DoD) biztonsági követelményeinek." - folytatta Mihelcic.

A Forge.mil felhasználóinak smart kártyás azonosítást kell használniuk. A repository jelenleg három projektnek - köztük a Disa falai közül indult DoD Bastille-nek - ad otthont, de Mihelcic reméli, hogy a következő 6 hónapban újabb 20 projekttel bővül a Forge.mil.

A részletek itt és itt.

Hozzászólások

az oldaluk mar meg is halt :)

bar CAC kartya nelkul amugy sem volt hasznalhato.

Hm?

Ha csak a módosításhoz kellene kártya, akkor át tudnák nézni a forrást külső emberek is.

De nem csak a módosításhoz kell kártya, ahogy NagyZ írta, kártya nélkül a forrásokat senki nem látja kívülről.

Szóval ha senki nem látja kívülről, akkor hogyan kapnak ingyen átvilágítást?

G

Szövegértési problémád van? Olvasd el légyszives az én kommentem feletti kommentet, hogy lásd, én mire válaszoltam! Köszi.

Hint:
Nagy péter azt írta, hogy ha menne, jó lenne, de így, ahogy most van, haszontalan. Ebben, látom, egyetértünk. (Te, meg én meg nagy_peter, Husky meg nem)

Husky azt írta, nem haszontalan, mert a népek át tudják nézni. (Tehát a jelenlegi állapot, vagyis amikor az érdeklődők nem látják a forrásokat, az sem haszontalan, mert valahogy szerinte mégis át tudják világítani (ezt én mondjuk nem értem, hogyan))

Én megkérdeztem, hogy tudják átnézni, ha nem férnek hozzá a forráshoz a jelenlegi rendszerben, (amire Péter azt írta korábban, hogy így ez haszontalan).

Erre jössz te azzal, hogy "ha menne"... ami nem tudom, hogy kapcsolódik az én kommentemhez, mert mi a jelenlegi, haszontalannak nevezett állapotról "beszélgetünk", nem pedig arról, hogy ha nem lenne haszontalan, akkor mi lenne.
Azt, gondolom, senki nem vitatja, hogy ha hozzá lehetne férni a forrásokhoz, akkor lehetne elemezni a forrásokat.

Ha még mindig nem világos valami, kérdezz nyugodtan.

Vagy ha hiba van a gondolatmenetemben, akkor világíts rá, mert most nem értem, mire gondolsz.

G

Kellene valami hasonló nálunk is, abba lehetne beletenni az adófizetők pénzén vásárolt fejlesztések forrását. Benne lehetne a közintézmények által használt összes speciális program. Aztán csak a továbbfejlesztést kellene finanszírozni.