Kékhalált okozhat az iTunes 8 Windows Vista-n

Címkék

iPod vagy iPhone készülékek csatlakoztatásakor "kékhalált" okozhat a kedden kiadott iTunes 8 Windows Vista operációs rendszereken. A problémát nem sokkal azután vetették fel felhasználók az Apple Support fórumban, miután az iTunes 8-as verziója napvilágot látott kedden az Apple "Let's Rock" rendezvénye alatt. Az Apple egy "iTunes 8: If Windows Vista displays a blue screen error message when connecting iPhone or iPod" bejegyzést hozott létre azok segítendő azokat, akik belefutottak ebbe a problémába.

Hozzászólások

Hmmm... ennek pedig valami user space programnak kéne lennie, az meg nem okozhat kékhalált. Ezek imádják kernel szintre rakni még az OK button eseménykezelőjét is...

Nos:
- QT nem csak egy video nezegeto program, Windows-on sem, tobbek kozt ebben van implementalva egy teljes media konverter, etc,
- amit meg sem emlitett a cikk, az egy teljes Cocoa/etc (MacOS X frameworkok) wrapper for Windows is felkerul,
- gyanitom az a sys is egy wrapper iTunes es a Windows kozott.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Hmm ... szerintem meg nem, nem kerül fel a Cocoa Windows-ra. Az iTunes C++-ban van írva (és nem Objective-C-ben), ehhez neki pedig elég a CoreFoundation (ami C alapú). A QuickTime szintén C, esetleg C++ alapú, abban sincs ObjC rész.

Utoljára Objective-C alapú dolog akkor volt fent Windowson, amikor még Yellow Box for Windows néven futott és a WebObjects 4.5-höz adták utoljára. Ennek már idestova 10 éve.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

Ebben az Apple zsenialitását vélem felfedezni: íme, a Vista is tud kék halállal halni. Egyébként is problémák vannak a bevezetésével, üssünk még egyet a fejére, mégpedig pont a Windows egyik fő fegyverét, a 'plug&play minden-hardvert-támogat felhasználói élményt' fordítsuk ellene.

Nálam még az ősidőkben tiltólistára kerültek az ilyen iTunes-féle szerzetek. Ami nem tud a szabványokhoz igazodni, annak nincs helye a gépemen. Hasonló okokból, meg főleg az erőszakos update managere miatt a QuickTime is kikerült a partvonalra. Van pár lejátszó, ami százmegás telepítés nélkül is le tud játszani egyszerű médiafájlokat.

Ugyanez igaz a hardverre: ha egy mp3-lejátszó nem tud szabványos usb-ként működni, akkor felőlem lehet bármilyen csilivili, nem érdekel.