Reagált a Nokia a "Curse of Silence" SMS problémára

Címkék

Január elején számoltunk be arról, hogy a Nokia S60 készülékek SMS fogadó képessége megbénítható egy speciálisan összeállított rövid szöveges üzenettel. A Nokia most "javítást" adott ki a problémára.

A telefongyártó kiadta az SMS Cleaner-t a Nokia S60 3rd Edition (Initial or Feature Pack 1) készülékek számára. Az alkalmazás használatával rendbe lehet hozni az olyan készülékeket, amelyek megkapták a "Curse of Silence"-t.

A "javítás" legegyszerűbb módja az, hogy a készülékkel meglátogatjuk a Nokia SMS Cleaner oldalát és letöltjük az alkalmazást. A telefongyártó megjegyzi, hogy lehetnek még a mobil szolgáltatók várakozási sorában "Curse of Silence" SM-ek. Ha a telefon újra megkapja az üzenetet, akkor ismét futtatni kell az SMS Cleaner-t.

Hozzászólások

lol, akkor ez még mindig nem fix? :) nem értem, hamarabb összedobtak egy külön weboldalt meg egy alkalmazást?

--
joco voltam szevasz

Az enyembe nem kerult bele, konkretan nem tudom mikor adtak ki, de kb augusztusban jelent meg nalunk, azota 2x volt kiadva hivatalos firmware frissites, az utolso kb 2 hete, es szerepel az erintettek listajan. BTW annyira nem hiszem, hogy gond lenne, ez az sms mizeria, csak zavar, hogy egy tudott buggal adtak ki a telot, es azt is tudtak, hogy dec kornyeken nyilvanossagra kerul a bug. Nem egy pozitiv marketing huzas, egy olyan piacon, ahol a konkurencia evek ota eloszor elkezdte kiszoritani a piacrol, es elsosorban a nem-ar-erzekeny emberek vannak megcelozva :)

úgy érted, hogy a telefongyártóknak nincs befolyása annyi, hogy a készülékeikre és a hírnevükre oly veszélyes sms-eket a központban "hogy tudnák kigyomlálni"? szerintem ez igazán nem nagy ügy. max elhatározás kérdése. vagy te értelmesebbnek látod újra és újra bevenni a gyógyszert az oltás helyett?

--
xterm

automatikus?? banyek, azt hittem kis manók gépelgetik... ehh. szted erre gondoltam??! ahelyett, hogy csak jópofizol, el tudnád mondani, hogy az, ahol az üzenet várakozni képes továbbításig (kd fentebb) miért nem módosítható annak érdekében, hogy szívás ne legyen? értem én, hogy nem a nokia dolga, hogy milyen szolgáltató sorában áll az üzenet. csak tudod, ha a postának szólnak, hogy az egyik postás bombát vissz, akkor az nem csak legyint, hogy "és? nem nálunk robban". a hozzáállásodból arra gondolok, nem fogod még csak meg sem kísérelni érteni a hasonlat _célját_, csak "gondoltam egy próbát megér"...

--
xterm

a rendes GSM terminlogoiat most mellozzuk, mert van nekik nyolcvanmillio roviditesuk :-)

a lenyeg, hogy elkuldod az uzeneted, aztan az onnantol az IPn atszaguld soksok rendszer kozott, es ha nincs bekapcsolva a keszuleked/vagy a HSS/HLR epp nem tudja hol vagy (mert mondjuk cellak kozott mesz at, lefedetlen terulet, etc), akkor elrakja egy queueba. mikor bejelentkezel a halozatra, akkor ez a queue replyzodik ki Neked.

egy ilyen rendszerbe nem tudsz belenyulni, legalabbis en nem tudok erre modot (ha vki tobb idot toltott IMS-ekkel mint en, az majd kijavit, ha tevedek), a queuekra nem tudod azt mondani, hogy "felejtsd el" (max persze ha lejar a timeout). foleg, hogy a fold osszes ilyen rendszeret at kene nezni, hogy most hol kuldtek ilyet, vagy epp hol all sorban.. :)

ez nem olyan dolog, amit a nokia el tudna erni barhol. ugye az is jogi aggalyokat vet fel amugy, hogy egy harmadik fel belenezzen az uzeneteimbe.. meg ha az egy script is.

csak el lehetett mégis mondani cinizmus nélkül is, nem? ;) amúgy annyi információ hibádzott részemről, hogy vajon az épp ki nem kézbesített üzenetek "merre vannak" addig, ameddig nem tud továbbmenni. értsd: "központosított sor", vagy akár cellánként. a jogi része meg sajna csak arra jó itt, hogy mondhassák, hogy ők bizony nem tudnak tenni semmit. ha akarnának, akkor ezzel nem nagyon foglalkoznának sztem :)

--
xterm

Ha jól értem, akkor ez csak a factory reset helyett ad egy kevésbé fájdalmas megoldást, de a telefon bug megmarad? Ha meg jön egy újabb killer sms, akkor megint lehet sms cleaner-rel vacakolni?

Ezzel kapcsolatban az az erdekes, hogy honnan tudod, hogy megkaptad ezt a killer szutykot? Ugyebar ha valaki naponta 50 SMS-t fogad, akkor viszonylag hamar rajon, hogy nem oke, de mondjuk heti 1-2 sms hellyel kozzel... Akkor csak egy beszelgetes derithet fenyt a dologra.

"Megkaptad az uzenetem?"
"Nem. Kuldtel?"
"Aha"

Hinnye, akkor gaz van. Nokia honlapra el, cucc leszed, megnez, es remenyked, hogy jon uj SMS.

Meg jo, hogy en csak telefonalni szoktam, es ritkan hasznalom eme funkciot. Igy mondhatom, hogy engem nem erint. :)
--
Bárki aki aritmetikai módszerekkel akar előállítani egy véletlen számot, az a bűn állapotában leledzik.

Akkor tudod észrevenni, ha bekapcsolod a pánikok mutatását a telefonon.
A legegyszerűbben ezt úgy lehet megcsinálni, hogy létrehozol egy üres fájlt C:\Resource\ErrRd néven.

Ha bekapcsoláskor/periodikusan/akármikor egy olyan hibaüzenetet kapsz, hogy a WatcherMainThread USER 21 pánikkal meghalt, akkor megkaptad az SMS-t.

"A telefongyártó kiadta az SMS Cleaner-t a Nokia S60 3rd Edition (Initial or Feature Pack 1) készülékek számára."

és a többi?! azért mert nincs pénzem évente telót váltani már le vagyok sz*rva? nem hiszem el, hogy olyan nehéz lett volna kiadni s60 2nd fp3-ra is...

biztos hülye kérdés, de hátha ide kapcsolódik... van egy nokia telóm (6230i), ami az utóbbi napokban tett egy két furát és nem tudom miért. az egyik, hogy visszaállt az, hogy a hivásátirányítások aktívak lettek (megvételkor azonnal kapcsoltam ki, elég feltűnő lett volna az a 10-15 kattintás, ameddig véletlenül bekapcsolom), valamint az, hogy a hívások időtartamát nem számolja. ez elég nonsensz, sok értelmét nem látnám, hacsak "el nem akarja rejteni a kimenő hívásokat" (lehet ilyet ezzel egyáltalán??). tehát vagy belefutottam egy bugba, vagy elállítódott valamitől. de ha igen, mitől??

valakinek valami ötlete?

--
xterm

Nem kapcsolódik ide, a telefonod nem S60 platformot futtat - helyette a csak a nevében és kinézetében hasonlító S40 beágyazott rendszert.

De egy pár dolog:

  • A hívásátirányítást a szolgáltató kezeli (a telefon is mindig a szolgáltatónak küld egy kérést, ha beállítod/lekérdezed/lekapcsolod), így a legvalószínűbb szerintem, hogy a szolgáltató aktiválta valamilyen indokból. Kapcsold le újra.
  • A hívásidőtartam passz. Lehet bug az S40 rendszerben is.
  • Nincsenek "rejtett kimenő hívások" egy S40-es telefonon. J2ME-s játékokon/alkalmazásokon kívül nem tud más programokat futtatni (értsd nem okostelefon), így kártevőket se.