Creative Commons Magyarország Alakuló Közgyűlés

Címkék

Művészek, alkotók kezdeményezésére 2008. október közepén megalakul a Creative Commons Magyarország Egyesület. Az Egyesület Szerzői Tagozatában zenészek, írók, digitális művészek, programozók és a többi tagozatban üzleti felhasználók, jogi szakemberek nem titkolt célja a sok szervezet által használt copyleft gyakorlat hazai megvédése. Az Alakuló Közgyűlés 2008. október 13-án lesz, helyszíne a BME MOKK. Bővebb információk itt.

Hozzászólások

Szia sas!
Érdekes a dolog. Nem tagok is ott lehetnek kíváncsiskodni, vagy be kell lépni az egyesületbe?
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Mint "régi" zenész, nagy örömömre szolgál ez a kezdeményezés. Remélem, stabilan működni is fog az egyesület! Szeretettel üdvözlöm az új szervezetet!

köszi, természetesen igazán örülhetünk majd, mikor bejegyzik, a stabil működés feltételeit az is segíti majd, hogy vélhetőn a MOKK is tagunk lesz, sőt, reményeink szerint a szervezet 1. elnökeként is egy onnan származó személyt tudunk megválasztani :-), amit még jónak látok, hogy rajtunk, szerzőkön kívül egy egész jó jogi csapat is alakulni látszik, és ha tagjaink lesznek a részben a CC-ből élő piaci és állami szereplők, akkor talán hatásosan tudjuk nyomni a copyleftet :-)

Szervác Attila - http://321.hu/sas

'CC alatt jelentetem meg a műveimet'

ez addig 1xű, míg CC-BY-SA, de ha mondjuk az NC is ott van, és szeretnél közös jogkezelést egyes felhasználásokra, akkor a jelenlegi Szjt szerint nem tudsz más alapvetőkre szabad felhasználást adni a felhasználóidnak, egy halom díjat be fog szedni tőlük a közös jogkezelő.

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Rátaláltam.

http://creativecommons.blog.hu/2008/09/08/a_creative_commons_magyarorsz…

"A CC lincencek meglévő szerzői jogi intézményrendszerbe való integrálásának támogatása"

Na így már értem. Azt hittem nincs összeférhetetlenség a magyar szerzői jogi törvények és a CC között. (Bár nem derül ki hogy van-e, és ha van, pontosan mi, de gondolom ennek kiderítése és kommunikálása lesz az első dolgotok.)