Pidgin 2.5.4

A Pidgin (leánykori nevén Gaim) fejlesztői a napokban kiadták a népszerű multiprotokollos azonnali üzenetküldő kliens 2.5.4-es verzióját. A Pidgin-nel egy időben frissült a Finch (a Pidgin text-alapú verziója) és a kettejüket hajtó libpurple függvénytár is. A változások listája megtalálható itt.

Hozzászólások

"* MSN
o Change Contact Server to temporarily fix connection problems. (Thanks to Youness Alaoui)"
Hát igen, ez vicces volt, hogy nem tudott csatlakozni. Mondjuk az msn-pecan projekt kisegített.

Most már nem hasal a címtáras hibával.

Je!

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Csak a félreértések elkerülése végett: a "nemtudottcsatlakozniazMSN" hiba szerver oldali volt, és fél nap alatt javították. Tehát nem kell hozzá se pecan se új pidgin.

Azért nem volna baj, ha valaki elolvasná, hogy mi volt a pontos hiba. A pecan proj azért segített, mert régebbi protokollt használ, ami normálisan működött. A másik kliens esetét is tudja ez magyarázni. Az is tény hogy nem a legjobban volt megírva a pidgin se, de azért a hiba minimum 50%-ban szerver oldali volt. Ebből levonni azt a követeztetést, hogy sz*r a pidgin kissé elhamarkodott. Amúgy nekem is van vele bajom, de erről a konkrét hibáról most kisebb részben tehetnek a fejlesztők, és nagyobb részben az ms. Nem kéne windowspistike szintre süllyedni hibakeresés ügyben. (Tegnap még ment, ma meg nem, szaravindóz. Na majd újrainstallom, ezt akkor jó lesz)

Tudom, hogy offtopic, de elmondanátok, hogy milyen pluginokat használtok a Pidginhez, és miért?

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

guifications - felugró ablakban ír, ha valaki beloginolt, vagy ha mondott valamit (a mondott szöveget is írja)
előzmények - igazából ez nem tudom miért van bekapcsolva
jelölő vonal - csoport beszélgetésnél hasznos, bár nem bánnám, ha sima beszélgetésben is menne
szöveg cseréje - mindig "cask"-ot meg "cisnál"-t írok...
társalgás színei - elsősorban a rendszerüzeneteket színezi
új sor - ez nagyon idegesített, hogy nem volt gaimben
üzenetértesítés - villog a tálca
Ezek közül csak a legelső külső modul, a többi gyári.

Nem a beviteli mezőben új sor, hanem az ablakban, ahol megjelennek az elküldött és fogadott üzenetek. Tudod, vannak ilyen emberek, akik hosszú neveket írnak ki, vagy esetleg színezik, és akkor egy hosszabb szövegnél gyakran túl csordulna egy sor. Ezt oldja meg ez a bővítmény azzal, hogy rögtön új, üres sorban kezdi az üzenetet.

szebb lenne, ha ezeket a "formázásokat" kidobná a francba, ugye úgy érted?
a pidginben pont az a jó hogy gyors, pici és egységesen néz ki. akinek kell a live baromság, annak ott van az amsn, vagy mercury vagy akármi. én a custom iconokat is letiltottam mert olvashatatlan, nem lehet beszélgetni némelyik gyökérrel.

Én gyakran a legszűkebbre összehúzom a társalgások ablakát, és az minden munkaterületen látható. Viszont ilyenkor csak max. 3 fül fér ki egyszerre, a többinél görgetni kell. Ez azért is rossz, mert nem mindig veszem észre, hogy írt valaki, erre tudtok valami megoldást? Mondjuk ilyenkor a füleket rendezze egymás alá, vagy hasonló. :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

a pidgin latex plugin valóban nagyon jó, de csak akkor működik, ha odaát is van telepítve. jó lenne belőle egy olyan változat, ami az eredményt képként (emoticonként) küldi, hogy az is tudja olvasni, aki MSNmesszendzsörrel tolja. vagy mással.

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Intrepid
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog